Tuesday, October 12, 2010

Ya Allah Ya Tuhanku...ko selamatkanlah perjalanan pulang balik aku ke alor gajah....jangan lah kasi aku terserempak dengan hantu bas express...aminnnnn








 Nie gambar tragedi 10 oktober 2010
yang meragut nyawa 12 orang tak berdosa
di berhampiran plaza tol simpang empat, alor gajah

Iya, di saat orang ramai bergumbira makan free di jamuan2 hari raya
kita disentapi dengan berita yang sangat menyayat hati dan perasaan

Yup...untuk pengetahuan uols...area tu dah dekat sangat dengan simpang masuk rumah my mom
di mana I always balik jenguk anak2 I dua orang tu.
Bila tengok kejadian tu..hmm rasa macam ngeri sangat.
Ya laa I balik bawak laju jugak and time malam2 pulak tu..
mintak2 lah jangan la ada hantu yang tahan I nanti
kot ya nak tumpang sekaki ker...eeee
nie laa rasa tobat dah nak balik malam-malam..
paling power pun mebi kul 5 petang dah bertolak pulang....

apa-apapun..kadang2 tu terfikir gak...
walaupun kita bawak dengan cermat, mengikut arahan kerajaan
tapi, kalau tuhan tu nak kata ajal kita macam tu...nak tak nak...
memang tak dapat dielakkan..
ada yang bawak laju gila, tahap merbahaya, sekali tengok confirmlah xcident driver ni nanti..
tapi bila tuhan kata ajal dia lambat lagi....
maka....................

apa2 pun, I tetiba rasa something bila tengok video xcident nie
sangat ngeri dan sedih.
secara otomatiknya jugak I berjanji
nak cukup kan waktu sembahyang
takmo dah skip2...
dan nak menderma....ke arah kebenaran, bukan ke arah keshoppian....
dan takmo ngumpat dah
ngutuk sikit2 jer oke takpe...

sekian

...
Masih mengharap agar tiada hantu kat tepi lebuh raya tu....mak mudah terkejut nokssss



Me Naughty..me Netty

7 comments:

emy/mamasuri said...

ngeri betul..
mohon2 takde pe ..
amin...

Qaseh said...

tragedi yg sgt menginsafkan diri kita...ternyata kita mmg selalu alpa dan cuai...

notti netti said...

mamasuri- aminnn

Qaseh- ya betul

cik puan akish said...

amin....utk net..

momguess said...

choiiiiii
sambil tepuk2 dahi
kalau jumpa hantu
ko mintak no ekor
blh kite g soping

MushroomCute@Mariea said...

Cuba bayangkan diri sendiri di tempat driver MyVi tu. Tengah drive elok-elok tetiba bas jatuh atas kereta. Kat lorong sebelah plak tu. Tak bersalah pon kena gak...Adooyaiii.. Lindungilah kami Ya Allah

[-suziey-] said...

ko bawa Quran 5 6 biji..smabil drve ngaji ..baca alham pn ok..lebih afdhal ko pakai telekung..jgn pakai tudung labuh tp bertube yek..itu tidak dibenarkan sama sekali..bimbang akn menarik lebih ramai hantu utk menumpang kete ko..


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno