Friday, November 4, 2011

Aku Tertinggal Kad Kredit Kat Stesen Minyak pagi Tadi.

Uis...cemas babe

tragedi aku lupa kad kredit aku tu berlaku pagi tadi.
aku memang suka isi minyak pagi-pagi buta.
after keluar rumah terus aku ke Petronas Bangsar on the way ke ofis.
selalunya 6.30am orang tak ramai, budak jaga pam pun baru datang.

Aku cam biasalah lebih suka guna kad kredit berbanding bayar tunai kat kaunter.
so pagi tadi kan hujan lebat selebatnya, and ada dalam 2, 3 bijik kereta lah tengah pam.
akupun bila tiba giliran aku...cecepat aku masuk kad (kebetulan ada member call, rajin pepagi buta kaco aku) so aku ambil kad and letak jap atas para pam tu sambil angkat nozel pam nak terus isi minyak sambil off kan percakapan....giler telefon kat stesen minyak? mau meletop.
then aku cuak bila tinggal aku jer ngan sebijik motor kat stesen tu...
cuak oooo kalo pompuan sensorang kat stesen minyak.....
dah habis isi aku terus bedesup masuk kereta and start enjin terus chiow....

tetiba, after selekoh pam minyak tu aku baru teringat....
aku tak ambil resit sekali..
ahhh! tak kisah la......bukan boleh claim pun resit tu...
so aku teruskan drive...
then tetiba aku baru teringat...
kad kredit aku!!!!!

Ya rabbi...nak berenti gostan, kereta macam dah banyak kat belakang aku..time tu aku dah lepas trafik light Maybank dah....mak aiii
cuak oooooooooo..
aku cecepat speeding buat U-Turn bawah flyover....
kalo siapa yang dapat kad kredit aku time tu, raya haji betoi laaaa......
Jauh pulak rasanya nak buat pusingan U ni...

bedesup aku masuk stesen minyak tu and kebetulan tempat yang aku isi minyak tu takde orang..
memang doa tak putus-putuslah, jangan ada sesiapa ambil kad kredit aku...
dan
nasib baikkkkkk...kad tu masih ada kat situ...
orang tak perasan pun sebab aku letak kad atas para pam minyak tu.
Nasibbbbbb..
isk isk isk..memang cuak oooo atas kecuaian diri sendiri.....

Me Naughty..me Netty

8 comments:

Mama Zharfan said...

me membaca dgn mode cuak...me pun kdg2 clumsy gak heheh

mummy_ayu said...

nasib baik kad tu still rezeki ko..memang la ko nie, kalu tak nak tu..kasi aku..

notti netti said...

tu lah cuak oooooooo..berdesup darah aku.

syanasaid said...

aiyoo..nasib baik ade lg
kalo x mmg hoyee hoyee la org jmp tu isi minyak penuh tank

SYANI said...

Lain kali hati² yer.. jangan terlupa lagi..

Sidratul Muntaha said...

ko ni nett..
naseb baek..
tapi tak lupa la kisah seorg kaka selmba kodok tuduh ko curi kereta dia..
ahahhaa

Qhaifa Nur said...

nasib baik ada..
rezeki..rezeki

Nad @ MamaZakwan said...

uisy, cuak2...
naseb baik masih ada rezki kak nett ;)


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno