Wednesday, November 23, 2011

Semalam Aku Takut Dengan Seseorang Sampai Terpaksa Menyorok Bawah Meja...Tak Sangka!

Hahahah...vongoks betoi bila dikenangkan peristiwa semalam...
ehehehe..lucupun ada...sakit badan pun ada....

dah macam sorok dari Ah Long dah ghupanya keadaan aku....

kes semalamlah.....senior office mate ni nak pinjam duit dari aku.....(as usual every month)
nak-nak pulak dalam wallet aku bebetul ada RM50 jer.......dan beberapa duit syilling.....
kalau aku bagi RM50 tu...bila pulak aku nak keluar duit kat ATM Machine...dah la touch n go aku tinggal nyawa-nyawa ikang jer.

So....kerani aku lah as tukang cover.......if dia call cari aku....kerani aku akan cakap aku entah ke mana...(tapi memangpun semalam aku cirits skit..so lepak jer kat toilet- and kerani aku memang tak tau aku gie mana)

Makanya 'orang tu' call lagi and kerani aku angkat- dia suruh aku call dia balik and nak jumpa....
aku pulak memang on time pukul 5 rush ke kelas....takut jammed....
Tapi pukul 5pm tu pulak 'orang tu' sampai ofis cari aku....apa lagi tanpa memikir masa hadapan, berdesup aku sorok bawah meja.....


Haa...ni bawah meja aku...bayangkanlah..dengan vontot aku sebesar tong drum himpit lagi dengan kipas biru/putih tu.....haaa..dengan ketinggian aku...hmm agak-agak korang dapat bayangkan tak camno keadaan aku?????....tapi bak kata orang...tengah panik punya pasal.....apapun keadaan (walaupun seperti nangka disumbat-sumbat dalam botol air mineral size besar) poooonnnnn aku masih boleh mengecilkan badan seprti anak kucing tersekat dalam salur paip.

'Orang tu' cari aku and sebab dia tak nampak aku...dia terus tanya ofis mate yang lain.....mana aku?..since pintu bilik aku tak tutup lagi...and handphone aku berbunyi....alahai.......! kantoi kat situ yang aku masih tak balik.

Ingatkan berjaya menyorokkan diri......sampailah ada sorang member ofis aku yang tak tau cerita..datang kat bilik aku and ternampak jambul tudung aku (yang tengah hiding bawah meja).

Tanpa perasaan bersalah, dia pun cakap kuat-kuat.....yang aku masih ada kat bilik......
Sepantas kilat aku keluar dari bawah meja......sib baik tak tersekat noksssss.....kalu tersekat kena panggil ambulans atau bomba...takpun terpaksa cover malu dengan kata, aku memang suker kerja dari bawah meja.....ahahahahah....takpun terpaksa cakap aku kira kasut.......ehehehe vodo betoi.

tak pasal-pasal pinggan aku sakit terlanggar bucu desk tu.....

so, 'orang tu' tanya ehem...ehem...duit...and aku cakap takde bla..bla..bla..........alahai memang kesian..tapi kalo aku kesiankan dia, siapa nak kesiankan aku?.......xkan aku nak ke kelas dalam keadaan tak berduit..buatnya apa-apa terjadi?............haishhhhhh.......

sekali sekala pinjam duit tak salah...tapi ni dah jadi macam kontrak pulak...every month......dalam buku hutang aku pulak....dah terpaksa tulis nama 'orang tu' pulak...dah elok-elok aku rekodkan hutang kad kredit, hutang, insurans, hutang kereta....dah termasuk pembiayaan hutang tut....!

tapi aku perasan pagi ni..'orang tu' macam takmo tegur aku...as usual..kalo tak dapat duit...tak tegurlah.....

nak buat camno........

apa-apapun..kalau 'orang tu' baca blog aku...saya minta maaf yer......
saya pun banyak nak pakai duit...nak prepare birthday anak lagi.....akhir tahun ni memang macam-macam aktiviti yang saya plan......tuan pun banyak gak dapt duit kan? kan? tapi tak pernah saya tengok tuan belanja kami pun?????.....kalau tuan rajin belanja kami makan.......insyallah rezeki tuan akan melimpah ruah tuan....percayalah........

satu lagi saya dah inform suami saya...bukan apa....kenkadang tu, duit yang ada pada saya adalah hasil dari pemberian suami.........so apa-apapun..saya akan cerita pada dia...(dah namapun suami, takkan saya nak cerita kat Dato' pulak kan...oppsss!).......eehhehe....

suami saya pesan....."Jangan Sampai Dia Call Tuan Sendiri..." itu jer dia cakap........saya pun tak tau kenapa.....:(

itu jer.......sekian terima kasih.....Maaf Yer Tuan........" jangan risau orang blog ni tak kenal Tuan

psst- pandai-pandailah berjimat........gaji kamu 3 kali ganda tinggi dari saya.

Me Naughty..me Netty

9 comments:

ciksusu said...

salam kak..
lawak la akak ni..
pagi2 dah wat org gelak..
kikikih;p

JR® (22) said...

kelakau gile...haha.. pasni akak ckp je terang2, kiter sendiri pon byk nk pakai duit kn..sllu bc entry akak tp yg ni terpaling sengal.hihi..best. ;)

shahdiana said...

heheh..netti..aku tau tu..kat pej ni pun ada tuan cenggitu..kedek btoi..kira nak paw orang jek...:D

Nad @ MamaZakwan said...

hehehehehe...
lawak la kak nett!
ada gak orang cenggitu kan..?

Myluv - Syl said...

hihihii... mesti cumil dok bawah meja.

Zie Fauzi said...

adehh..macam2 la.. tak tahan nyorok bawah meja boleh terkantoi la plak.. :)
memang sakit la kalau ada kenalan yg pinjam duit tiap2 bulan. Tak rasa malu ke ekk.. kalau zie mmg segan la.. kalau ada yg nak pinjam duit dgn zie akan fikir byk kali sebab zie ni jenis malas nak mintak2 balik..

eRiNsZ said...

adehhh daku dapat rasakan kesesakkan di bawah meja hahahahahah... geli pankreas aku adoiiii

zh-ena said...

heheheheheh tergelak baca siap menyorok bawah meja lg tu

impian dulena said...

Aku X dapat bayangkan... iskkkkkkk.. hehehehe.. apalah kawan yg jerit tu...x mau cover langsung.. mesti ada sebab napa mengapa kita masuk bwh meja.. tul tak.. sabo jerlah..


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno