Sunday, March 4, 2012

Novel Pertama Saya Dah Release!!!!

Hehehehe yer ker?......bila? sapa publisher? berapa muka surat?
happy ending ke sad ending? bila nak masuk panggung?
ko seyes ke net?......bila masa ko karang novel???
;
;
;

ngeh ngeh ngeh angan-angan mak jenin lagik.....
sowie ah aku wat korang kaget gitew.....
tak..tak..aku tak release apa-apa pon, release tension je banyak.....sob..sob

tapi apa-apapun aku nak tunjuk korang 1st novel yang aku buat

apa??? tak percaya?
seyes!! ni aku tak tipu..doser ooooooo
time tunggu result SPM dulu aku ada karang novel.....
bukan cikai..tapi betoi nyer novel...cuma publishernya akulah......

nak bukti? eheheh
sila lihat
;
;
;
;
;

ini novel nyer...
lama giler dah ni
kesnye bila maid aku tolong kemaskan stor kat umah aku ni laa.....
selama ni aku ingat novel ni dah dibako oleh mak aku atau dibuang oleh abang aku
giler lama ooooo since aku baru habis form 5.
kiranya tengah tunggu result SPM.
mau dekat 16 tahun...dah leh masuk arkib ni.

 bila jumpa novel karya original aku ni
rasa cam nak nangis jap......tapi takmo emo depan bibik aku...kang dia ingat aku
nangis sebab tengok dia kemas stor......
sapa tau kan?
Tajuk novel ni...DD I LOVE U...(dah nama laki mummy ayu lak)
time ni printer yang slow giler and bunyi cam lori sampah adalah sangat femes!..bising giler..
aku terpaksa print senyap-senyap takut bapak aku dengar...kang bazir dakwat katernyer...time tu laaa.
kertaspun yang kertas printer......yang ada lobang-lobang kiri kanan bukan kertas A4.


amboi net..sapa NATALIA tu???
eheheh..malu lak....dulu aku suker main tuko-tuko nama
and aku paling suker nama NATALIA.....isk kira banyak namalah aku pakai
Maria Brutalize laa......Nina Carina laa.....Caldina la....Curry lauk ayam laaa.....
ntah apa-apa.....

 Ada sebab aku pilih tajuk ni....
dah tentu nak kaitkan dengan jalan cerita..
novel ni takde kena mengena yang alive mahupun yang dah death!
ini imaginasi melampau aku semata-mata
boypren takde time time tu...so aku bersekedudukan dengan computer yang line tenet dia kalau nak on...bunyi bising giler modem tu.....sampai satu tahap aku terpaksa tutup modem bising nak connect tu dengan selimut toto.....jangan kasi bapak aku dengar kisahnya.......ehehehehe

 Size font, margin ikut suka mak aku.
tapi time ni aku memang tengah kusyuk laa......sebab darah muda..imaginasipun muder-muder belaka.
tak sangka boleh siapkan.......dalam masa tak sampai sebulan....
dasyat giler...!!

 haaaa....korang nampak tak bait-bait perkataan yang aku taip tu????
malu lak aku....oke tak??? ke tak oke?.....time ni tak silap aku novel ombak windu baru diterbitkan kot...if not mistaken laaaa......
bertitik tolak pada novel tu laa...aku bernapsu kuda nak siapkan novel karya aku tu.
namapun tengah tungguh result SPM.

 time aku selak transkrip novel aku ni
dah nak tercabut helaian kertas dia....dah lama giler..
kaler kertaspun dah nak bertukar kaler cekelat...tu aku kata ni bahan arkib ni.


memang aku suker nama Daniel ni dari dulu lagi...
haaaa dah lekat kat anak aku.....ejaan jer ubah sikit.......
time tu aku teliti bebetoi..mana yang speaking omputih..aku italic kan...mana yang perlu koma..aku komakan...mana yang perlu ayat gelak...aku terangkan yang awek tu tengah gelak berdekah-dekah....


haaa.....ni kira aku binding sendiri ni.....stepler sendiri...lekat binding sendiri.
tak hantar kedaipun..namapun novel syok sendiri
tapi apa-apapun aku happy giler jumpa novel hasil penulisan aku ni.....

kiranya dulu pernah gak terlintas nak hantar kat karangkraf
tapi aku takde keberanian.....takot kena gelak
so aku buat copy 2 keping tak silap..poskan kat kawan-kawan sekolah aku yang rapat...suh diaorang baca.....time tu kawan sekolah aku kat Sabah....aku lak dah ikut family transfer ke kelantan.
;
;
;
sekarang ni aku nak kasi BFF aku baca...dia rajin baca novel
boleh dia kritik novel syok sendiri aku ni eheheheheh

enjoice!!!!!


Me Naughty..me Netty

7 comments:

Reena said...

Netty... Nak baca... Pos lah dekat aku. Hehe...

shahdiana said...

samalah kita pun ada buat novel masa spm...kemaruk gila dengan cerita cintan cintun ni..berkolaborasi dengan member baik..part paling best masa nak reka nama pelokonsss...

Aleyn said...

Wah...cam best jer citernyer....awat tak teruskan carrier as novelist....? jangan dipendam bakat terpendam tu...hhehe

Emy Omar said...

hihihi terkezuuut kejap ingatkan betul la Ween dah keluarkan novel..kenapa kita tak tahu kan hik..hik.hikk

Me.... Nadia said...

cuba kak nett jadikan novel maya, leh gak kite curik2 baca time kat opis... ;p

mummy_ayu said...

WA..TAK SABAR NAK BACA....kalu ok..kita hantar print kat kaki novel ker, alaf 21, karya seni ker..pas tu hasil.share2 ek? aku kira merangkap pengurus ko la..he he he

Diela Zaimi said...

pehh kak net...sy baca 1 rangkap je dah tau yg kak net ni ada bakat menulis novel...ruginya kak net tak hantar ke karangkraf...kalo x agaknya skrg ni kak net dh jadi jutawan novel kot...hehehe...apa2 pun sy sokong kak net buat novel lagi...sy doakan kak net berjaya...aminnnnn


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno