Thursday, December 16, 2010

Ditegur kang....kata belagak....tak tegur, aku yang merana.....haishhh

Salam bahang panas (air cond ofis under repair)

Yeah, yesterday I ada tugas di luar
and yeah....i jumpa pelbagai orang yang baik-baik semalam..syiok ooooo jumpa orang nie....cam jumpa bakal besan lak.....
ok...what i want to story morry is people's habit....
some time orang tu tak tahu...but orang disebelah perasan.

apa yang ko try sampaikan net?...

okee cenggini....direct to the point kan senang....
semalam I keluar bertugas and in this one room ada banyak kerusi (tak rapat tak jauh)
so I sit salah satu kerusi yang best and di sebelah I, I put my laptop and bla-bla bla.....so datang lah this one girl (PTD officer) she sitting sebelah kerusi where I put my laptop.

and bila perasan dia duduk, I cepat2 turunkan my laptop and bags.
tapi dia tak duduk sebelah saya but it's oke....mungkin dia dah malas bangunkan?......
but she's good, senyum bila I senyum pada dia...cuma yang tak bestnya..
I don't know...maybe my antibody nie kureng ke hape ntah.....
I pantang kalau orang bersin infront of me or tak kiralah, kawasan dekat dengan area I.....mesti confirm I flu esoknya........
oke..this is what happen...after lunch I sit balik kat tempat I and that girl pun alsoduduk but dia duduk sebelah I, which is I'm okey.......I kan friendly muahahahhaha.......

but I ada perasan.....dia flu!....shrooot shroooott...dia buang hingus dia kat tisu....
okeeee...masalah nie!
I nak ubah tempat duduk, penuh la pulak macam sit panggung wayang.......hmmm camne nie.....
my row ada 3 sit.....which is me, dia and satu sit kosong........dalam hati nak jer suruh dia duduk kat kerusi kosong hujung tu...but ish...camne ek?.....so result dia, I biarkan jer....tak kisahlah...........

but half an hour kemudian, dia bersin tahap gaban beside me....terkejut I, dia tak tutup mulut wey time bersin......I pulak yang cover muka tengok arah kiri......dalam hati, mampos aku kali nie.....tapi I ada jugak tegur dia, flu ek?...kenapa tak MC?......dia senyum jer...then terus ngan amal ibadah dia...shrooot...shroootttt....buang hingus....(tisu sama..dah basah..haiyaaaaa).....tandas banyak dekat ooo pigi buang itu lendir dalam tandas plzzzzzzzzzzzzzz......

I pun nak cover hidung, takut dia kecil hati...dah tegur suruh MC, tapi no respon....so tak tau nak buat apa.....
then sejam kemudian, dia tertidur, bila orang flu tidur, korang taulah bunyi macam nafas tersekat...sian pun ada......nak jadi cerita dia terlentok sebelah bahu I...aloooooooo lah.....jangan lah camtu yang oiiiiii...hingus awak meleleh tu...........macam2 skill I buat bagi dia sedar, batuk berputar laa....buat2 gelak goyang2 bahu laaa...tapi she still sleeping (tak mati lagi, nafas ada dengar...) bila dia terjaga dia buat derkkk je sambil alih kedudukan ..sesekali bersin and lap hingus guna jari (see..guna jari pun boleeehhhh)......

at the end....................
'
'
'
'
'


I SAKIT TEKAK MALAM TADI AND DAH MULA START PANAS BADAN................manyak menciii oooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!

korang yang nak bersin tu....belajo2 lah bersin cover mulut dengan tangan or tisu oke.....
eeeeeeeeeeee.....kuman..tau..kuman........

pssst - teringat my ex maid dulu....bersin depan makanan...sumpah I tak makan.....eeeeeeeee........
Me Naughty..me Netty

5 comments:

karipapsayur said...

"amal ibadah" kata ko netti.. hih3

cik puan akish said...

ish2....name ptd officer...pengotor ropenyer....dasat2...=(

Emy Omar said...

me too me too kalau orang selsema & bersin2 duduk sebelah saya confirm esoknya saya pun kena..aiish susah jugak ni ween orang yg tak sensitif dengan keadaan sekeliling kan

MushroomCute@Mariea said...

PTD Officer bukan siap kursus berbulan2 untuk tingkahlaku, cara mkn, mcm ner nak pakai baju sumer. Awat dia jd gitu? Adakah flu beliau telah mencacatkan sistem pemikiran beliau?

mama tisya said...

tu tanda2 nk demam..esok on tk?macaronnnnnnnnn


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno