Wednesday, July 20, 2011

Nak ngangkang pun agak-agak la pilih tempat.........aku yang tengok nie steam jugak......

astagfirullah halazimmmm.....bawak ngucap net...ngucap.....ko tu di bawah pengaruh alkohol nasi lemak tu...
tarik nafas dalam-dalam dulu....istifar.......

bukan apa...aku bukan tak faham perangai muda-mudi zaman sekarang...menggeletis segala macam...akupun pernah menggeletis gak...sekarang pun.....menggeletis ngan novel. ala..kiranya aku pun tergolong dalam sepesis umur cenggitu gak sekarang ...*senyum sampai cuping telinga*. Tapi..berpada-padalah perbuatan tu kan?......aku yang tengok nie...dosa satu hal....setiiim pun ada gak lah......astagfirullah halazimmmmm ngucap lagi.......

mana taknya...aku pagi tadi ke bangsar...nak beli nasi lemak pakcik baik hati kasihargamahal. So, lepas beli aku singgah ke BSN bank nak keluar duit. Aku park bebetul depan mesin ATM tu..and sebelah aku tu ada kereta toyota Vios kaler putih bersih suci murni (kaler tak melambangkan perbuatan! ingat tu)....

So...time keluar dari kereta tu, aku tak perasan apa-apa just nak cepat keluar duit and pandang kiri kanan takotlah kan ada penjahat yang dok ushar kan......kan......? dah ambil duit aku terus pandang kereta aku yang comel kaler teh tarik tu....then aku perasan kereta Vios sebelah kereta aku tu cam ermm goyang-goyang inul gitu.....huk aloh....gempa bumi ker?....aku pandang and jalan ke depan sikit.......goyang lagi....dasyat!!!!!! sebab otak manusia time pepagi nie macam tepu sikit....so beraneka jenis hipotesislah aku ligat fikir.....kotnya ada anjing ker dalam kereta, kotnya ada mangsa kena culik nak lepaskan diri ker.....(fikiran polis...biasalah!)....kot nye ada penyangak tengah buat kerja mencuri ker kan?.......so aku datang dekat sikit ke kereta.........lagi sikit nak melekat jer muka aku ngan cermin kereta depan. sedang elok aku nak usha kat tingkap tinted kaler brown-brown emas tu.......huk aloh.!!! tetiba....ada kaki melekap bebetul kat cermin depan yang aku teropong tu. "Oh! Mak kau!"...seyes...ayat tu yang aku keluar dulu...terkezut ooooooo......dalam gelap-gelap tu tetiba muncul tapak kaki pucat-pucat betul-betul kat tempat yang aku nak intai tu. Kebelakang sikit body aku.........berdebar pun yer........aku jengketkan sikit kaki aku intai cara lonjonglah kiranya.......haaa sah! memang sah! benda yang aku fikir awal-awal...tapi aku saja taknak fikir...(errm camno tu).........nak jer aku rakam kan aksi hmmm kangkangan separa bulat tu....tapi...argghhh berdosa pulak..........aku cecepat bukak pintu kereta tapi mata still intai lagi.....giler....giler!.buat dalam kereta...selesa ker? pie la cari bilik hotel murah ker...sekarangkan Malaysia SALE...mesti dapat diskaun hotel.....romen dalam kereta nie..dengan enjin terbukak...buatnya terstim and tersalah pegang batang...gesr disangka ehem...(purat-pura batuk)....pulak tu gear reverse...tak ker mati kena langgar.......nama pakai Vios putih...(err Vios melambangkan kekayaan ker?) tapi aku tak taulah bangsa apa....melayu ker..apa.....sebab aku nampak sikit2 rambut, bare naked body and kangkangan luas kaki pompuan...and yang paling terang aku tengok...tapak kaki yang melakat kat cermin depan tu....jelas sungguh!!!....sampai sekarang asyik teringat..huh! sungguh! aku kena gi berubat nie..mau kang malam termimpi-mimpi tapak kaki......

So...daripada aku dok stim sensorang.....tak pun buat dosa...baik aku blah...apa nak diherankan...namapun bangsar.......tapi memang terkejut betullah aku tadi..bukan sebab adengan tu....tapi sebab terpaculnya tapak kaki kat depan cermin kereta vios tu......ganas!..memang ganas...nasib baik tak pecah cermin tingkap kereta vios tu...kalo pecah mesti kena kat muka aku...and mesti parah..kang keluar headline kat news.....sepasang kekasih ditangkap sedang mengadakan hubungan di dalam sebuah kereta, manakala seorang wanita yang tidak dikenali cedera parah dibahagian muka. Polis masih menyiasat motif wanita tersebut berada berdekatan kereta pasangan tersebut...Haaa kau!!!!! tak ke malu giler aku time tu........kang tak pasal-pasal dituduh mengintai...walaupun niat tu cam er..er.. ada lah cikit-cikit.....alaa korang pun kalau kat tempat aku...sure nye ngintai gak kan? kan?

dah----offf aku buat entry nie agar bayang-bayang tapak kaki tu hilang serta merta...enough said!!!
Me Naughty..me Netty

11 comments:

mommyYen said...

hadoii...!
kalo aku Net,terus mengelabah takut..cepat2 larikk..
ape la kepel tu,desperate sgt! ishhh..

Zue AnnaLeeya said...

adehhh... mmg giler btol la...
tak malu ker???

klu aku duk tmpt ko pon rasa ingin tau gak kan??? ehehhhh...

mummy_ayu said...

ha ha ha...kang citer kat aku detail key..

MushroomCute@Mariea said...

Adehhhh..sakit buah pinggang aku gelak Net...huhuhu..aku dpt bayangkan camne Net terkejut beruk tu...wakakakaka

tney@sunflower said...

haha.. suspen tul ler..

iduraz said...

giler aah coupe tu..mengong tahap dewa!

Sidratul Muntaha said...

ahaahhaha!
celah kangkang tu kaler merah ker?kaler putih ker?ke kaler ijo?!
ke kaler itam?!
ke berdaki tu sebab tak nmpk?!
huhuuhuh

fazilzura said...

WAKAKAKAKKA .. aduyaiii , rs nak pengsan dgn cite hang ni tau ..

ni sure hang kene 'badi' depa, baik hang g tgk wyg dulu ker, g tgk novel yg banyak2 tu ker... kang xpsl2 teringat2 smp ke pose...

mmg gile dowh, kt msia pun selumber diorg wat yek, x dak org lain tgk selain hang ke?

notti netti said...

mommyyen- aku nak lari lah tu...tapi kaki aku tetiba keras..camno??

Zue- yer..fikiran mu sama ngan fikiran ku..

ayu-hahaha lawak kan?

mushroom- haa ko dapat bayang?...cer bygkan tapak kaki tu pulak.

tney- kalo ko ada kat tempat tu...laaaaagi suspen.

iduraz- haa tu ko yg rasa depa mengong...cer ko kat tempat diaorang ehehehehe.

SM- aloh idok le aku intai bebetul..kalo tak kerana tapak kaki yg muncul tetiba tu..mesti aku nampak kaler apa.

fazilzura- time tu pagi buta ko...6.40am...sapa pun yang ada....

Lelord said...

ahahahhahahaa aku takleh tahan
senak perut gelak ni

Eya Eybizz said...

adoiyai..lawak gile..


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno