Tuesday, November 8, 2011

Buat BFF ku Yang Sangat Aku Hormati........Kamu Sudah Tua! Selamat Hari JAdi Buat Kamo.....+_+


Kita Kenal Secara Tetiba
Bila Saya dipaksa menjadi budak jaga telor (bunga paha) di atas pentas
di Majlis Perkahwinan kamo....
saya sangat hodoh dengan rambut yang pendek dan dahi separuh hitam
(Training polis)
taken from mummyayu.blogspot.com
manakala kamu
bersinar-sinar putih melepak bak tepong gomak
ketika melihat kamu naik ke pentas...
selain menyumpah seranah kamu, saya juga memuji kecantikan kamu
(saya sumpah sebab saya tidak dapat keluar ke bandar tika itu)
'
'
'
kemudian kita bertemu kembali apabila saya dihantar ke ofis tempat kamu bekerja
wah! sangat sombong kamu tika itu..
saya ingat!
ofis sedang mengadakan jamuan..
saya nampak udang..err ke ketam...
yang sedang kamu simpan atau tapau...
sedikitpun kamu tak offer pada saya yang tika itu diattach ke ofis kamu..
sib baik seorang kakak yang comel mengofer kami makan nasi goyeng.
habis licin kami kerjakan!!!
'
'
'
kamu buat derkk jer..takpe otai konon..
padahal kamu baru jugak masuk kerja macam saya..huh!
'
'
'
beberapa minggu bertugas..akhirnya kamu berkawan juga dengan saya...
kalo tak silap saya..
kamu memanggil saya dan mengajak saya err buat apa eh?..
buat buku resepi kot....
sebab time tu kamu rajin custom made buku resepi....
sampai saya terikut-ikut...
'
'
'
kemudian, persahabatan kita makin erat bila seorang pegawai berkaca mata itam (soami aku la tu)
cuba mengayat saya dengan melantik kamu sebagai orang tengah..
isk isk isk....kamu patot kenalkan saya pegawai yang lebih macho berambut penuh tika itu (ooopssss!)
'
'
'
'
bila kamo mengandung....
saya turut mengandong...(oh! saya telahpun berkawin tika itu....)
bila kamu ramping...saya turut ramping sekejap....
bila kamu sedey...saya sedey sekejap...
bila kamu gumbira...saya pun gumbira lama-lama...
bila kamu kentut...saya diam...
bila saya kentut...saya bising dengan menuduh orang lalu lalang yang kuntut...
saya dah melalut..
'
'
'
kita telah berkawan lama....
saya tahu mengenai kamu..
kamu mempunyai seorang suami dan 2 orang anak...
kamu memakai gen2 kaler kelabu..
dan somi kamu chef....
yaa...saya tahu itu...
'
'
'
hari ini..saya tidak dapat bersama kamu meraikan hari jadi kamu
'
'
'
'
tapi takpe.....
kamu tunggukan sajer kejutan elektrik dari saya....
khas buat kamu
my BFF
@
Nur Idayu anak Pak Alwi
SELAMAT HARI JADI
kamu sudah tua....
rajin-rajinlah mandi...
ngeh ngeh ngeh...lariiiiiiiiiiiiiiiiii

Me Naughty..me Netty

4 comments:

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

sedap dan sayu baca n3 buat sahabat baik kamo...

mummy_ayu said...

ma acih..ma acih!!!..
ko gie mana? cuti ker?

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

wah n3 khas buat mummy ayu...suka2...mmg nett patut jadi novelis ni ayat power hahhaa..

shahdiana said...

sangat sweet....terharu teman membacanya


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno