Tuesday, November 15, 2011

Memborong Truck Di Lorong Hj Taib....Lagi sekali....

ok...gambar takde..
so...melopong je la yer .....eheheheh

Ayu tak join sebab dia tak sihat
so aku heret lela...(ofis mate aku)

mula niat di hati nak cari hadiah untuk anak-anak...beli awal takpe...takdelah kelam kelibut....and some more nak ke kedai kek (bake with yen)......

so...mula-mula ke kedai mainan yang biasa pergi.....hmm makin lecehlah..langsung takmo kasi harga diskaun dah...dulu-dulu seronok sebab dapat half price...then makin lama makin kureng....bagi potong rm5 hengget je setiap pembelian....tapi tadi aku tanya komputer riba jenama cras....RM110....langsung takmo kasi diskaun....so..takde makne nya aku nak belikan....?

then n ampak truk beso...harga RM 15...aku nak beli 6 buah pun tak mo kasi harga diskaun...ceh!
maka aku keluar dari kedai tu tanpa beli apa-apa.

tup tup selang 2 ke 3 buah dari kedai tu ada satu kedai mainan yang masih baru...baru bukak kot...sebab diaorang tengah susun-susun barang....aku ajak lela masuk..just untuk cuci-cuci mata...

perkara pertama aku nampak..ialah poenyodok construction tu....RM6 hengget (ada dua batang).....hmm not bad aku kata..bukan yang kecik..ni yang besar punya.......tinggi kerusi gak lah. aku amik 3 buah jer......then minah indon tu cakap...akak beli tiga dapat half price......

haa? apa dik...?jadi 3 rengget satu lah?.....
minah tu angguk and mula tunjuk aku semua barang kat kedai tu kalau beli lebih dari 3 dapat half....
apa lagi..pucuk dicita ulam mendatang aku kasi borong....
termasuk ada 3 jenis construction vehicle yang comel harga asal dalam rm3 ringgit lebih.....and aku dapat rm1.90 jer........siap berkotak.....uishhh memang aku borong khas untuk budak-budak lelaki...(budak pompuan aku kasi barang pompuan).........

then aku ada nampak satu jentolak beso untuk kanak-kanak duduk....aku ingat dalam rm1++....bila check harga dalam RM65 jer....tapi belum diskaun lagi........dah diskaun jadi RM35 hengget jerk.....memang aku ambik untuk starbuck latte.........seyes cute......tapi sayang, aku tak bawak camera yuna yuni......

takpe..nanti datang lagi...muahahahhahahahahaahaahah kedai tu beebtul depan balai polis lorong hj taib. ...nampak baru tu..dialah.....ngeh ngeh ngeh.


Me Naughty..me Netty

3 comments:

*Miss Geli^ said...

nanti aku nak refer lagi ngan ko pasal kedai tu eh

MamaEma said...

wah, hebatnya..sakanlah berborong erkh..

mamaacha said...

CAM BEST JER KEDAI TU...KORANG YG KEJE AREA SANA LEH LER CURI2 GI...YG JAUH NI WEEKEND JER LAH


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno