Wednesday, October 27, 2010

Nak tahu tak, time-time bila MidValley otomatik bertukar menjadi pasar borong.....

Salam sejahtera Uols,
Cepat je dah Wednesday kan?
Maknanya today ada Pasar Malam...yeaahhh berpesta kita di sana nanti.
suka-suka...

Actually nak cerita sikit nie, meh dengar meh..
Yesterday, after I went back from work
filled so damn bored
plus sore throat lagi and then running nose pulak
haissh
Bosan - maybe because stay up all night studying kot
tetiba je. (berblog tengah pagi buta oke pulak kan?)

So, knowing me yang memang malas nak layan sakit-sakit nie
so medicine nya....I went to Midvalley megamall yesterday....alone

perubatan kendiri namanya.

and heading back home after almost 2 hours there
masa adalah begitu jeles dengan saya tika itu.

As usual, kalau boring I ke MPH tengok buku
(I dengan rasminya menganggap MPH itu library awam, suka ooo dapat baca buku free)
and pihak MPH Midv bermurah hati menyediakan kerusi-kerusi kayu di setiap rak buku eheheh sukerrr.
Dalam hati keep on saying taknak beli and taknak keluar duit langsung
ya lah nak jimat, this month kena banyak pakai duit, so time-time nielah sikap berbelanja berkhidmah perlu diterapkan.
'
'
'
'
'
'
Ya...nampaknya sikap yang diterapkan ke atas saya itu hanya berjaya pada satu jam pertama sahaja.
sekali lagi...SAAAAHAAAAJAAAAA!
jam keduanya???????
hahahahah, rabakkkkk
'
'
'
'
'
semuanya gara-gara I tergezut bila around 9.35pm
Midvalley yang gah relax jer tetiba bertukar ala-ala pasar borong
Terjerit- terpekik
I pun terbeliak ternganga terkedu tersuka lah...
why?
each item yang jual kat kedai2 makan semua diskaun-diskaun belaka
I nampak indah jer suasana tika itu.
macam kat bawah nie
'
'
'
'
I lalu bahagian kedai 'bread story' then stop at area where those luvly2 cake ditayangkan dalam almari kaca tu...then suddenly, this one women with loud voice terpekik, sebelah telinga I jer...bagus dia nie.....
cair taik telinga time tu. 
And u know what?......they give 30% diskaun for each cake.
Apa lagi, I rembatlah choc cake kat atas tu, boleh bawa ke ofis dan diberi makan kepada teman2 ofis yang sangaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat dikasihi dan disukai 
(especially Lela keran mengemas bilik ofis saya..sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa). 
Bila bayar kat kaunter, tengok semua bread pelbagai sepisis turut diskaun....wah! I teruja......capai lagi roti yang ntah tak tahu nak makan dengan apa. Tarikh luput roti pun 29 oct. Bagus!!! So, dah beli girang bagai, I pun jalanlah nak balik bayar parking kan....So..terdengar pulak pekikan this one lady
(perempuan lagi...pompuan suka jerit eh??)
Ya, suara pekikan tu datangnya kat store HOMI - chicken curry puff - They give 25% diskaun...ya I teruja lagi, so rembatlah karipap gedabak nie 5 bijik (pun bawak kat opis bagi pada kesayangan ofismate)
.Then, sambung jalan lagi nie kira dah nak turun escalator dah nie..then, haaa yang nie takde suara pekikan, but I dengar sayup2 jer dalam sanubari I suara nasi lemak nie memanggil dan mengofferkan dirinya pada I....yaa
'
'
'
as usual...
I beli.....
Nak dijadikan ceritapun, this nasi lemak also diskaun. Tak basi pun, sedap. I nak satu jer but budak filifino yang tak fasih sangat bahasa malaysia tu cakap if I beli satu, dapat satu lagi free......haaa baguslah tu...sukaaaa lagi......tu I tak sambung jalan kat tempat2 lain, Idak..manjangggg jer diskaun ha......oh! before that I ada grab 2 buku masakan.....tapi takpe..memang nawaitu ada nak beli buku kat MPH pun.......

but 
I ada sedikit hairanlah....I tunggu jugak depan this one shop, almost 10.00pm, taknak pulak diaorang terpekik terlolong kata ada diskaun ker, tarikh dah nak expired ke...harus buat sale emergency ke.....
I tunggu punya tunggu punya tunggu, so I feed up...geram punya pasal, I masuk itu kedai and beli..lantak..tak diskaunpun takpe..sapa suruhkan......buat I tertunggu.
so dapatlah jugakkkkkkk (langsung tak nyesal ehehehehehehehhe) barang itu ialah.....
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
Ayu.....again, sila jangan bebel kat aku....
'
'
'
'
'
'
'
'
As usual size 8 muahahahahahah sihat terus sore throat and running nose........ ^_^

Me Naughty..me Netty

7 comments:

mama tisya said...

kasut mhl tkde diskaun pn ko leh bli:-p

notti netti said...

mama tisya- eh?.....ko perli aku ker...ayat mendatar ker..ayat percakapan sehala ker? eheheheh

Diamilikku said...

stress therapy yang terbaeeeeeeeeeek...well done

momguess said...

agak2 kan kalau si fida kite pangil debab
ko aku nk pangil apa erk?

mama tisya said...

tkde perli..ayat penyata tu:-p

mummy_ayu said...

ha ha ha...lawak tul ko tunggu depan kedai charles & keith tu..jerit diskaun..
takpe la net..ko beli satu je kan plus lama gak ko tak beli kasut..aku tak bebel ye... :-)

notti netti said...

diamilikku- ya, betoi tu...sila amalkan selalu ya

momguess- alaa panggil je aku net cute...aku dah biasa dah ehehehehehhe

mama tisya- cam aku tak tau ko..ahahhahaa

ayu- er..er..actually last month pun aku grab satu kasut c&k gak..eheheheh


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno