Monday, December 12, 2011

Bila Tengok 'Live Telecast" Anak Kucing DiLenyek Kereta Depan Mata.......Nangis T_T

Walaupun aku tak bela kucin kat rumah...Tapi aku sangat suker kucin, anak kau si starbucklatte pun feveret dia tarik ekor kucin....kena ubah perangai budak kecik sorang ni.
(Tak berkesempatan sebenarnya.....insyaallah dah pindah rumah atas tanah, baru bela kucing....)

ini lah kucing!

Pernah jugak time berchenta dulu, laki aku hadiahkan aku kucing kacukan (kucing kurap + kucing teluk parsi)....yang sangat aku sayang dan at the end tak sampai 2 bulan kot...mati kena langgar. Uish..bak kata bapak aku..tangan aku ni panas...tak boleh bela binatang...cepat jer arwah!.

Ni yang aku nak cerita ni....kisah anak kucin kena langgar depan mata.....live...takde edit-edit punya.
time tu aku and family baru balik dari Umbai, Melaka....kenyang makan ikan....
time malam on the way nak balik ke Alor gajah....aku setop kat traffic light......so...dari sebelah jalan, aku nampak anak kucing (kecikkkk jer) terkial-kial nak lintas jalan...kaki menggeletar-geletar gitew.....aku nak je tolong....tapi nak wat camno...aku pun standby nak jalan if lampu isyarat bertukar ijaw.....and some more ada adik ipar aku dalam kereta....dia ni takut kucin....mau karang aku bawak kucin dalam kereta, adik ipar aku balik naik teksi..ahahahhahahah. So..dalam ati aku kata...alohlah...! mesti anak kucing ni nyawa dia tak long last....sebab kereta bertali arus...and tengah malam..mana lah kereta nak nampak nyawa kecik tu melintas......

kereta pertama..ok..aku tengok pemandu dia sempat setop laa......and sempat elak..bila aku pandang depan sebab lampu dah ijau..aku toleh kanan balik..'pecepet!' (tipulah kalo ada sound effect....aku buat sendiri sound tu) tengok kucin tu depan mata kena penyek/gilis tayar kereta satria.......berdarah-darah....dah arwah......cepatnya...baru aku cakap...nyawa dia tak panjang.....

Aku rasa kereta satria tu tak sempat nak elak since diapun drive laju..(anak muda, jiwa muda...apa khelas bawak slow-slow awek kat sebelah kan?...).......sian kucin tu...berair bijik mata aku...kot feeling-feeling macam mak kucin tu..cuma bulu aku tak selebat mak kucin tu kot.

takpelah, nak wat camne..ajal maut ditangan tuhan....dah tertulis si kucin tu mati lagu tu......so kami sefamilypun balik rumah dengan perasaan sedey berbau kekenyangan.

psst- mesti mak kucin tu dok cari anak dia kan?...ataupun mak dia buang anak dia.....


Me Naughty..me Netty

4 comments:

~@mOi ~~ said...

ya allah... siannya kucing tuh..

Cho Zila said...

kucing memang teman yang baik... cam izzah dalam ombak rindutu... memang pegang kucing terapi tau... meamang kalau dah sayang sekali dia hilang sangat terasa2...

notti netti said...

amoi- cho-

tu la...best kalo dapat bela kucing....

mummy_ayu said...

aku tgk live lepas accident..pecah kepala babe..nanti aku buat entry....
penat giler babe pindah rumah..pas ni ko rasa la pulak..


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno