Wednesday, October 20, 2010

Tengah menaip kertas kerja....dengan khusyuknya.......sambil meleleh air liur......TIBA-TIBA!!!!!!!!!

ya...sambung or nak cerita balik semula title entry????
salin baliklah tajuk en3......................

Tengah menaip kertas kerja....dengan khusyuknya.......sambil meleleh air liur......TIBA-TIBA!!!!!!!!!
sesuatu terjadi di ofis saya...............sangat ketakutan tapi menggumbirakan...
errr camne tu????

suara pekerja2 mula terjerit2 kegirangan.....hairan?.....

kisahnya begini,
di sebuah bilik yakni ofis I
err, ini bukan ofis I..ini ofis cik puan google, dan itu bukan I, I kurus lagi.

semua pekerja-pekerja bertungkus lumus membuat kerja (mukabuku, Ym juga dikira kerja)
keadaan amat sunyi.....lebih2 lagi bos tiada......anak2 buah masih khusyuk membuat kerja
saya juga kusyukkkkkkkkkkkkkkk........
betoi!!! x tipu!!!
kemudian perkataan TIBA-TIBA inilah muncul....
saya salin balik tajuk en3 tadi........
Tengah menaip kertas kerja....dengan khusyuknya.......sambil meleleh air liur......TIBA-TIBA!!!!!!!!!
errr ofis saya tidaklah berupa begini, jika berupa begini saya hanya buat kerja di kaki tangga sahaja

Blackout/lampu terpadam
office yang tadi sunyi sepi, diam membisu, silent seperti di tanah kuburan....
tetiba je meriah dengan sorak tawa girang ntah datang dari mulut siapa ntah!!!!!!
ntah macam mana ofis yang sunyi menjadi seperti pesta buih.......adakah hanya disebabkan blackout????
saya terkedut aka tersengih
apabila melihat keadaan ofis yang terang benderang tadi sekelip mata menjadi gelap gelita dan elektrik juga seperti sengaja tidak berfungi.............hanya lampu laptop saya sahaja yang bernyala itupun berkat kuasa bateri yang ntah...nyawa2 ikang (bak kata org trengganu)

saya keluar dari bilik melihat suara sorakan datang dari mulut siapa
ahhhh! susah dikenal pasti!!!!
hanya gigi2 putihh sahaja yang kelihatan...........hmmmm susah mahu menyiasat....
tapi hanya suatu suara sahaja yang jelas dan saya kenal suara itu yang dari tadi menjerit
"MERDEKA!!!!! MERDEKA!!! boleh balik awal kita!!!"
hmm..tidak syak lagi...suara tersebut datangnya dari Cik Puan MAYA KARIM aka errr sapa yang baca my previous en3 tahu about her..................
so..............sesiapa yang rindukan MAYA KARIM...nahhhh dia sedang ketawa girang ketika ini
sebab apa???
sebab my office blackout........

dan tetiba jer ada jamuan ringan di depan bilik saya.....menyambut sempena ofis takde elektrik??? oh apakah!!! (saya tumpang gumbira)

isk isk isk.............................

Me Naughty..me Netty

6 comments:

liyana said...

hahaha... suke betul cik puan maya karim ye..

cik puan akish said...

aahla net..ko cam dah lame tak story pasal maya karim tuh...windu plak rase diati...:p

[-suziey-] said...

bab balik awal ko mmg pantas..klu ade mknan pn ko pantas..sepantas dan seceria maya karim

MushroomCute@Mariea said...

Kalau opis Mush tak der karen, alamatnya kena menapak turun tangga dr tingkat 20...tu baru separuh menara...hhuuhuu..harus tanggal kepala lutut ai

Farra Dhelina said...

sukanyaaa

sweetie2010.blogspot said...

Salam,

samalah kat opis ni, kalau blackout, amat girang sekali. balik awal ma...


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno