Monday, December 12, 2011

Pahit Manis Dunia Berblog, tak semua orang sukakan kita especially anon.

Kalau time mula-mula dulu aku start berblog....
Takde siapa kenal aku, kiranya entry yang aku buatpun lebih kepada entry syok sendiri, itupun kalau tak kerana kena siapkan asignment aku using BLOG kat Uitm, takdenya blog ni wujud.

makin lama berblog makin seronok pulak, bila dapat feedback, walaupun feedback dari orang yang sama and aku keluarkan 3 entry cuma sorang jer komen...itupun kalo ada yang komen..kalau tidak....nan ado..bak aku katakan tadi, entry syok sendiri time tu.

lama kelamaan, dah ramai follow and baca blog aku
aku sendiripun suka baca blog orang lebih-lebih lagi blog yang kena hentam dengan 'anon' ataupun bergaduh dengan 'anon'. 1st blog yang aku suka sangat baca and dapat sindiran 'anon' adalah blog hanis haizi. Kesian dia, asyik kena hentam, tapi dia buat derk atau lawan balik. Aku time tu more sebagai silent reader just baca jer komen orang pada dia.

kesian jugak bila ada yang kena hentamkan?...
bila aku dah lama berblog, akupun tak terkecuali kena hentam jugak...yang paling kerap kena pada tahun lepas and tahun ni. kenkadang aku terfikir, kenapa anon ni taknak tulis nama dia kan?...kenapa diaorang nak invisible? and sometimes tu aku tau ada anon tu dari kalangan orang pejabat aku jugaks. Takpelah, kalau aku rasa teguran tu membina, it's okey, aku terima dengan seadanya, akupun bukan selalu betul.....tapi yang jenis menegur cara menghina tu aku rasa kekok sikit. So, aku ambil keputusan aku spam atau delete jer mana-mana komen dari anon yang tak membina langsung!

Memang betul, berani tulis blog beranilah terima akibat/sindiran/pendapat orang lain. Tapi what can i say, aku punya blog! suka hati akulah nak publish ke tak comment-comment berunsur penghinaan ni. Takkan sebab aku campur adukkan penulisan BM and BI, terus kata aku biadap la, takde adab la, sedap la...bla..bla..bla..laaa......apa ingat aku cikgu BM/BI ker?.....

Kengkadang tu aku tak faham, takkan sebab aku salah 'eja' pun nak maki hamun macam aku ni rampas laki anon tu. Yang paling best, kalau korang perasan, awal-awal blog aku ni, aku rajin sangat tayang kasut yang aku pakai hari-hari, tapi ada satu komen ni hmm tak tau nak diklasifikasikan sebagai apa siap kata 'kalau aku tunjukkan lagi gambar kasut yang aku pakai tu, aku akan kena tindakan tatatertib?' cam lawak pun ada, tapi aku teruskan tayang gambar kasut...takde kena mengena dengan kerja aku. Dan punca aku stop tayang kasutpun sebab time tu aku dah habis kasut nak tayang kat korang, takkan nak pinjam jiran sebelah rumah punya pulak kan?.

Ada tu sampai marah, kononnya aku buat entry makan-makan and beli wallet- siap kata aku nak menunjuk-nunjuk, takat pakai coach, kat London tu salesgirl je yang pakai.......siap suruh aku beli LV cash la...apala....hmm tak baik cenggitu, aku beli barang base on apa yang aku berkenan, dah aku rasa wallet LV tak mampu curi hati aku, takkan nak hipokrit....dah aku suka coach, kate spade yang anon kata murah ..hmmm at least aku tak beli imitation babe.

Baru aku faham perasaan sesetengah blogger yang marah sangat dengan anon and sampai ada tindakan block terus komen dari anon.....tapi aku tak sampai tahap tu lagi, aku tutupkan mata jer la. So sekarang aku rasa, kalau ada antara anon tak suka entry aku, let it be...dia komen banyak manapun tetap aku spamkan atau delete. Tak perlu bayar se'sen pun..huk huk huk.

cuma komen membina dari anon jer aku publish.....

ada jugak anon tak suka aku publish entry Birthday anak aku, anon kata aku belagak.....hmm apa yang belagaknya, bukan aku tak jemput. Aku jemput apa?....aku publishpun untuk member-member yang diluar sana kotnya nak buat besday party ala construction jugak, asyik cari google, omputih jer buat besday tema pelbagai, so apa salahnya aku dijadikan bahan rujukan untuk construction birthday party versi Melayu?....itupun nak kata aku macam-macam.......takpelah aku tak marah, sebab aku tak gunapun duit anon tu and yang pasti besday party anak aku BERJAYA!!!! cik anon kalau nak buat lebih bagus dari saya, takpe ambillah entry saya sebagai rujukan...saya tak kisah...^_^ banyak lagi entry besday akan datang..tunggu yer anon.

heheheheh..........

Me Naughty..me Netty

13 comments:

mimie.. said...

alaaa wat derkk je si anon tuu..dorg sumer jeless..yg penting kitorang suka baca entry akk..itu yg pasti! (komen dari silent readers blog nottinetti)

mrs shahrul said...

akak,kita suka ngat ngan post birthday nie..terus dah cakap ngan suami nak buat theme ni gak..kebetulan saya mmg keje bhgn teknikal n suami polis..maaflah akak t kita nak pinjam idea2 akak tu..pastu nak tanya cam kad tu akak amik design katne..nak buat tuk my irfan too..

notti netti said...

mimie- tahx mimie..chup! chup!

mrs shahrul- oh, boleh ajer..memang utk dijadikan bahan rujukan, kad tu saya search google...then diubah sana sini......secukup rasa :)

Myluv - Syl said...

kakaka.. syl yg baru berjinak dgn blog pun da berapa kali dihantam daa.. tpi syl suka la baca blog u ni.. nk cakap ilebiu mulehh??

mama rifQy said...

HEHEHHE..kak..serius suke la bace entry ni..heeh..jujur dan iklas.biase la anon tuh.mmg akan ade dimane-mane.bukan die berani tunjuk muke kan..mmg kite xmampu nak puaskan hati sume org kak..betoi x??

**** kite suke bace blog nii!!!!!!!!!!!!!!!

maszmadi said...

hurm, lm x koman sini, selalu baca jerk... hehe

mmg patut pon si anon ni di spam @ delete jerk komen tu kalu x membina, masz penah kn gak.. n masz percaya yg anon ni adalah kalangan yg kita kenal tp x nak ngaku bila dah kutuk blog kita...

Nad @ MamaZakwan said...

jgn sbb komen2 anon ni kak nett berenti berblog plak tau, huhu!
hidup saya tak berseri kalu tak bace blog kak nett ari2 ^_~ (baeek punye bodek ni, hikhik)

abaikan jek si anon2 yg tak tentu arah tu...huhu!

BabyIntan said...

Samalah Nett, Intan pon tapis dulu any comments now. Kalau ada yg cam gitu-gitu, berehhh delete aja gitu...hee hee :D

Tak yah pening2 dan tak payah deal dgn orang yg berani 'cakap' tapi tak berani tunjuk 'muka'.

Semua nie kes PHD ;)

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

biasa la kita pun ada fans anon gak ..anon tu family sendiri so derk je la apa dia cakap yg penting x publish ...

walaupun baru kenal ko nett aku suka baca citer kat blog ni sempoii

notti netti said...

aduh! sayunyer :) tq

Diamilikku said...

nett, su penah dapat komen anon lagi menyakitkan hati...sampai nangis lah...dia tulis..blog su suka sangat citer pasal hubby...hubby beli tu hubby beli ni...nanti kalau satu hari hubby mati agaknya macam mana lah keadaan su..mesti oleh jadi gila...kadang2 tak faham..kenapa diorang tergamak kuarkan perkataan yang terlalu kejam dan pedih macam tu...apa lah yang ada dalam hati diorang sebenarnya kan....keji.

shahdiana said...

yana baru lagi berblogging so takat ni orang nak komen pun kurang..abis kuat 2 atau 3 orang jek..hahaha..tapi sangat faham apa pasal anon ni..walaupun tak tahu sapa orangnya..pendapat yana blog ni private so suka ati empunya diala nak ceta apa ke..nak tunjuk apa ke..agak tak suka jangan baca dah..tapi sebab apa baca jugak..sebab suka lah tu..tapi jeles..hahahahah

mama tisya said...

psl apa yg kita nk share tu dislh ertikn ckp nk berlagak tu yg bg aku ntah apa2...agaknye die jeles tkdpt wt party mcm ko wt..hehehe...yg paling klakar tayang kasut kena tindakan tatatertib ye...tu sure geng opis ko tu...kdg2 anon ni die jeles tgk kita update entry mcm2 tp die tkde..tp nk gk dtg komen kn..kesiaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnn....


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno