Friday, November 11, 2011

Kisah Aku, Long Champ Authentic dan adik, Long Champ Imitation.......wah!

Haaa......er...aku nak ingatkan..ini bukan entry menunjuk-nunjuk eh...it just a show off entry jerk....oh apakah?!

Kisahnya berlaku malam semalam,
Aku ke kedai serbaneka 2 hengget untuk mencari idea 'besday party' di kedai tersebut.
So....aku lepak laa lama-lama...pilih wrapping paper...beli itu beli ini......beli belacan, beli orang, beli gajah....
kat kedai tu........
dalam kedai tu, adalah aku and sorang fomfuan ni sebagai pelanggan...and kat kaunter ada 2 orang minah kedai yang sedang hot gossip-gossip.........aku kan ellergic skit bab-bab gossip ni...so..beso kuali jer capang telinga aku ni..........sambil mata dok tenung pilih barang....telinga dok record sound gossip tu.....
Tapi aku tak join pun......sebab tak kenalkan........apakejadahnya tetiba aku join gossipkan?...kan?.....
So..aku dengan cara aku....keep on pilih barang......sambil dengar bebudak berdua tu bercerita pasal kesempitan hidup....tapi nak beli I-pad........tapi takde duit...tapi nak beli itu ini begitu begini....nak cari boypren kaya..bla..bla..bla.....
Sampai aku dah serender pilih barang......akupun ke kaunter bayaran,.......
aku senyum kat budak berdua tu....budak beruda tu senyum kat aku....
then tetiba salah sorang budak (tak silap aku dalam 20-an kot) tu....tanya aku
"Akak....saya suka bag akak pakai tu.......cantik....."
Aku senyum kembang kempis lubang idung and lubang bontot bagai..............lalu aku kata
"Bag Longchamp dek, ramai orang pakai sekarang ni....."

then kawan dia lagi sorang menyampuk (sambil kira barang aku)
"Ha'ah...bersepah orang pakai beg ni......murah jer.....tak silap aku dalam RM25 hengget jer....aku tengok dah ari tu"

aku????? "Erk......!!"

Budak yang 20-an tu pun ooooooooooooooooooooo sebanyak 5 harqat.......

"tulah...hari tu aku nak beli....tapi tak cukup duitlah......lagipun aritu kaler terang...aku suka kaler cam akak ni.......akak beli berapa puluh hengget? kat mana beli?" tanya budak tu sambil memandang mata aku penuh caya keimanan.....

aku yang dok dengar tu cam serba salah jer nak cakap harga bag aku ni......yang pasti beg aku bukan Imitation..ni beg original Longchamp dik oiii.......tapi aku tak tergamak nak cakap harga dia, takut budak tu kata aku belagak ker......aku tipu ker...sebab gaya bahasa diaorang...aku sebut Longchamp pun diaorang tak berapa nak faham.....

maka akupun jawap...

"Akak beli kat downtown harga RM28 jer dik...".....Isk isk isk sanggup aku down gredkan beg longchamp aku sendirik.....waaa nak nangis.

"oooooooooooooooooooooooooo" 5 harqat lagi.......

Pompuan satu lagi nyampuk...."mak aiii mahalnya....?...saya boleh beli lagi murah........." then dia pot pet pot pet, explain kat kawan dia kat mana nak dapat beg Longchamp murah tu.......

aku??? blah terus....dah habis bayarkan?????

alahai...sian bag aku...tak pasal-pasal orang kata tiruan...tulah...bersepah dah sekarang bag Longchamp tiruan ni.....siapa yang tau klasifikasikan yang ori dan yang tak ori...no hal la.....ni macam kes budak tadi?....alahai..........

Kesian Longchamp aku :(
Aku tak pernah halang sesiapa nak pakai Imitation.......seyes......!
Tapi bila aku pakai ori..orang kata Imi...tu yang cam nak nangis tu.....


psst- takpe dik..adik gie cari orang kaya....nantgi adik tau beza yang betoi dengan yang pentipu.......
Me Naughty..me Netty

10 comments:

syanasaid said...

hehe sentap mak ek
belai lebih sket longchamp ko tu
sure dia pn sentap

mummy_ayu said...

he he he..sian ko...sian long champ ko.

firahadifa said...

aku pon terasa nk nangis beb.... aku yg belikan tuh ! . weh! resit ade kat aku lg nih , nanti aku bagi kat ko. ko stapler lat beg tuh wokeh !

Sidratul Muntaha said...

huhu..
mgm berlambak dah immitation
aku suke pakai gin and jac..
mmg takde immitation
ala net..
ade duit,ko belilah jaspal..
huuhh

mzhany said...

erkkk, kalau sy kan, nampak org pakai longchamp je, terus terdetik dlm hati, ishhh kaya nye dia beli longchamp. walaupun sy taktahu itu ori ke tak. sbb sy tak tahu nk bezakan. jd sy akan buat conclusion itu adlh ori...wohoooo pttnye sy yg terserempak dgn akak...mesti sy beriya tanya, kak brape ratus ni...huhu teringin gak nk pakai, tp tu lah dia...hurmmm

~@mOi ~~ said...

hahaha.. lawak2x. bagus kak net! merendah diri...

[-suziey-] said...

hahaahahaha....hanya jauhari yg mengenal manikam..seb bek xpnh lagi org ckp longchamp aku imitate..fuhhhh..hahahaha

notti netti said...

Firahadifa- tu laa......takper..resit tu nanti aku tempekkat bag ahahahahahahhahahaha........

Anonymous said...

Taste org lain2. Dats why I elakkan pakai brg yg bersepah jual imitation ni. Play safe,beli brg yg susah or tak berminat diorg nak imitate. E.g: Liz Clairborne...xmahal tp klasik..

mrs cekodok said...

http://aquacidox.blogspot.fr/2013/06/longchamp-original-from-paris-by-mrs.html

Jemput tengok longchamp dari paris..jual murah2 saja..confirm original :)


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno