Tuesday, November 1, 2011

Bila Anak Demam Ni....Kesian Pulak.....Ni Nak Nangis Nie....

Malam semalam aku baru sampai dari melaka...
sekarang nie aku pulak demam and sakit tekak....
Sedih pulak tinggalkan si kecik yang menjerit-jerit bila tengok aku masuk kereta.....
mula-mula nak snap gambar dia yang tengah pegang jeriji pagar nak capai aku...tapi tak sampai hati la...
dengan mak aku suruh aku pergi cepat-cepat sebelum si Abang pulak meroyan.....
si abang tengah standby nak menangis jer..tapi sebelum tu aku dah gula-gulakan dia dengan mainan yang banyak...(kopak mak eh *_*)...tapi sian si kecik la.....dia nak aku.....haisssh...

 si abang yang susah nak makan ubat,
susah nak suruh makan nasi,
susah nak minum air suam
susah nak mandi kasi sejuk badan
haish...
dah seminggu demam haaa..... 
3 klinik pergi.

 si adik yang serba serbi senang...
tak payah suruh makan, dia dah duduk depan pinggan
tak payah suruh minum air..
sentiasa pegang botol kecik ECPI
mandi? jangan cakap, pantang aku ke toilet..
tengok-tengok dia dah tinggal pamper 
nak mandi.....
 si abang menangis bila aku letak cool fever
bila melekat jer kat dahi...
menjeritnya macam aku baru cucuh rokok panas haa..
bising satu rumah....bapak aku ingat aku pukul anak aku..
hais,,,...
silap hari bulan aku kena letak cool fever kat dahi aku pulak..
time ni aku tak demam lagi...
si adik tengok jer...
yang best tu..
aku letak cool fever kat dahi starbuck latte dulu..
dia diam jer..
bila aku lekat pulak kat dahi abang..
si abang melalak..
haaa
dan..dan.. tu pulak si adik pun tiru abang..
ikut melalak..
haiiisss.....senak napas aku.....
kena pujuk 2 budak ni....
si abang bijak..
sambil nangis sambil dia mintak mainan...
pandai lah ko bang!
si adik tengok jer perangai abang....

tapi so far malam tadi sebelum aku balik,
adik dah kebah sikit demam dia..
berpeluh-peluh tengok dia berlari sakan sambil pegang botol air...
cepat reda demam dia..
maybe sebab
dia tak banyak kerenah..
ikut jer apa aku suruh buat..
makan ubat on time....tanpa muntah....
minum air banyak giler...
pampers pun cepat berat....
'
'
tapi kesian dia bila nampak aku pergi..
melalak tak hingat
mak aku cakap sampai tertido...
kesian..

takpe sayang ibu....sabtu ni ibu balik lagi......
sob..sob..sob..

waaaa....aku demam.......

psst- teringat dulu-dulu time mengandungkan si starbuck latte, aku kuat minum air ECPI.....satu hari satu botol aku habis.......sekarang aku tengok si kecik ni tak lekang dengan botol kecik ECPI.....asyik mintak air jer....hmmmmmm.........


Me Naughty..me Netty

7 comments:

mama tisya said...

smoga ank2 ko cpt baik..tisya pn br demam jugak..aku aritu sakit tekak cpt2 minum madu..lega skit

~diAhOntHeblOg~ said...

ciannye..moga cpt sembuh adik & abg!

Sidratul Muntaha said...

ko baru nak demam..
aku belum baik lagi selsema since last khamis..
budak2 baru sihat..
adeii

mummy_ayu said...

ala siannya...
semoga dua2 pun cepat baik yer..
ko pun..makan ubat....

Hanim said...

siannyer adik n abg..dah ler demam kena pisah dgn ibu lak...sabar banyak2 yer...

shahdiana said...

kesiannya diorang...sedih nak tinggal kan..

armouris said...

info tentang demam di SIHAT SELALU - Cara Redakan Panas Demam Dengan Mudah


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno