Tuesday, October 18, 2011

Entertain My Family at Bumbu Desa, Midvalley, Lingkaran Syed Putra.

Wah..skema ko kasi address midv tu Net?....

Semalam aku rasa dah 2 kali aku makan makanan ala-ala nasi Padang ni...
Tengahari di "wali songo" with gengbachelor...
Malamnya ke Midvalley cari Bumbu Desa.

Mula-mula nak belanja mak bapak aku makan kat Tony Romas-tetiba tekak gatal nak makan steak kan?
Tapi...bila aku ikut tekak bapak aku yang kepingin nasi....ligatlah aku fikir kat mana nak makan nasi yang best and blom pernah rasa lagi....

So bapak aku kasi idea kat Bumbu Desa...dia taupun sebab last month teman dia tengok Ipad kat Machine. Sebelah Apple tu terletaknya Bumbu Desa.

Bagus, orang tak ramai and service sangat cepat.
Harga?...sesiapa bayo guna kad kredit dapat diskaun 15%...
semalam bapak aku bayo dalam RM112 hengget untuk 4 orang makan.....ok what! 
Daripada makan kat Tony Romas mau cecah RM2++........hengget.

Meh hayati dan selami gambo-gambo yang aku ambik guna Yuna Yuni aku ni....
Ha....aku ambik guna sebelah tangan je ni..sebelah tangan lagi pegang si starbuck latte.

 Haaaa......ini ruang depan
ramai cina and omputih yang makan kat sini

 ni kaunter makanan
dimana semua makanan dishow off kan.

 menatang momok ni
bersepah kat hujung dinding
agak-agak malam depa semua menari tak?
ke kemas meja ke kan?
seremssss

 Ni antara menu yang bapak aku order
simple yet cedap
tapi tak leh lawan "wali songo" laa
teringat-ingat aku
ngan si wali tu.

 see, licin aku ngan starbuck latte makan....
and kalo bawak starbuck latte ni,
meja jangan harap nak bersih..
nasi berterabur sampai ke peha aku sampai ke bawah meja.

 muka skema si starbuck latte
sejuk pewut aku....

 muka kurang skema skit 1st son aku..
haaaipppp...depa dah nak start buat show dah...

 haaa ni antara show free yang anak-anak aku buat 
kat dalam restoren Bumbu tu
aku.....????
ingat pesan Prof. 
SABAAAAARRRRRR....

 nampak comel, ikhlas, bersih, amanah, tawaduk,
tapi......

 depa start balik..baring-baring renang-renang atas simen...
silap hari bulan dengan aku sekali terlentang kat simen tu...
mak bapak aku maleh dah nak layan
layan makan jer...

si starbuck latte ni..
asyik kerja sujud jer kat simen tu haaa
sib baik dia tak sujud depan patung-patung kecik tu
suruh duduk diam..takmo
marah sikit...
makin buat perangai..
maka? aku biorkan jerlah
janji tak ghuntuh midv tu..
tu belom masuk kisah aku kejar dua-dua budak ni kat dalam MPH lagi..
haru....
si imran gagah lagilah aku kejar dia sambil piat telinga..
si starbuck latte....dia lari sambil tangan dia tarik keluar semua buku yang ada kat rak buku..
sambil kejo sambil aku susun buku...camno?
hilang 1 inci lemak badan.
aku piat telinga starbuck latte...
dia cakar mata aku...
siapa yang nangis???
aku dengan adik tukang susun buku tu jugak.....

yang aku geramkan...bila keluar dengan bapaknya lastweek,
boleh pulak bebudak ni behave!


Me Naughty..me Netty

5 comments:

mama tisya said...

nanti kita ngedate kt bumbu desa lak..kt klcc ada tau....kemain aksi ank2 ko

Nana said...

hehe kan aku dah kata sedap kat wong solo cuma cili pedasss berapi la
tp serius menarik tmpt makan ni

mummy_ayu said...

yum yum....siang malam la ko makan cedap..diet???

bila beli topi mcm tu? comel..topi tu yg comel......

and..ya ampun..adventure tu hero ko dua org..lebih kurang je la ngan aku..kalu ada Daddy..ok jer..kan?

zh-ena said...

ya ampunnnnnnnnnnnnn bab mkn bersapah tu memng sejibik dgn kerenah umairah dan umar..kdg2 tu malu jea nak bgn sbb mmg mcm ayam rabun mkn la..bersepah tak ingat..tu blm lg klu ada air tumpah

zh-ena said...

ya ampunnnnnnnnnnnnn bab mkn bersapah tu memng sejibik dgn kerenah umairah dan umar..kdg2 tu malu jea nak bgn sbb mmg mcm ayam rabun mkn la..bersepah tak ingat..tu blm lg klu ada air tumpah


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno