Tuesday, January 17, 2012

Isk- Tak Faham Acik Haaa......Asyik Kena Tegur Jer tentang pakaian.....

Isk tak faham aku
Pepagi dah kena tegur regarding dress code....
hmm...aku pakai baju biasa jer...belipun kat kedai office wear bukan kat kedai baju clubbing or baju jenjalan...
tengok jenis kain pun tahu jenis kain tebal macam kain coat.

memula dia tanya aku...seawal jam 6.45pagi...terserewmpak dalam lift dengan dia.
ada apa datang ofis?
aku blur kat situ..aku cakap aku kerja..
then dia tanya...kerja dari pagi tadi ker?...
aik? bukan....,nak masuk kerja lah ni (pukul 6.45am)
then dia kata..baju you pakai ni bukan baju kerja kan?
aku pun cakap, baju kerja sir...but kat ofis saya ada coat....
kasut pun ada banyak kat ofis....saya akan tukar bila masuk bilik ofis saya...selalunyalah.....(aku pakai kasut bertali time nak gie kerja tadi..main sarung jer....sampai ofis..aku main pilihlah mana kasut yang sesuai.....)
so..dia kata..oh! okey....and ubah topik....
haa aku pakai baju cenggini tadi cuma bezanya semua hitam..opss berseluarlah..bukan togel kat bawah.
tak tau pulak tak boleh....

hmm...aku tengok baju aku..hmm apa yang silapnya...bila check oh maybe bahagian tangan aku ni tak tutup penuh..baju ni sampai bahagian lepas siku jer......tak tutup penuh kiranya...and baju ni berbody......
hmm..aku rasalah.......tapi memang aku akan pakai coatpun kat ofis.....sejuk maaaaa.......
takdelah aku nak hadap bos pakai cenggini jer kan.....aku pakai coat..cuma on the way nak gie ofis jer aku pakai biasa tanpa coat.......nanti mau ketiak basah kalau pakai coat....namapun belum time masuk kerja lagi....

last month aku pakai baju sebijik cengginipun kena tegur ngan orang yang sama.
dia kata aku ni nak gie clubbing ker nak gie ofis...alahai..........
salah lagi ker?

tapi aku kalo jumpa dia memang aku malas betul...ada jer yang tak kena......dia pulak bahagian tatatertiba.....
kengkadang aku haru gak...bila pakai baju kurung kembang...dia tanya, nak gie dinner ker? alahai...dah cenggitu fesyen sekarang..takde plak penuhmanik baju tu.....

last time pun kena tegur ngan orang yang sama..pasal pakaian..
aku pakai baju ngandung.....baju kurung pesak gantung tapi nampak macam baju ngandung sebab besar..!
puuuunnn kena tegur jugak...
dia kata aku pakai baju macam 'pakai muat je' tak melambangkan seorang officer..
aik?.........aku pakai baju pesak gantung maaa, tak tunjuk alur body pun dilabel main sarung jer....

alahai........


ada satu time tu aku kena tegur sekali lagi sebab pakai baju cenggini
dia tegur..kata aku tak kerja ker?
aku bagi alasan..aku buat persiapan event...nak kena panjat tangga.....tu pakai baju cenggitu
dia okey kan jer.....
hmmm.......

bila aku pakai baju kurung jer...kata aku ni tak berseri lah..tak pandai timbulkan mood ofis laaa.....
biasa-biasa laa....
tapi.......bila ber'fashion' macam-macam tegur....
kalau kata aku pakai baju ikut body...aku rasa ramai lagi officer yang pakai baju kebaya berbody.....takde pulak kena tegur.......
ok jer mata memasing tengok atas bawah atas bawah....

hari tu pakai ala-ala jubahpun kena tegur.....
padahal dah totop aurat...
ada pulak kata aku nak gie masjid ke?
apa yang diaorang nak sebenarnya.....

kalau nak aku pakai cenggini boleh

tapi kena lah tengok figure body...
body aku ni jenis rangka besar...so pakailah apapun akan nampak terbojol jer....
kang ada officer pompuan tegur...nampak itulah ini lah...
tu yang last year aku pakai baju kurung jer......puunnnn kena tegur..tak berseri....macam makcik-makcik
nampak gayanya kena keluar duit sikitlah beli baju cenggini pulak....
bila nak pakai baju cenggini, kenalah kuruskan badan lagi.......hmmmm


haish terima jer laaa seadonyaa.......
nak puaskan hati semua pihak susah...
kalau badan sedia keding pakailah apapun...okee jer..
badan yang berisi ni..pakai baju kena ikut gak..kang terbody sikit kata nak show off....

takpe saya terima teguran dengan hati yang terbuka...
saya tak salahkan sesiapa...masing-masing ada pandangan masing-masing.......

hmm kena cari baju yang bersesuaian dengan body saya nampaknya......



Me Naughty..me Netty

8 comments:

Diela Zaimi said...

hmm sian kak net...kalo sy kat tempat kak net pun leh jd stress...semuanya tak kena...tp sy rasa maybe org tu minat kat kak net kot...tu yg dia saja cari jalan nak bercakap dgn kak net...hehehhe...ampunnnnn.. ;)

Ida Rahayu Yahya said...

lawo2 baju ko nett
tu pun masih tak memuaskan nafsu serakah depa..
kasihan kamoo..

~diAhOntHeblOg~ said...

kang pakai jubah org arab ttup muke tu kang kata ape pulak...cer try cer try..pastu dorang bising gak..tnye dorg..kalo sy bogel bleh? br puas ati kot..hehehe

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Kalau company ada sediakan uniform.. tentu tak akan timbul lg masalah tu. Right?

ch@ said...

kesiannya kakNet. takkan la tak pakai baju, secara tak langsung dia akan berkata-kata juga. erm... rasanya dia admire kakNet kot. tu pasal la asyik kena tegur je tu, kakNet kan manis.

Chekgu Azrine said...

dengki kot... huhu..dah semuanya tak kena kan??

eRiNsZ said...

wehhh dier minat kang hang kot.... hahahahahahaha... klo x tahan sabaq mau aku baling ngan kasut hahah amek ko..

Pen Kertas said...

Tetiba ko pakai uniform seharian lak net kat ofis tu...ko tgk org tu ckp ape lak kat ko...haishhh...rimas aku klu ade org camtu...agaknya nak soh ko pakai jeans ngan baby tee je dtg ofis kot...hehehehe..peace net...!!!


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno