Friday, January 7, 2011

Gua lewat bangun hari nie.................sekaaligus terencat sistem imun dalam badan gua...........

entah apanya hal.....tetiba je terjerentat bangun dari tidur. tengok jam kat telefon nokiah dah pukul 6.30am...........what the neraka!!!!.......patutnya time2 cenggini aku dah bergerak ke ofis.......adehhhh laaa.....
tanpa menggeliat, tanpa tengok laki aku kat sebelah (selalu aku check telek muka laki aku...kotnye salah laki kan???? muahahahahaha)...........aku speeding ke bilik air, speeding mandi (takdelah speeding sangat, mandi ikut waktu standard Perdana Menteri), aku speeding masukkan barang apa patut dalam bag aku and aku terperasan, kesayangan aku ada letak satu kotak kat dalam handbag aku which is, aku tak sempat tengok and main blahhhhh jer (but aku bawak kotak tu but tertinggal dalam kereta, haish)...........aku speeding bawak kereta (kereta dah mula banyak), aku speeding lari naik ofis, aku speeding on laptop, aku speeding download cerita korea (nak naikkan mood aku kembali, harus tatap muka jantan lain yaknie hero korea ku) and sudahnya aku speeding menaip en3 nie.....huiishhhh kalau ada polis trafik nie, tak cukup kertas dia saman aku. Dan aku perasan, aku lupa kencing pagi nie.......lepas menaiplah..aku gie toilet!......

So, mari kita buat post moterm...kenapa aku boleh lewat bangun
  1. Aku balik lewat dari kelas malam kelmarin, (takdelah lewat sangat, around 10pm sampai rumah). Kelas habis lambat ke Net? takdelah, kelas habis awalsebenarnya, tapi sebab aku yang ambil kunci kelas and bila 7.30 pm aku nak pulangkan, mamat jaga kunci tu boleh pulak kunci pintu bilik. Alasan??? Solat!! tu yang sampai 10pm aku baru sampai rumah...haishhhhhh. Dok tunggu mamat nie lah...dah macam girlpren tunggu boypren yang datang lewat lak. Isk!
  2. Aku telan panadol active 5 dua bijik, alasan? sebab aku rasa hingus aku macam banyak je kat anak tekak...haaa kebarangkalian nak sakit tekak yang tetiba mendorong ke arah demam akan terjadi. Baik aku bertindak segera. Alhamdulilahhh aku oke..tak demam...tapi aku weng laaaaahhhh..ngantuk!
  3. Aku berjaga malam buat Macarons yang sekejap jadi and sekejap tak jadi....sensitip betul mende alah nie......yang kengkadang aku fikir, aku malas nak jual mende alah nie......tapi,  err no bad thinking!!!!! tak baikkkkkkkk.........aku habis baking (last adunan, tak jadi langsung!!!!) around 2.00 am. Seyes tak cukup 8 jam aku tidur...camno nak jadi Miss World, lagu nie......:(
  4. Aku letih sangat kot semalam, ke ofis, ke kelas, ke kedai (2 kali lak tu) beli badam buat Macarons. Pergi bank tengah malam yang sudahnya ATM out of service and kembali ke Carrefour (dah nak tutup) beli barang lagi.
  5. Mungkin sebab aku marah sangat dengan cashier carrefour tu kot. So sistem pentiduran aku tidak teratur yang menyebabkan mata aku celikkkkkkkkkkkkkkkkkk jer sampai pukul 3.00am. Hangin! aku ngan pompuan tu. Tahulah carrefour sekarang nie taknak guna plastik (Carrefour pantai dalam). And aku lak beli barang comel2, bila aku nak beli paper bag, ko main campak jer minah......alangkah baiknye jika ko masuk2 kan barang dalam paper bag tu sambil mengira. Nie dah ko campak paper bag tu kat aku, ko paling tengok tempat lain...apa comel sangat kah bontot berkulat ko tu???? eheheheh...aku sabar sambil cakap PEMALAS!!!!......aku agak dia dengar, sebab pak guard warga asing kat belakang aku boleh terdiam cam patung......apatah lagi ko kan......Melayu....melayu......herdiklah apa patut, dia buat muka patung budha jer.......lex jer....kebl jiwa ko minah!
  6. Aku tak mimpi apa-apa semalam....sebab tu lah kot aku tak terkejut dari tidur, Cubalah mimpi hantu ker, mimpi basah ker...mimpi kena kejar ngan hero korea ker? boleh jugak terkejut time 5 pagi kan?......semalam clear siot kepala otak aku.......kenapa takde mimpi semalam eh?????? takde mimpi cam tak tengok movie tengah malam le plak.....sunyi jer....otak akupun letih gamaknya......???
  7. Aku buat 2 kerja, sambil buat Macarons, aku buat benda lain.....benda lain tu RAHSIA dulu, sebab benda lain tu aku nak test pada AYU and Something....SUZIEY.com dulu. kalau diaorang kata oke...aku nak jual benda nie...muahahahahahaha. Tapi kalau diaorang makan benda tu and tetiba OUT! anggap jer, aku tak buat benda tu.
Haa...itulah post moterm yang sempat aku fikir........KENAPA AKU TERLAJAK BANGUN TIDO.......baiklah! aku chiow dulu.......dan mood aku bertambah emo bila aku check handbag aku.....benda tu takde...!!!!

Apa benda tu Net????

UWAAAAAAAAAAAAA HANDPHONE AKU TERTINGAL KAT UMAH!!!!!!!!!!! uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...........................................
Me Naughty..me Netty

5 comments:

mama tisya said...

kt aku tkmo bg test ek:-p

anis.farhana said...

kelam kabut betul bunyinya..haha
tapi pagi ni macam ramai je bangun lambat..hehe

mummy_ayu said...

la cian ko..sabar je la ek..

Pn. Zana said...

ok..alasan di terima..hehe

[-suziey-] said...

hahaahhaa sabo je aku..adeii..bertmbh pening aku!


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno