Friday, January 7, 2011

Dah mula start kursus.....lecturer nak kasi aku markah 'C' kalau aku tak datang kelas dia...argghhhhhhhh!

Time aku taip nie, aku tengah weng nak pack apa barang nak gie kursus ni.

Aku tak kisah kursus2 nie, sebab anak jauhkan......mak aku jaga, cuma aku risau kalau kena dengan lecturer yang tak nak faham. Aku selalu deal dengan lecturer yang kata "ok! fine, kalau ada kursus just bagi letter jer". But On Friday class, memang aku tersentap kejap dek penangan Professor madya Dr aku nie. memang at 1st terdiam gak. Sangat particular bab2 belajor nie, on time nye person, berdedikasi and tak kisah nak balik pukul berapa pun, sebab takde komitmen. Anak-anak dah besar and dia dah divorce. So dia tak heran kalau kerja banyak. Aku cuak jugak bila dia xplain yang dia tak suka student lambat datang kelas dia. Kitaorang pelajar luar kampus nie, mana laa boleh on time, kalau keluar ofis pukul 5 sharp pun, kalau jammed....pukul 6.30 jugak sampai. Tapi Prof. aku nie....takde lambat, kiranya itu masalah ko...sapa suruh ko nak sambung belajo"...haaa hambikkk............

Then dia cakap, setiap kehadiran akan diberi markah, which is aku tetiba teringat aku nak gie kurus 2 minggu.Since dia cakap, dalam kelas tadi, dia hafal nama aku and nama MALA, kawan aku...so aku lagi kaget. Aku terus cakap elok-elok kat dia yang aku kursus starting Monday until 21st JAN. Selalunya lecturer oke jer.....tapi dengan dia....THIS IS WHAT I DON'T LIKE....haa aku dah berderau dah bila dia cakap cam tu. Buk bak buk bak, dia suruh aku cancel pergi kursus...eeee mana boleh......kursus nie penting, dah aku tolak tahun lepas, so aku kena pergi jugak tahun nie. Aku dah gelabah tambah serba salah, rasa cam nak makan KFC jer....then dia bebel sikit2...adoiiiii...last sekali aku dengar dia kata, "I Can't give u A or B if u not coming to my class...probably C, I can give ur mark.." makkkk aihhhhhh...kalau C tu kira aku tak datang 2 bulan....ini 2 minggu hari khamis jer sabjek nya.....then dia cakap, "so How???" aku memang dunguuuu jer tengok dia. Mak jiran aku cakap, kalau orang tengah hangin cakap, jangan menjawab....tapi, kang aku tak jawab aku susah.......so aku katalah dengan suara and muka buat-buat comel tambah simpati. "How about someother time Prof?.....I meet u at ur room. Prof? can I?" aku cuak gile nih.........dia pun cakap, "I hate keep on repeating subject I teach"...haaa sudah!...so aku diam jer...reda la konon aku dapat C markah sabjek dia. Dalam 5 minit aku diam (baca jampi serapah) then tetiba dia cakap.."what are u doing tommorrow? I ada class with Master student, around 9pm, kalau u datang 2pm tmrow can?"...dah tentulah aku cakap cannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn..................takkan cannot lak kan....? nak mampos!!!!?...walaupun aku ada plan nak belanja hubby aku makan makanan korea esok....tapi takpelah asal aku tak dapat markah C, and Prof tak menyampah ngan aku, aku ok jer......terus jer aku cakap "thank you prof".....

Nasib baik prof nie ada sikit belas kasihan kat aku, cayang Prof!!!!! dalam dok muka garang tapi baik ati. (prof pompuan tau)......

so...esok!!! berusaha ke kelas, dah habis kelas baru kemas barang kursus...boleeehhhhh?!
Me Naughty..me Netty

3 comments:

nieda said...

dia gertak je kot..hehe..tapi lecturer pompuan ni peel dia lain sikit. hehe.
my hubby pun lecturer uitm gak, dia selalu ckp kdg2 kesian kt student PLK ni, pas kerja terus dtg kelas,muka semuanya kepenatan. mmg ngajo kena santai takmo bagi dorang serabut.

Qaseh said...

hikss...susahnya kerja sambil study ni kan...banyak benda nak kena kejar...

mamasuri said...

saja bt2 kerek tu..
ala 2 kelas je..
sibbaik lecturer aku memahami..
memang keje didahulukan..blaja no 2..
heheh


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno