Tuesday, October 5, 2010

Membawa Anak-anak bersiar di Hari jadi Saya


Yup! masih lagi cerita HARI JADI saya...
Suka...suka.....bacalah en3 hari jadi saya sampai keluar jerawat kat muka anda ya..
muahahhahaahha

last saturday again....on my birthday....
malam tu tot nak pergi open house....and of coz bring along my kids
since diaorang baru tiba dari kampung .....

so....nak di jadikan cerita....budak2 ini amat susah nak control...
kalau takde maid susah....
bila I nak mandikan my starbuck latte....si imran pulak terjerit terlolong
kata berak dah nak keluar...
bermarathon lah I angkat si abang dulu.....put si starbuck latte sebelah...
yang si kenit nie pun satu...pantang bontot bulat tu cecah karpet..
menjerit terlolonglah macam I nie mak tiri dia.....
so, taknak menimbulkan syak wasangka neighbour....
I terpaksa dukung si kecik tu and bukak seluar si abang..
ya, as usual, si abang tipu sunat...mana ada dia berak..tu taktik dia nak mandi bath tub.....
eeeee............so, sesudah berperang nak mandi kan budak2 tu...
I pulak bersiap...I tot open house nie boleh pergi bila2....
rupa2nya 8 o'clock dah start....
yang I nie dah bersiap2 dengan baju kurung bagai...terpaksa lah cancel plan..
ingat nak tukar baju tidur jer...
but as imran and irfan dah bersiap2 tu..macam kesianlah pulak kan..
si abang tau nak keluar jenjalan jer.....
so...here we go.........toooooooooo


My 2nd home....
MIDVALLEY....
yeaaaaaaaa.....

and ingatkan nak sambut my birthday with them...
makan-makan ker....and I teringin nak makan sushi king...bawak budak2 nie pun best gak.
But what if si starbuck latte terambil wasabe?......tangan dia nie dah terror menggapai2..
and what if, si imran nie terbalikkan pinggan2 sushi yang berjalan secara otomatik tu...
haruuuuuuuuu......
so.....I plan ke KFC jer.....

then, tetiba pulak my son tarik tangan I..
ke mana tu?
"
"
"
"
'
"
ke mana lagi.......kalau tak
TOY'S R US
haru duit I.....


Ya, jangan percaya dengan ini gambar, 
kelihatan anak teruna saya itu statik sahajakan....Tipu!!!
beliau sudah tidak tentu arah ketika masuk ke kedai keramat ini......
jangan tak percaya, satu jam tunggu dia pilih mainan......
rakus.....seorang budak kecil boleh bertukar bahaya tiba2 jika enter ke kedai ini
mengerikan dompet mak bapak!!!!
"
"
"
"
dipendekkan cerita yang mengerikan tersebut,
anak I berjaya memilih mainan yang disukainya
alhamdulillah...
dan I berjaya mengeluarkan notes2 kaler biru ijaw tanpa rela
astagfirullahhalazimmmmm
"
"
"
"

si starbuck latte nie jugak diam....
kerja dia bergayut je.
I pulak berlagaks tak nak bawak stroller..
ha, hambik ko.....berketul2 lengan kiri I angkat si kenit tulang besi nie.

sudahnya, tak dapatlah makan2 or tiup2 kentucky (pengganti kek) kat midvalley
since dah nak tutup..
so, I terus ke bangsar..apa lagi, tapau MC D la....
anak I, Mc d pun dia panggil KFC..bagus!!!

dah tapau Mc D, 
sedang elok masuk kereta, hujan turun selebat-lebatnya..
macam anjing dengan kucing.......
sib baik sempat!.....
then terus balik rumah...
salin baju balik...
 Muka si abang tengah berak...buat dekkk jer..
alih2 ada bau jer mengambit kalbu....

Yang si adik...sentiasa blur tanpa seluar....
pampers sahaja sudah memadai....jangan ko amalkan bila ko besar nanti..
lari orang nak!

Me Naughty..me Netty

6 comments:

Puteri Satu said...

si abang tu leka tengok apalah tuh ye...;

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

ni namaya kasih seorg ibu..rajin bawa anak2 jalan2 hehehe...cute anak teruna u nett...hehhee

momguess said...

sampai kan pesanan aku pada si adik
amal kan tidak memakai spender bila besar
hahahhaa

situasi diluar opis kau
HUJAN
lu pikir lah sdiri knp aku komen sebegitu yer

Diela Zaimi said...

hahaha...
klaka klaka...
sy suke entri camni...
sila buat banyak lagi ye... ;P

notti netti said...

puteri satu- tengok kartun laaa..apa lagi :) eheheh

adlin - cute muka mak dia muahahahahahahahha

momgues-- aku la kan...dari nak belanja ko..terus tak jadik ehehehehehehhehe

Diela- klaka ker? heheheh

cik puan akish said...

xpe abang...bile lgi nak pau mak kamoo...sile pau bnyak2 kali yek....

starbuck latte...kamoo leh geng anka auntie nanti yah..


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno