Tuesday, November 22, 2011

Kantoi jugak dengan anak-anak aku.......they found the construction toys.......adeh laa..

Hmm....
last 2 weeks ni kan aku banyak beli toys berbentuk truck, jengkaut, buldozer, macam-macam lagilah
untuk tema besday party anak aku.....

so....memandangkan kelmarin anak-anak aku datang...aku sorok (humban ekcelli) semua toys tu kat bilik belakang yang dikunci kemas..........

jadi......memandangkan semalam..aku sakan tengok bola, and anak aku sakan kacau aku by jerit-jerit....lompat sana lompat sini......yang sikecik nak berdukung yang si besar asyik nak suruh aku goreng nugget and ajak keluar disamping meroyan suruh tukar channel katun....

makanya aku sudah hangin satu badan....!
bapak aku pun sama....sebelum bapak aku jerit kat anak-anak aku...biar aku ambil tindakan dulu..
sebab time tu dah masuk minit tambahan bola.......rugi ooo kalau aku lepas tengok...

oleh yang demikian, aku telah mengambil tindakan drastik (tampa pikir pro n cons) kurung diaorang kat bilik belakang (tempat aku sorok mainan berguni tu).

aku tutup pintu and cakap " selagi tak diam,ibu kurung dalam bilik" terkebil-kebil jugaklah dua orang anak aku tu........

so aku blah tengok tivi...dengan niat dalam 1 minit aku nak bukak pintu nak tengok....confirm bebudak tu menjerit punya........

tapi dah masuk 10 minit...sonyappppppp jer.......sampai bapak aku tanya......mana budak-budak?

akupun panik and terus ke bilik belakang...kotnya ada apa-apa terjadikan?
bukak-bukak jer pintu...NAH!!!!!...mereka sedang berparty di dalam bilik dengan mainan-mainan yang banyak bersepah di atas lantai...
\
kira syurga laa bagi mereka.......and kira god dam u laa bagi aku.....padan muka aku!!!!!!!

anak aku yang sulung siap cakap "thank you ibu ayah...theres alot of toys..I luv it"...hambik ko (laki kupun dapat tempias)..yang si starbuck latte lak kata " uawuduuiiiieeeaaaauuuiiiaaaaa" bahasa dia...........sambil angkat truck beso sekali yang aku beli khas untuk suprisekan dia bila time besday nanti....argggghhhh mak tensi.......takkan nak rampaskan..since Imran dah kuak lentang diatas truck-truck kecik tu...........

makanya...terpaksalah aku pilih sorang satu barang mainan and suruh mereka main kat depan tivi.....sib baik imran and starbuk latte pilih satu (yang beso-beso pulak tu.....) dan nasib baik mainan yang aku borong kat lorong hj taib semalam aku lupa nak bawak naik rumah..(tersimpan dalam kereta) kalau diaorang nampak...raya melayu, cina, india...diaorang...adeh laaa...

padan muka aku 44 kali.
Me Naughty..me Netty

9 comments:

zh-ena said...

adeih terus tak terckp apa kan net..seronok besar la budak berdua tu

mummy_ayu said...

siap say tq lagi..cayalah...

notti netti said...

zh-ena- yaa...raya sakan diaorang....

ayu- imran punya ayat tu.

MamaEma said...

KANTOI SUDAH...

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

hahha bola punya pasal la ni hehehhe..syurga mainan bg budak 2org tua hambekkk ko nett hehehhe..

@e_da said...

adoiila mmg tersenyum baca ni nett.. budak2 mmg mainan adalah syorgaaaaaaaaa buat mereka

shahdiana said...

biasalah bebudak memang cenggitu net...

Anonymous said...

Net,anak2 u suka mainan ape? I nak beli hadiah tuk diorg senang. Btw,I bwk anak I 3org ok.

Yg benar,
I yg slalu menjdkan blogmu sbg medium escapism bila stress dgn bos keling.

notti netti said...

-Anon- aloh laa...bg tau la nama....

anak i tak kisah......x beli utk diaorang pun xpe...tapi maknya suka kasut size 8 eheheheheeh......

si abg suka train

si adik suka teddy bear.

mak suka kasut size 8.

muahahahahah


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno