Wednesday, November 16, 2011

Construction Birthday Party - Barang Permainan Construction Yang Diborong Semalam

Okee...sapa baca entry semalam tu taulah yang aku pergi area Lorong Hj Taib membeli barang permainan..
Mummy AYu tak follow atas sebab-sebab kesihatan cheewah skema ayat aku pada ayu).....

Hmmm....aku memang selalu gie area tu sebab kedai menjual bahan-bahan kek terletak kat situ.......and some more barang borong....GM...semua kat situ.......nyah tonggek pun bersepah kat situ ngan jantens-jantens hidung belang....yang konon-konon lintas depan nyah ni sambil geleng kepala...padahal..ko dah siap-siap kasi no tepon...kan?..kan?.....

semalam aku pergi dengan ofis mate aku Lela......takut-takut lela nak keluar kereta since ada sorang awek prostitute ni menjerit-jerit cam orang gile.....tetek plastik surgery dia macam nak membuak-buak jer nak terkeluar dari sarang coli dia.....hmm body ok...tip top tapi muka...jantens la pulak.....akupun bila Lela takut...aku otomatik pun takut....kotnya dia calar kereta aku kan...namapun kereta baru basuh after 5 month tak basuh...eheheheh....(dia jerit dekat jer ngan kereta aku).....sebab dia ada kat area laluan kedai kek tu..terbantut niat aku nak beli bahan kek dulu...tu yang ke kedai mainan....thanx nyah! sebab ko aku berjaya borong barang birthday construction....kalo tidak, aku tak tau kedai mainan murah tu wujud..........nanti kalo suatu hari kita ketemu lagi..akan ku bagi flying kiss...dan kemudian lari laju-laju.....eheheheh (pengalaman tangkap mereka-mereka ni memang dasyat......time ngorat lembutlah tingkah laku...time nak kena tangkap...hmm segala sore, tingkah laku...langkah lari...sebijik bertukar jantan pure)....sapa tak kecut....kederat pompuan aku pun kalah haaa.....tapi camno lelaki boleh tertambat ngan diaorang??? ahh lantaklah aku patutnya cerita pasal barang mainan bukan pasal nyah jantens ni....isk isk isk....

ok...ni aku tunjuk separuh barang yang aku beli...tak boleh tunjuk banyak-banyak...tak suprise nanti...eheheheheh

 Haaaa......beso tak?.......ehehehe........aku terkejut jugak mula-mula..ingatkan seratus lebihkan....sebab kedai sebelah yang mahal tu RM190 takmo kasik diskaun...bila aku check harga.......RM65 jerk....(belum diskaun tau)
Haaa ni buktinya......RM65 satu truck untuk kanak-kanak umur 2-4 tahun duduk........haaa aku dapat diskaun half price.  SO aku bayo untuk ini truck is.....RM32.50 sahaja......kualiti oke..since anak-anak aku jenis ganas....so baik adanya aku beli truck ni......janganlah korang nak bandingkan dengan jenama mainan CAT.....tu beratus harganya.........kalo anak aku jenis main mainan elok-elok..boleh aku beli..ni takat beberapa bulan jer tahan....baik beli yang ni eheheheheh

 Then beli benda alah ni......penyodok dengan penyorong.......nampak tak tangan aku..sajer jer bezakan kebesaran size tangan ngan size mainan tu...ehehehe...agak-agak laki aku nyesal tak kawin ngan aku?........ehehehehe- mainan ni aku nak bagi hadiah untuk games nanti......

Haaa......nie harga dia RM5.60....before discount.....dah diskaun jadi RM 2.80 ehehehehehehe..........

 Aku paling suka yang ni.......nyesal lak aku beli tractor ni bulan lepas kat kedai lain..harga kedai ni jauh lebih murah........aku beli tiga jer.....dulu....eheheh...nanti aku nak beli lagi..nak jadikan meja center......ehehehe

Haaaaa ni harga tractor.............RM3.60 after diskaun jadi RM1.80 ahahahah..mengilai aku sorang-sorang kat kedai tu......tapi minah indon tu tak ikut pulak ngilai...dia diam jer...tak funny la ko minah...orang lenkali ngilai la sama ngan aku kan? kan?
kasi support customer.....kot aku boleh beli ko buat jadi maid ke kan?

 Yang ni aku borong untuk hiasan deco-deco atas meja nanti.......pon murah...........

 Aku paling suka yang ni........stok baru masuk..........comel kecik jer...Harga tu...korang nampak tak??? RM3.80..........half price jadi RM1.90. Apa lagi...aku borong la 15 biji...untuk apa????

 Haaaaaa..........banyak tak aku beli????? eheheh

 Comel..ada 3 jenis tractor.............aku beli ni untuk letak dalam tools bag (door gift) kanak-kanak lelaki......ngam-ngam muat kotak tools yang aku buat tu.....syukur..harap-harap kanak-kanak lelaki suka lah.....yang pompuan macam tak sesuai terima cenderahati ni kan?...so aku fikir benda lain.........

Untuk kanak-kanak pompuan aku kasi cermin......sikat....n...bla..bla......

nak pergi lagi la kedai tu nanti......
confirm!!!
sebelum kedai tu naik harga.

Me Naughty..me Netty

17 comments:

iduraz said...

wah..sonoknyer, blum sampai birthday nyer pon dh terasa kemeriahan..goodies2 aunty nett menarik2..hehehe

Sidratul Muntaha said...

net..
simpankan goodies nett..
satu tuk anka jantan aku satu tuk anak pmpaun..
nyesal la tak dpt pergi.
mesti syiok..
eii..tak dapat nak tumpang peha ko lagi..

mummy_ayu said...

wah..semua pun cute2..frust nya tak ikut semalam....

bonda dadif aka akish said...

whoa...bestnye......

nett pos 1 goodies utk dadif..

hehehehhehe..

=P

nUR_rOsALiNdA said...

GM kat chow kita tu ek? Kita pun plan nak g sana nak beli brg² utk besday Khaleef nnt..Bole tak share kedai yg mana satu?

Nad @ MamaZakwan said...

kak nett,
meroyan asaya tgk sume menan yg murah2 tu..!!!
dah la anak saya jenis yg suke segala macam traktor bagai ni...
nak gak kak nett simpankan 1 goodies bag, ngee~~~ ;)

p/s : plz share kedai tu katne, kak....TQIA! ;)

notti netti said...

roalindaa- hmm, saya pulak tak ambil gambar kedai tu....tapi nama kedai tu POT Toys sdn bhd tak silap..... no siri kedai 929144-K
NO 18,20 LORONG HAJI TAIB1
OFF JALAN RAJA LAUT, 50400, KL
HAAA BOLEH HANTAR KAD RAYA LAGI...AKU DAH KASI ALAMAT TU EHEHEHEHEH

@e_da said...

meriah tul party ni tak sabo rasa.. kalau leh nak je join.. hihi tp maluuuuuuuuuuu.. kuikuikui

Puan tia said...

perghhhhhhhh dahsyat! haahahaha

notti netti said...

@e_da...berapa kali cakap....sila datang!!!!! saya tunggu.!!!!

puan tia- alaa..biasa jer..majlis pun tak on lagi..tak tau dasyat ke kebabom ke ntah apa-apa ke.

MamaAimy said...

kagum tgk nett buat preparation utk beday ank... sy nk buat kecik2 utk family je...tu pun mcm dh pening...padahal x beli apa pun lg ...hehehh...

notti netti said...

MamaAimy- ehehhe biasa-biasa jer..banyak lagi yang nak kena buat haaa......:)

notti netti said...

MamaAimy- ehehhe biasa-biasa jer..banyak lagi yang nak kena buat haaa......:)

shahdiana said...

seronok kat sana murah gila...

Anonymous said...

Salam tuan rumah. Mohon bagi
landmark, kedai ni berhadapan dan
bersebelahan dengan kedai apa? dah 2x saya ronda tp tak ketemu kedai jenama POT toys

notti netti said...

POT toys tu hmm dekat dengan bake with yen...kedai bahan-bahan kek tu...kedai ni berdepan dengan pondok polis chow kit tu haaa....berdiri depan pondok polis tu makan tengok seberang jalan dan nampaklah kedai tu.

Anonymous said...

kalau yang berdepan balai polis tu dah jadi nama 101 Toys rasanya. tadi pegi pun dia bagi diskaun singgit dua je dari harga yang dipamer. Mungkin sbb nak beli satu je kot..huhuhuhuh. Anyway tima kasih tuan rumah


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno