Monday, November 14, 2011

Party Birthday Breakfast Iris Anak Dara Mummy AYu- Mari sama-sama baca karangan....

Ya...sesiapa yang kenal aku...
tau aku memang suka buat karangan...sebab SPM (BM) aku dapat A.
mari perbaiki atau polish balik karangan BM aku yang dah lapuk ni....

Tajuk Karangan : Menyambut Hari Jadi Iris yang Bertemakan Birthday Breakfat


Pada 13 November 2011, iaitu hari Ahad nan indah, bertempat di sebuah taman rekreasi di tasik Titiwangsa, seorang dara dan seorang teruna sedang elok asyik masyuk melayan bahtera cinta.


eh! elok pulak bila aku snap depaa dok jauh-jauh..cis!


Dibelakang pasangan kekasih dua seguli yang sedang miang dibuai cinta berahi beraqah tak tau seksa kubur cemana, telah diadakan satu majlis santai yang dihadiri oleh tetamu-tetamu yang tidak berdosa terpaksa tengok aksi merpati dua seguli tersebut.


Apa yang para tetamu ini tunggukan?..... adakah mereka sedang melihat tarian poncol-poncol dihadapan sana?....adakah mereka sedang menantikan miss nottinetti yang glitter-glitter perasannakmampos atau adakah mereka sedang meraikan birthday seseorang?

Kenapa budak ini confuse?....oh dia adalah anak kepada Mummy Ayu. Siapa Mummy Ayu?...oh! Mummy Ayu adalah PA Dato.....yang bekerja dari pukul 8 pagi sehingga jam 6.30 petang tanpa dapat duit OT. Belajo-belajo lah oiii, ko layak dapat claim as PA Dato........kalo takmo duit kasi kat aku......


dan kenapa kanak-kanak DORA ini berlari?...ada hantu mengejarkah?...cik Net yang jelita mengejar dengan parang kah?.....atau beliau saja lari-lari ayam minta perhatian?????? ohhhh tidakkkkkk......sebenarnya......kami para tetamu yang tidak berdosa kena bangun awal pagi berada di tasik tersebut adalah bagi meraikan hari jadi gadis kenit di atas.......sempena birthdaynya yang ke 3 tahun.

Lihat...lihat betapa happynya bapak budak di atas tu............saya pun tidak sehappy beliau.......tahniah saya ucapkan.


Di Majlis hari jadi tersebut, si birthday girl sentiasa mendakap erat mummy nya....sehinggakan kidnapper-kidnapper pun takde peluang nak kidnap ini budak. Saya juga tidak terkecuali......para kidnapper tu takmo lak kidnap saya...........rasalah juga harga diri ni tinggi kan...eheheheh nauzzubillah...


Di Majlis tersebut....kami girang menyanyi-nyanyi...menari sahaja tidak...kami tidak mahu orang luar dari jemputan turut serta menari bersama kami...jadi kami diam-diam sahaja lah sambil menayang-nayang kek depan orang yang lalu lalang........kesian diaorang lapar......siapa suruh lalu depan kami kan?..kan? kan? (walaupun itu jer jalan yang ada)


Inilah rupa kek yang disponsor somi Mummy Ayu...sangat cantik...sehingga semut-semut juga tertarik....memang tak sempatlah semut-semut tu merasa sebab mammu ayu dah lempang diaorang siap-siap......di situ juga berlaku kejadian membunuh semut beramai-ramai....tragis sungguh.......semut tersebut meninggal dalam kemanisan yang tidak terhingga....kesiaaaannnnnn.


Inilah rupa kek DOra yang telah dipotong...sedap sebab ditengah-tengah dia ada lapisan coklat/kek putih.....hasil nukilan chef dari tempat kerja somi mummy ayu.

Ini adalah salah satu deco-deco balang yang Ayu sediakan......rajin beliau....agaknya kalo saya letak botol mineral waterpun, habis dia decokan........kesiaannnn.

 sedap...saya suka sandwich buatan ayu ni......sebab itulah saya asyik ikut jer cakap mummy ayu....kena gie berubat ni......
 sedap nasi ni...rasa seperti nasi lemak.....

 air pon sedap...terror ayu pack kan air soya ni......macam beli kat kedai..heheheheh


 tetiba kadar pengeluaran kasar di body saya naik mendadak macaam pasaran saham..nape eh?....


Haaa..di majlis tersebut, menu-menu yang dihidangkan adalah seperti di atas.........memang sedap bila makan seawal jam 8.30 pagi...sambil melihat orang jogging.....hmm Net...ko still tak sedar-sedar lagi kan?.......

Memang Net tak sedar..........bab makan ni memang cam mimpi jer..alih-alih x sedar makan sebungkus nasi lemak, roti 7 keping, kueh koci..bla..bla..bal..badak, gajah, unta.....air soya...kek...dan ntah apa-apa lagi.......isk isk isk isk.....

 Diakhir majlis, kami juga dapat out door gift yang dibuat sendiri oleh Tuan rumah.......berupa kotak pyramid dan kotak tupperware transparency.....sangat syahdu pabila menikmati biskut-biskut hasil air tangan Mummy Ayu.....

Comel jer bila tengok kertas recycle itu.....ehehehe

last but not least, tak lengkap..majlis takde gambar kami berdua...ya...Ayu as usual..belajo dari Mama Tisya..ambil gambar selit belakang aku....aku tak selit mana-mana...sebab aku mengamalkan peribahasa "BERANI KERANA BENAR"........


apa-apapun Happy besday dan Selamat Hari jadi Buat Iris delicious!!!!!!!


Me Naughty..me Netty

6 comments:

mummy_ayu said...

dah siap dah ko..aku baru nak upload gambar...

Nana said...

wah meriahnye wat kat luar
tingin lak nk wat gini heee

Zue AnnaLeeya said...

hahahaha.... aku mmg sentiasa suker baca karangan ko nett...
lawak wei....

paling tak tahan part bunuh semut ramai2 tuh...
aku turut simpati... hukhuk...

Lelord said...

huhuhu gambo last comei

notti netti said...

Zue0 ahahah ntah camno aku leh dapat idea tu.

Lelord- eheheheh jumpa live talicast laaaagi comel.

AyuArjuna BiGoshh said...

hahahahahahha, lawak siot entri ni....duk gelak dari awal sehingga ke noktah terakhir :)


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno