Wednesday, December 7, 2011

Door Gift (Tool Box) Buat Kanak-Kanak - 'My Kids Construction Birthday Party'

Saya masih senyum tika ini
hmm hebatkan bila semua urusan telah selesai???

ok....hari ini saya nak buat entry tentang door gift buat kanak-kanak yang hadir di Birthday party anak saya.
ahahah banyak story di sebalik pemberian gift ni
ada yang tarik muka masam pun ada pada gift yang tak seberapa ni
takpe lah....dah namapun saya bagi ikhlas buat kanak-kanak
mak budak tak dapat sebab diaorang dapat gift lain.
tapi saya tetap bagi pada orang tertentu since dah macam nak merajukkan...takpelah harap kalian yang datang happy...since saya pun happy.

ok...since saya minat sangat DIY
so....1st time nak fikir buat door gift ni
memang saya search giler-giler kat internet.
sampaikan
dah niat nak beli yang real tool box


haaa yang atas ni memang cantik!! khelass! cuteeee / comel jer (kat Jusco)
kalau kanak-kanak bawak memang comel...sangat.
tapi harga RM9.90 satu
kalau 30 bijik dah RM297
tak campur yang gift untuk pemenang giveaway aku lagi.....mahal.
so saya batalkan niat tu...

then jalan kat carrefour
jumpa tool box kat bawah ni
murah giler RM5 satu
tapi......


macam jual barang rosak pulak...most of the tool box tu tak boleh tutup and senang tercabut penutupnya..
so buat apa Net beli.....beso pulak tu...
maka saya lupa kan niat nak bagi real tool box..
sampailah, terjumpa satu blog party ni
dia buat gift kat bawah ni
strawberryfieldspartyplanning.blogspot.com
so,  dapat idea, ting tong!
saya beli hardboard banyak-banyak
and mulalah kerja-kerja memisau, menebuk dan meng'gam...
remeh..tapi dah namapun tema construction..
apa lagi..sayapun constructionlah door gift tu
end up to be like this
'
'
'
'

satu untuk kanak-kanak lelaki and satu untuk kanak-kanak pompuan
saya puas hati dengan hasil DIY saya
tak taulah korang
saya siapkan semua 30 kotak dalam 2 hari err satu setengah hari sebenarnya
tanpa gangguan anak-anak. (ada satu time tu aku tak balik kampung)

isi dalam nya seperti kat bawah

yang ni Mummy Ayu punya (untuk anak-anak dia since ayu dapat lambat)
saya buat sendiri buku color tu and crayon pun lekat label sendiri
hasil bantuan Mummy Ayu
budak lelaki dapat satu toys and sticker
budak pompuan pun dapat toys lego, cermin and sikat (but sikat untuk ayu dah habis eheheh)

ada note book 555, pensil 2B and bubble...(aku tak sangka bebudak suka bubble time party 
hmmm......berebut rupanya nak bubble
sampai aku rasa nak keluar je sabun cuci pinggan buat bubble time party tu ahahahah.

senang or susah buat kotak door gift tu Net?
jawapan saya-terpulang..since Net minatDIY
bagi saya senang jer....

kalau korang nak upah Net buatpun tak kisah sebab I loike DIY
sekarang ni tengah project satu kotak door gift (lain bentuk)
untuk seorang kawan....

dah buat contoh satu tadi..and she luv it

psst malam ni nak buat semua construction tool box khas buat pemenang giftaway hari tu and pada tetamu yang tak dapat hadir last minute but kasi hadiah. Tunggu yer.

eheheheheheh
Me Naughty..me Netty

14 comments:

mama tisya said...

aku tau ko mmg suka DIY..mmg kagum tgk toolbox tu ..tisya posing gaya bw handbag..anak aku mmg suka bubble tu...ehehehe

mummy_ayu said...

i like...lambat pun takpe.janji dapat..he he he..ma acih!!

MamaEma said...

maaf net tak dapat pergi besday party...keadaan tak mengizinkan...serang dek demam.tapi seronok baca entry pasal besday anak net ni..

SyaNa said...

laki aku kagum2 tgk
siap belek tgk box tu
hahahaa
iman siap pakai mcm hbag dok pusing2 umah..
tp bubble aku sorok dlm laci
nanti aku free ngadap dia br bleh main
dia tu kang suke2 sedut sabun tu mcm minum air sirap kang

Nad @ MamaZakwan said...

kalu cam saya,
buat 1-2 bijik ok lagi..
tapi nak buat sampai 30 bijik dlm 1stgh hari, mmg idak la..., huhu!
salute abes la kt kak nett!

notti netti said...

Aimi- hahahah aku tau ko kagum..ahahahah

ayu- tq eheheheeh.....

mama ema- its okey......xpe.

syana- thanx...ehehehe idea ko gak...construction party ni.

Nad- ahah thanx utk hadiah..dah siap door gift tu net pos kat nad yer..nanti2 net mintak add.

@e_da said...

tabik springgg toink2 100x kat nett.. rajin betul nett beg construction yg cantik tu.. kreatif!!

Iela Fazielah said...

nett...u r gifted! mmg canggih toolbox ko.. n aku sgt sukakannyer....plg suka kat buku mewarna yg ko bikin sendiri tu...sgt2 kreatif... next year nak tiru la pulak..boleh kan???hehe

shahdiana said...

YANA PUN SUKA diy NI..TAPI SKANG ANAK TENGAH TECIK2 ADUH PIKIR JUGAK BILA NAK WAT TU

Nana said...

yallah sungguh kreatif kamoo nett
mmg sangat2 kreatif..
tema yg lain dr lain xpenah org buat lg aku rasa..
btuah sungguh anak2 ko...sseme mak buat sendiri, ngan kek pon wat sendiri
beznye klw aku kreatif mcm ko kan?hik2 aku mmg keras tangan....nak buat menda2 ni ahha
apa2 pon aku nak minta maaf sebab tak dapat datang..aku nengok korang bergambar rmai2 tu nampak jam pukul 1.35 gitu..
masa tu aku baru sampai kat kenduri kawen kawan aku..di suh nye tunggu sampai ke petang..dah ptg tu la lak sekor2 kwn2 sms suh tunggu diorang dtg bese la aku ni org penting di sebalik majlis kawen kawan2 hahaha...

nak lari pon xsempat nett...
harap ko terima penjelasan aku kenapa aku tak datang...aku mmg beria2 nak pegi..siap dah gosok baju kuning, damia pon masa g kenduri aku siap2 pakai baju kuning itam, ingt nk lari lepas kenduri...tapi mmg btol2 tak sempat

sekian...terima kasih
hahaha..

Yellow 2 Sweet said...

wah... kretif nett ni.. sorilah haritu tak dapat datang anak kat rumah nenek dia.. jadi kalau nak datang berdua dgn husband cam malu pulak sebab tak bawak anak.. hihi

Anonymous said...

AJarlah cara nak buat tools box tu.....saya nak buat jugak (shana budak uitm(

Emerald Tupperware said...

Salam mcm mana nak Buat tool box tu

notti netti said...

insyaallah akan saya ajarkan ya :)


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno