Monday, December 12, 2011

Birthday Cake Construction last Minute - 'My Kids Construction Birthday Party'

(Auto Publish)
'
'
Cake Birthday Construction Party
'
'
okey..okey..kali ni masuk bab kek pulak

ada cerita disebalik pembikinan kek ni
kan aku ada cakap...aku sibuk dengan majlis kahwin sebelum besday party ni
so, pada malam Sabtu tu.....aku berkira-kira nak bangun pukul 3 pagi (ahad) - hari jadi
untuk buat kek......udahnya aku terjaga jam 6 pagi (ahad)
hambik!!!!!

siap bangun macam antu cina tu! tergezut ko.......
terus terfikir sama ada nak beli kek secret recipe atau nak buat jugak sendiri.
setengah jam jugak aku fikir
last-last terngiang-ngiang word BFF
'ko buat sendirilah kek tu, simple jer kan?'
so....betul jugak kata BFF Mummy Ayu
baik buat sendiri bukan susahpun
'
'
'
makanya seawal jam 7 am (ahad)
akupun mula start buat 2 adunan kek coklat
senang jer buat sebab deco semua dah ready made!


betul kata Mummy Ayu
cepat dan mudah...
cuma buat kek coklat and ganache..
selebihnya biar truck n the geng yang punya kerja...

aku cuma hias jer guna kenderaan-kenderaan plastik tu..


so, korek sikit kek tu...nampak macam jentolak tu tengah buat kerja..
letak sign board etc
dah siap!!!!
cepat betul aku buat kek....
janji ada kek, jimat dan bikin
besday boy happy!


hehehehehe...alhamdulillah
senang cerita.

korang kalau tau buat kek...buatlah kek untuk besdaya anak sendiri
puas hati bila tengok anak happy makan kek yang kita buat....

^_^ 

Me Naughty..me Netty

7 comments:

mummy_ayu said...

senang kan? sempoi

~@mOi ~~ said...

dah buat kek kak... keras... nyampah tau!! tgn panassss ni susah kak! haha

mimie.. said...

boleh..akk bagi lah rezepi nye hihihii

mamaacha said...

nasib maknyer pandi buat klau mcm saya tgn keras mahu gelabh cr kedai kek

@e_da said...

cute..creatif nett!

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

pernah pk nk buat nett bila dah buat x secantik dan seindah tangan yg pro buat ..cam mana tu hehehe

shahdiana said...

huhuhu...bab anak ni sensitip net....tunggu anak besau sket la baru nak buat pung..


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno