Friday, March 16, 2012

OMG! Maid Aku Pengsan........!

Berita tergempar! berita tergempar
mak aku call dari kampung melaporkan secara live tali cast yang maid cantik aku tu PENGSAN!
Oh Eemm Geee!!!! what khappen?!!!!

1st thing aku tanya mak aku...
"Mak kasi dia buat kerja apa saapai pengsan?" Wah! begitu teruja menuduh bukan-bukan pada omak kandung sendiri.......dan dibalas kenyataan berbau 'memprotect diri sendiri' dari mak aku. "Mana ada! dia pengsan sendiri...dia sendiri yang cakap" balas omak aku tanpa fullstop di talian.

Wah! confuse aku...dia pengsan tapi dia cakap dia pengsan.....*dia dah pengsan ke blom"? orang pengsan mana boleh cakapkan?....kan...? correct me if i'm wrong......

So aku suh mak aku cakap bebetul...dia dah pengsan ke blom....?
Mak aku pun susun ayat leklok skit dan berkata, si Effa *nama maid aku* tu bagitau dia nak pitam, then lemah nak terjatuh...lalu disambut oleh mak aku yang gagah perkasa......

oooooo...sib baik..risau gak aku kot dia jatuh terjelepuk ...kan...? aku tanya, mak aku papah dia sensorang ker? atau papah ngan abah?......dan disambut dengan perkataan yang indah dari mak aku...berbunyi seperti begini "KO GILER!!!" yer, begitulah ayat mak aku kepadaku ditalian.......dalam dok ribut-ributpun mak aku boleh melampiaskan aksi jehles beliau. Kiranya manaleh bapak aku dokong maid muder kan?.....eheheheh

Aku mintak mak bawak dia gie klinik, tapi mak aku kata effa taknak......dia cuma nak balik rumah laki dia jer yang ada berdekatan. Nak kena service dengan laki baru elok kot. Hmm aku fikir gak kenapa dia pengsan.....memanglah dia kerja non setop...tapi bukan mak aku suruh...lastweek aku balik jenguk dia kat kampungpun...memang aku sendiri suruh dia rehat...sebab adaaaaa jer kerja dia nak buat.....kalau petang kita nak rehat-rehat...dia tak. Dia akan mula panjat sana-sini lap sana-sini...memang dia tak rehat sangat.....sampaikan mak aku suruh dia jaga si starbuck latte jer...kalao jaga si kenit tu, at least dia leh duduk tengokkan si starbuck latte.

Tapi kenapa dia pengsan????? sebab terkejut ker pasal gaji amah sepatutnya RM700 untuk satu jenis kerja jer...? dia lak aku bayo RM500 untuk semua kerja kat rumah tu ehehehehehehe......termasuk goreng nugget untuk Imran.....tapi apa-apapun, dia pun sendiri cakap dia suka kerja ngan family aku...mana nak dapat majikan yang masak sedap-sedap, yang kalau keluar gie shopping kompleks selain majikan, dia pun dapat habuan exp tudung, baju, kain bla...bla..bla....walaupun dia tak mintak...tapi majikan bagi ooooooo sebab kerja dia suppurb!!!!!!

Tapi kenapa dia pengsan??????!!!!!
adoiiiyai.......kena balik Melaka Esok buat spotcheck.

psst - Maid tu segan ngan aku.......dia takut skit kat aku *kata mak akulah* tiem aku balik lastweek, mak aku kata memang dia dah sakit-sakit kepala cuma takut aku marah. La....aku jentik diapun idok.....hmm maybe sebab aku tokey yang bayo gaji dia kot...tu dia segan. Hmm dah aku balik KL, baru dia boleh proceed pengsan....isk isk isk......kesian.

Me Naughty..me Netty

9 comments:

Sidratul Muntaha said...

pengsan sbb bunting la tu kot?!!

miya said...

haah kan.. (sambung komen sidratul di atas.. mebi juga kurang darah.

kelass mak kau netty, sapa X jeles!! haha..

Lelord said...

aah kan ntah2 peknen kot

Puan tia said...

habis akak bayar dia camner skang?? mau jadi triple 500 ke 1500 kang..hahahahhaha

Nad @ MamaZakwan said...

saya sokong andaian mereka bertiga di atas ^_^

~diAhOntHeblOg~ said...

mcm aksi2 org preggy...uishhh

Aida Jelita said...

hahaha cerita yang kelakar

anisalya said...

mungkin2... samung komen2 yg ada.

Emy Omar said...

Dia pregnant x Ween..maklum la suami dia kat sini kan??Hihihi harap2 maid kamu cepat sihat ye..sayang kalau dpt yg rajin mcm tu kan


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno