Friday, December 9, 2011

Mistik Bunyi Seret Perabot and Main Guli Atas Rumah....Aku Dah Jadi Lali.....

Ok...sejak sebulan dua ni...makin kerap aku dengar bunyi seret perabot
almost every day.........bunyi guli jatuh dah kureng sikit...sekali sekala jer dengar...

tapi bunyi seret menyeret ni makin jelas pulak.....asal tiba due date nak buat assignment yang memerlukan aku berjaga maalam....mesti bunyi ni ado jer dengar dari atas kepala aku......

memanglah ada orang baru pindah atas rumah...tapi macam pelik pulak every day dia ubah perabot......kuat pulak tu seretnya...tak sayang perabot ke? yang best tu.....time-time jam 11 lebih (malam) ke atas bunyi tu dengar. Sometimes aku rasa macam....apa kes malam-malam seret perabot?........kenapa tak seret pepetang kan?......oh! maybe husband and wife kerja or sambung study malam baru balik and then baru ada masa nak ubah perabut. Tapi ni dah masuk sebulan lebih orang atas pindah kat rumah atas....takkan sebulan lebih diaorang tak puas hati dengan susun atur perabot umah diaorang?....confuse aku.

memang at 1st bila dengar bunyi guli atau perabot seret menyeret ni....jantung aku lajuuuuu jer......lebih-lebih lagi tinggal sensorang...time family aku ada...taknak la pulak adengan baling guli or perabot diseret ni berbunyi...sonyap ado nye.....tapi bila time aku sensorang....buat kek pepagi buta, buat assgmt dini hari.....haaa time tu laaa sibuk dia nak bunyi....sampai ada satu tahap tu aku naik immune dah dengan bunyi-bunyi tu......sebab aku rasa due date nak hantar asgmt esok harinya lagi penting.....dan aku lebih rela dengar bunyi guli dan perabot daripada dengar bunyi lecturer perli aku.

semalam, around 1.40pagi....aku dengar kuat betul orang atas seret perabot.....macam nak pindah rumah........tetiba berdebar jantung aku.......laju gila haa....sampai aku boleh rasa dub dab dub dab.....kalo korang yang rasa, lain la pulak jadinya.......terima kasih laa sebab kan bunyi tu...aku tak jadi nak hias cupcake aku...terpaksa postpone lunch time nanti baru hias......

nampak gayanya...bunyi-bunyi ni bermusim...ada satu time tu sonyappppp jer.......haa kali ni..bunyi balik..mebi ia tau yang aku sibuk nak siapkan asgmt...tu yang dia nak join sekali tu..guulp! nextweek mesti rancak lagi bunyi.....sebab nextweek all out seminggu ada presentation and hantar final asgmt.......tetapkan iman ko net............anggap jer bunyi tu cam lagu....

*kalo ko mampu* 

adeh la.

Me Naughty..me Netty

10 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

saya lagi dh lali kak..
siang2 pun ade jek bunyi guli ngan seret2 perabot
ha, ni tgh bunyik lagi ni...!
wat dekkk jek, huhu!

~@mOi ~~ said...

baca surah al-kautsar kak... hmm.. dah lali mende2x ni.. denga cam tu ok lagi... kalu kena sihir n gangguan lagi la.. tak larat sgt dah rase.. smpai kena minum air daun yg pahit tu... eee.. setan btol setan ni! haha..

Mama Zharfan said...

memang konpem bukan makhluk mcm kita ie makhluk halus tu...ada kan me pernah baca somewhere tanda2 kewujudan banda tu..guli, bunyi lesung ditumbuk, seret perabut

Zie Fauzi said...

masa duk kuarters dulu mmg selalu dgr benda2 mcm ni... first time dgr, takut jgk siap tanya jiran esoknya ada tak main guli,seret perabot..bila jwb xde seriau ooo..

tp lama2 dah lali...bila dgr buat tak tahu je,dia nak main guli ka, seret perabot ka..lantak la,asal x kacau kita.. :)

lani dah pindah,so far x pernah dgr la bunyi2 mistik tu...

sue zainun said...

eee seramnya..

ibh said...

Ada org cakap..benda2 tu mmg suka ganggu org2 yg blajo mlm2 ni...Tu nak patahkan semangat netty tuk berjaga buat assignment la tu..

ch@ said...

ooo rumah kakNet pun dengar juga eh. rumah kita pun sama. tapiii, atas ada orang. takkanla hari2 main guli. kadang2 rasa nak jolok je. bisingkan.

ieda said...

ahahah sungguh2 mendebarkan ..
kalau akak jengok2 gak org atas tuu .. tul ke org yg pindah @ ape ??? huhuh

anisalya said...

kalau saya singgah kat kuarters bomba tmpt abyg sy tggl, selalu jgk dgr org dok tumbuk apa ntah memlm kul 12 lbh. kdg2 tut iap2 mlm blh dgr. dan ada satu part, bila sy blk umh tu, pintu blk semua bertutup. pg bgn around 4am nmpk 1 blk ni pintu terbuka. terkujat jgk.

esk tny la ada sedape ke bukak pintu tu tp semua org kata tak. my bro pun sound la: "Nak kenal dgn org baru ke?" ceh...

shahdiana said...

bikin cuak je bunyi-bunyi ni...yana takut jugak kot kalo jadi camni


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno