Tuesday, January 25, 2011

Sebab Tu la Aku Tak Suka Lewat Ke Ofis!!!!!.............tak dapat bawak kereta laju2, tak dpt ambil gaji, tak dpt beli pancake McD.


Korang sendiri dapat tengok kan?.....time nie pukul 7.10 minit di NPE nak masuk jalan bangsar. Tapi aku tak marahkan jalan NPE yang busyyyyy tu....I just blame my self.....dah set jam pukul 5 pagi and how come aku boleh tutup alarm jam tu samborono and tido balik. Haish...!!! Letih sangat ker?....Post Moterm semalam-, aku balik rumah (dari kelas 10.45pm) then aku balut buku2 teks kelas yang aku dapat, then aku sidai baju (washer machine tolong basuhkan, then laki aku balik awal around 12pm, aku masak nasi goyeng (masin) untuk dia....siannnn dah le dia tak sihat...aku masak nasi goreng masin! aku salahkan garam dalam hal ni!!!!!.....dia makan separuh jer.......kesiannnnnn............then aku mandi pukul 1.30 pagi then ku tido.....bangun??????
hambik ko!!! pukul 6.55 pagi aku bangun........nasib baik baju kerja semua dah iron, bag dah ready......kasut dah standby.....tunggu mandi jer.....(haaa tang nie..aku memang gagal nak solat subuh!)........

Bila keluar rumah jer.....haaaa dah jammed kat lift...adehhhh takkan aku nak terjun dari tingkat 12 pulak......kang laki aku kawin lain...takleh...takleh.....so aku tunggu penuh sabar, Sib baik ada satu lift tu ada sorang jer passenger dia....sebelum tu lift lagi satu passenger dia dah macam MILO padat tu.....
aku start enjin kereta....bila nak keluar jer dari area rumah...dah jammed kat depan simpang tiga.....(tempat aku ajak korang bergaduh dulu) hadehhhh...sebab jammed?..biasalah...bas! bas! bas!........aku sabar lagi....sib baik lagu kat Hot FM best-best...so aku chill......gedebuk gedebak gedebuk gedebak...nasib baik drebar motorsikal tak banyak kerenah hari nie, bersopan santun semuanya....then aku cilok sana cilok sini berjaya jugak tembus jalan bangsar...haaaaaaa jammed ya amat!!!! Aku benci suasana macam nie......korang sendiri tengok kat gambar atas tu....itupun aku snap gambar terpaksa sorok2....orang sebelah pandang jer aku...maybe dia ingat aku ngintip "madu" kot.......untuk tidak membiarkann otak drebar kereta sebelah aku dari dipenuhi syak wasangka...terpaksalah aku ambik gambar aku sendiri sambil tersengih cam kerang busuk dalam kereta.......hasiihhh........

Memang jammed.....ditambah lagi sikap pemandu kita yang begitu ikhlas berkhidmah dalam membawa kereta.....bila kasi signal nak masuk lane kanan...haram depa nak bagi....lajukan lagi kereta adalah......macam kes tadi aku dah kasi signal nak masuk lane kiri and aku kira bolehlah aku cilok since kereta belakang cam lambat jer kan....then tetiba je dia drive laju bila nampak aku kasi signal nak masuk lane dia. Bagus tok guru yang mengajar dia drive....."kalau kasi signal...sila bawak laju2 jangan kasi itu kereta cilok depan lu".....yer..drebar pompuan...biasalah! rakus!!! (takat pakai purdah tutup mulut bagai...perangai cenggitu..hasihh tak tau nak kata apa......adeh..
sudahnya ada sorang drebar lelaki nie yang kasi lampu besar suruh aku masuk depan dia. Bagus pakcik!!!!.....susah nak jumpa orang macam pakcik awal-awal tahun di musin dapat gaji nie....

Oh! ya..disebabkan aku lewat ke ofis, maka terbantutlah hasrat kononnya nak keluar dari rumah jam 6.15am untuk mengambil duit gaji di bangsar sambil membeli pancake McD lalu membayar hutang piutang. memang cancel...tak jadi buat langsung hasrat aku.


Sampai ofis jam 7.35 pagi and nasibbb baiiiikkkk semalam bos baru aku dah kasi kebenaran untuk aku parking kat parking lot dia...depan ofis tuuuuuuuu!!!!! best!!!........so, takde lah aku kena cari parking jauh-jauh kat ofis aku nie.

Masuk bilik ofis aku...choose kasut dulu...aku pilih hitam...sebab aku serba hitam hari ini.......sekarang aku tunggu breakfastt!!! breakfastttt ooooooo breakfastttttt...mana ko.....?????????


 Saya pilih kasut Charles n Keith ini........(dah lama tak beli kasut).....wajib beli untuk tahun baru ini..........jom beli kasut?!!!

Me Naughty..me Netty

5 comments:

Qaseh said...

hmm..xsuka jammed....

jom shopping skarang ni tgh sales.

Cik Jue said...

jom kita pergi beli kasut..hari ni gaji...jue pun sama dah lama tak beli kasut nie....

mummy_ayu said...

wah...nawaitu pagi2 hari gaji nie..beli kasut...amboi...

karipapsayur said...

kasut kain ek? lalu becak, menangis leeee

Putri_Aizat said...

tak ske jem...tapi ske pancake mcd...adoai sedap...


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno