Thursday, October 21, 2010

Measuring Equivalent - susah kalau tak tahu nie, kek tak jadi.

okeee.....salam semua, gambar di atas, bukan label botol susu atau toyol nak jawab exam yer............

seperti kalian sedia maklum, itu merupakan measurement number untuk suku sukat bahan2 untuk membuat kek.

ye la kan, kengkadang tu kalau kita beli buku resepi orang putih kan...diaorang nie suka measure guna cup kan....kalau setakat one cup or 1/2 cup....memang kita semua tahu...but buatnya orang macam saya yang benak maths.......1/3 or 3/4 pun x tahu nak ukur timbang camno....takkan nak ambil kalkulator kot kan?

disebabkan itu, saya dengan ikhlas hati menepek measuring equivalent ni yang di copy dari web makcik martha. Mudah jer, kalau guna sukatan di atas. Insyaallah, measuring nie takkan buat anda silap buat kek nanti. So, bolehlah anda cut and paste and crop kan dan tepek kat mana2 tempat anda berkenan. Contohnya macam yang saya buat nie.....kalau nak lagi best...sila kaler-kalerkan ia..................nescaya minat anda untuk membuat kek membuak-buak.............seperti mana membuaknya nafsu anda di atas katil. Sekian.




Selamat mengcopy and paste and crop :)


Me Naughty..me Netty

4 comments:

MushroomCute@Mariea said...

Dah lama oven kat rumah tu tak berasap..hummm, ok jugak ni nak buat kek...

nohafiza said...

tq kak net. memang fiza tengah dok cari measurement ni. sonang lah koje den...

sweetie2010.blogspot said...

Bagus juga ada measurement camni.Bolehlah dibanggakan kek menjadi.

notti netti said...

heehehheheheheheheh


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno