Wednesday, June 29, 2011

Anak-anak ni, bila takde depan mata, rindu.....bila ada depan mata rasa macam nak cekik-cekik

Huhuhuhu...tajuk en3 macam aku ni mak tiri yang jahat kan?..wahahahaha

yer la...anak aku kalau stay jauh dari aku, setiap masa aku rindu jer...so apa aku buat? aku capai hp ask bebudak macam mana, sihat ker?, ingat kat aku ker?.....rindu kat aku ker?...selalunya jawapan dari anak aku si Imran, "Hye ibu..nak mainan...bye ibu" and kalau si starbuck latte...aku langsung tak dengar apa-apa....dasyat.

bila mak aku datang KL Jumaat lepas...huhuhuhuhu.....memang terubat lah rindu...tapi.....

anak-anak aku datang dengan keadaan selsema and demam tapi aktif.

hari isnin aku bawak bebudak ke klinik


first, ke klinik pakar kulit Fernandez kat Klang, atas tu keadaan klinik nye..cantik, tapi aku yang snap tak cantik. Mana taknya, si starbuck latte dah main panjat-panjat meja...aku risau pokok kat sebelah aku tu dipanjatnya..kang jadi koala bear kang....susah. Si Imran pulak main lari-lari and baring kat simen ngan anak-anak buah aku yang pompuan. Yang aku nie dok lah terpekik pekik rupa tarzan......doktor pulak tak sampai lagi...pun aku rasa cam nak membara jer jiwa dan raga..dah la demam dah mula nak naik. Mak and adik aku pulak  tinggalkan aku they went to Tupperware nye shop. Adik ipar aku tengok-tengok hilang jer....aku tunggu dekat setengah jam baru doktor sampai, nasib baik handsome......as usual si starbuck latte akan meroyanlah bila nampak doktor...apa yang dia takutkan pun aku tak tau.

starbuck latte panjat kerusi

then dah habis check, aku cari mak and adik aku...wah! baiknya diaorang set rambut kat saloon sebelah...aku yang memang tengah panas nie pun sama set rambut...aku kasi potong pendek terus! takyah dah si starbuck latte tarik-tarik.

after that aku ke klinik pakar kanak-kanak pulak kat klang jugak....kali nie memang tunggu lama, sebab orang ramai. Si Imran dok main kat rumah mainan tu, bising mengalahkan rumah sendiri....beberapa kalilah nurse tu dok shhhsss shhssss dia.....dia shhss kan balik nurse tu..... Aku dah tak larat nak marah....kalo ikutkan hati mau aku sangkut jer imran kat atas pintu doktor tu. So, nak elakkan imran ganggu kanak-kanak yang sakit tu, aku bawak dia lepak kat guardian dulu, beli ubat demam aku. Tapi habis duit beli cokelat and soya dia.....eeeee....Then as usual dah habis check bebudak nie aku balik rumah..dah weng.

Esoknya aku bebetul demam, so turn aku ditemani anak-anak ke klinik depan rumah. Klinik Medivron nie memang cekik darah, dia charge dengan harga MC ker?...aku demam pun dia charge RM 42. mahalnyer....and ubat diapun sama je macam yang bulan lepas......tak baik-baik jugak. Semalam and hari nie, kerja aku makan ubat jer..sampai kencingpun bau ubat-ubatan. 
Masalahnya si Imran and starbuck latte sudah nampak kedai mainan...apa lagi..parah lagi wallet aku.

Then bawak ke Midv, bapak aku nak makan...kat sini aku memang semput..sebab ada adengan kejar-mengejar anatara aku and anak kat dalam MPH. Nasib baik aku dah terror area MPH...takat nak kejar anak-anak aku tu no hal..tapi bila dah demam nie..rasa darah meninggi tu memang laju jer....semput lagi.....Beberapa kali aku heret Imran kat pak guard bangla tu...suruh tangkap....Imran gelak jer..isk..aku ingat dia takut. Si starbuck latte nie pulak duk berenang kat atas lantai depan kaunter MPH...camno????? sorang berlari sorang berenang..kang ada aku dok bersila sambil nangis kang. Yang bapak aku pun malas nak layan...dia pun tak larat. Sampaikan aku nak bayar bukupun aku tinggal jer wallet aku depan kaunter and kejar si starbuck latte yang lari luar pintu. Nasib baik budak jaga kaunter tu jaga wallet aku......eheeheee....tu yang rasa nak cekik-cekik jer anak-anak aku time tu...tapi tak cekiklah...........cuma aku dah geram sangat aku cubit manja jer..tapi dia balas balik..isk.....


Inilah ubat-ubat yang ada atas meja aku semalam...dua untuk aku, satu untuk Imran and dua untuk starbuck latte......diaorangpun kenyang makan ubat jer........nasib baik anak-anak aku spesis tak susah makan ubat.....diaorang nganga jer.

huhuuhuuuuhu
Me Naughty..me Netty

6 comments:

mama tisya said...

ko tk sihat jangkit dr ank2 la ye...smoga cpt baik, br leh gossip...hehehe


imran jwb nk mainan je..sian die tk ingt ibu tp ingt mainan..ehhehe

cikmOt said...

hahah xde jahatnye statement tu
kita pon rasa gitu gak kenkadang hahaa

fazilzura said...

fuh manyak nye ubat tu ..

yanty said...

netty Rm42 tu kira murahlah, aku kena sampai rm60..siap bos aku ckp awk ni jumpa doktor klinik ke,doktor pakar hehehhe

iduraz said...

tula marah-marah sayang..ada kaitan ker?hehehe

mummy_ayu said...

leh bayangkan situasi ko tu...sian ko..


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno