Tuesday, December 6, 2011

Lepas Nie Sapa Nak Order Kek Atau Cup Kum Cup Cake Dengan Aku.....Kena Bayar Full Amount Dulu Ye.

Sekali lagi...aku bukan nak berlaku kejam atau dah takde duit sangat sampai terpaksa mintak customer bayar full...

it just that ada certain-certain customer yang berlaku kejam kat aku.....takpe lah biarlah ia berlalu......kek dah masuk pewut and dah jadi tahik pun haaa.....kan kan kan?....

akupun sebenarnya letih...dari tak payah bayar downpayment...sampai nak kena letak syarat bayar downpayment dulu and sekarang nak kena ubah syarat lain pulak...semua customer kena bayar full amount dulu, baru aku buat kek.....haaaaaaaaaaa.kan?...

bulan ni jer ada dua customer yang tak bayar.....tunggu jugak...dah nak masuk seminggu lebih..sonyap jer..aku sms pun tak layan..call tak berangkat....dah ghupa peminta sedekah pulak. Makanya...aku terpaksa faham-fahamkan sajerlah.......nak nangis rasa.....dah lah 2 minggu lepas memang sibuk gilos...tapi still sempat luangkan masa siapkan order customer. It just that so darn irritating when kita berusaha dalam sibuk tu siapkan kek orang but at the end....hmm nan ado apa-apa bayaran pun. Takkan sebab aku buat birthday party anak aku pun customer ni ingat aku buat free untuk kek diaorang. haishhh.....letih mak ni haaaa....

so..lepas ni..aku tak fedulik apa orang nak kata....nak kata aku takde duit ker..tak percaya memberi sendiri ker...biarlah....aku berniaga bukan buat kerja amal. kalau kerja amal lain la........kalau asyik tak bayar jer..lingkup aku......camno nak bukak kedai kek kalau semua customer cenggini....

Makanya...sesiapa yang nak order dengan aku...sila bayar full amount...dah takde downpayment-downpayment eh.....malas nak layan......kalau rasa aku ni berkira sangat.....takperlah...ada banyak lagi kedai kek yang sedap-sedap.....aku bebiasa jer.......ehehe.



Me Naughty..me Netty

14 comments:

Munnafendy said...

alahai kesiannya..kenapa la ada yang sanggup tak bayar kan jadi darah daging...isy3

mama tisya said...

truk tul yg tk reti byr tu..dh order byr la...bgs 2..lps2 ni ko soh byr fullpayment

bonda dadif aka akish said...

uis..mmg kejam la org tuh..dah oder..dh makan..tp tak bayar...hadoii tk pikir ke makanan tuh masok perot....kire tak halal amek org punye selagi tak bayar...

ish2....

sabo la nett..

@e_da said...

memang kejam ler tu nett.. org bersusah payah dia dah telan leh buat tak bayar kan.. sabr nett moga allah murahkan rezki mu...

mama rifQy said...

jahat org tuh!! xbaik tau buat gituu...xberkat makanan die kan

sue zainun said...

xbaiknya orang tue..xpatut la wat camtu kan..kalo nak delay bayar pon inform la kan..nie x angkat phone lak< alamak sue plak yang rs marah>

Nad @ MamaZakwan said...

aiyak!
org camni pun ado ke..?
benda makan jgn la dibuat main
dah jadik darah daging lagi payah..huhu!

ch@ said...

dan aku la salah satu customer kakNet kena bayar full. ahahaa, takde halnya pun. bkn ssh nak kena berdayung sampan bagai utk byr order sendiri tempah, hujung jari je. Jadi... kita turut menyokong syarat kakNet tu. smg terus berjaya kak, buka kedai kek depan rumah kita tu pun dah ok. senang nak buat party. :p

Diamilikku said...

kenapa nett tak announce je kat sini..biar dia terasa...sampai mcm tu sekali nak lari kan...tak sedar ke benda tu makanan masuk perut jadi darah daging...ishhh ada jugak manusia macam ni kan...

Iela Fazielah said...

ada gak org mcm ni ek??? mknan jd darah daging tu.....

shahdiana said...

marahnya cik net...sapalah punya keje tu..takkan la dah amik kek buleh tak ingat nak bayar..aduh...

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

jadi darah daging tu..berdosa makan benda harammmm..bukan kek tu harap..tang berhutang x reti nk bayo tu..kalau ko kata x halal kira haram tu nett...
manusia..manusia..

Yellow 2 Sweet said...

memang patut lah pun kena bayar full baru dapat kek.. tak pe lah nett, halalkan lah jer.. Nanti Allah bayar berlipat kali ganda..

anisalya said...

sabar la net. blm pernah order brg mknn on9. setakat order pn brg2 design dgn tudung. kalau lmbat byr sy inform. takut jgk sbb kita beli dgn org yg meniaga. tak baik buat mcm tu kat org kan?


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno