Monday, January 10, 2011

Haa...nie la benda baru yang aku cakap aku nak jual tu......

Oke....aku sekarang nie tengah kursus...so, semua en3 aku 2 minggu nie..aku schedule publishkan jer.

ha...seperti yang korang dah tengok dalam blog Suziey.com and Mummy Ayu, Ha....sekarang korang tengok kat blog aku lak...benda alah nie laa aku teringin nak jual.....Namanya APPLE CARAMEL, tak kisah lah, chocolate Apple ker...Apple salut coklat ker.....suka hati lah......kang aku namakan NET CUTE APPLE CARAMEL...adalak cik anon nyampuk lak...muahahahaha..........

 My 1sr attemp....semua berjaya...xde satupun tak berjaya ehehehehehhe.......tak macam Macarons...aku kena satukan tenaga batin, nafsu dan urat kentut aku untuk make sure macarons nie menjadi....susah ooooooo (sebenarnya alatan aku tak cukup and skill aku tak tepat lagi.....kengkadang je tepat)....

 Aku start terfikir nak buat Apple Caramel nie bila aku servey makanan untuk birthday anak aku tahun lepas. So, aku jadi teruja and aku serve website mat salleh....uissshhhh depa dah lama dok comercial kan......so....akupun teringinlah nak jadikan sebagai hasil jualan aku. Lagipun Apple kat rumah aku hari tu banyak....and aku pulak baru buat choc ganache untuk cupcake cekelat aku...ada lebihan ganache, aku salut lah Apple nie. Memang senang nak buat tapi, biasalah kita nie kan sibuk...suka order-order jer kan????.......So....aku sempat deco biasa-biasa jer untuk kawan aku and anak neighbour sebelah rumah........(aku peratikan anak jiran aku makin debabbbbb jer...sebab aku kah?????). So aku harap...hasil jualan aku terbaru nie oklah.......


haa..nie paling last aku buat, aku kasi semua anak-anak jiran yang bising main tepi koridor rumah aku....aku kasi sorang satu.....senyaplah jugak 1 jam. patu bising balik......eeeee......kang bebudak nie obesiti...aku gak berdosa. haish......

aku harap after kursus nie...aku boleh buat Aplle untuk doorgift wedding and birthday party pulak......
                                                             
                                                  
                                               

Gambar dari encik google....
Me Naughty..me Netty

10 comments:

mummy_ayu said...

sgt kreatif la..pic tu..he he he..
anak2 aku pun suka..nanti aku update citer & pic kat blog...
selamat bekursus!!

[-suziey-] said...

sedap! cuma kalau buat mcm suggestion aku tu lebih mudah mkn n dpt rasa byk choclate..hehehe..

momguess said...

aku nk rasa
tpi nak FREE
blh?

Farra Dhelina said...

caya lah kak nett

Sue said...

hi..

nmpk sedap. apple bersalut coklat gitu je ke??? ermmmm *imagine camne nk makan*

Miss AnisSensuous said...

Looks yummy o(n_n)o

ween said...

wah. look nice and yummehhh! :D

Diela Zaimi said...

nak orderrrrrr!!!!!!

Diela Zaimi said...

nak orderrrrrr!!!!!!

Diela Zaimi said...

nak orderrrrrr!!!!!!


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno