Thursday, March 29, 2012

Amacam dah boleh agak dah?..haa tu koleksi diary aku tu....nak baca????

Banyakkan?.....macam tak sangka masih boleh ketemu lagi sama ini diary buruk.
actually ada banyak lagi...selebihnya mak aku dah buang or bakor ker apa ntah
tapi seingat aku diary-diary yang mak aku demolish tu semua diary fantasi budak hingusan *aku lew tu*...xde lah yang real......habis powerpun kutuk adik beradik sendiri...eheheh budak belasan tahunlah katakan.......

Okeee...since ada maid ni..macam-macam mende alah aku jumpa..ahahah
takdelah pulak harta karun berupa wang emas yang aku jumpa.
yang aku jumpa hanyalah diary dalam kotak yang dah uzur...haaa ada sedebuk diary dari zaman aku 1st masuk itm *masscomm* until aku part 6 kot until...dah masuk training aku takde diary dah..yang ada diary rasmi jerk.......ok..meh aku pekenal satu persatu diary usang aku ni.

 Haaa.....diary cam kayu nipah ni kalo tak silap aku, aku beli kat ermm..errmmm....kalau tak silaplah, kat KLCC kot........nampak jer kayu tapi mahal ooooo......ntah apa-apa...tapi aku beli gak walhal bukan diarypun, it just note book jer...... haaa..dulu aku suka baca majalah Ujang, so....aku tepek jer feveret kartun yang aku suka baca kat bahagian belakang.

haa ni bahagian depan....sebab apa aku beli buku ni?...korang boleh nampakkan?...unik bila nak open buku ni..bertali, berbutang bagai, dah macam nak bukak butang baju tido...*haipp tetiba baju tido lak..ehem excus me...entry buat tengah malam..jadi memang ingat benda-benda ke arah malam jerk.
So apa isi dalam diary ni eh???

haaa....seyes..bukan korang jer tergezut
aku yang live talicast bukak diary tu pun tergezut!....
ingatkan miss world mana ntah tadi
rupanya aku time umur 18 tahun
kat kelantan time ni..*sapa kata stay kelantan kena pakai purdah???*
buat takut aku jer time tu......
tapi tak silap aku, aku rasa badan aku gemuk sangat time ni....tapi zaman sekarang ni aku rasa aku laaaaaagii gumuk dari dulu...mencik!!!! bakar sepender jiran sebelah!!!! tetibakan....

haaaa....meh aku kongsi skit apa yang aku tulis..eheh skit jer..
ayatpun budak hingusan tak pernah in luv lagi...so skema sikit......
tulisan pun straighhhhht jer..takde senget.......senget,
tulisan straight ni menunjukkan aku lurus bendul dan alim ketika 1st daftar masuk itm...percayalah......
tapi rambut tetap traffic light youuuuuu kaler mewrah.......kekunin-kuningan *kuning rambut dah rosak* siot. Namapun idola ~ Spice Girl!!

Then, diary kayu kayan tu habis dah aku tulis, masuk diary kedua
jenama Beatles!.....aku beli kat kedai CD/kaset/lagu bla-bla...
unsangkarablekan kat kedai CD pun ada jual note book. Harga notebook ni time tu is RM59.90....aku ingat sebab kat dalam wallet aku ada seratus....aku sanggup korbankan separuh duit nak makan kfc semata-mata nak beli mende alah ni...siannnnnn.

buka-bukak jer diary, gambo nie terjatuh...hukaloh sapa member sebelah ni.????/
ehehe kalo korang baca entry yang lepas-lepas aku jumpa member lama kat Midv yang bagi aku diary 2012 Midv...haa dialah...Azean......hmm dalam-dalam banyak gambo...gambo ko yang aku simpan dalam diary...kenapa eh??????? sebab tu asyik terserempak dengan ko jer kat Midv......kalo aku keluarkan gambo ni dari diary agak-agak terserempak lagi tak dengan ko...

-mak nyampes terserempah ngan ko..sebab body ko menten cam dalam gambo ni........aku jugak takde susut nilai! Time ni kat foyer itm shah alam. Budak masscomm suker lepak sini.

Then selak lagi, jumpa picture handsome ni. Akupun tak kenal sapa mamat ni....*dulu nak laki aku ghupa macam ni* tapi apakan daya aku dapat pasangan chinese look kaler bollywood. Ehehehe...
It just lukisan jer...
tapi sebab handsome..aku potong jer dalam majalah remaja time tu...akukan remaja......gaya nak baca magazine Nona? keluarga? idok ler..*time tulah*......
tapi aku rasa gambo atas tu hak milik muka Keanu Reeves.....crush aku zaman muda-mudi.

eheheh......aku tau-aku tau I hate exam sejak dari dulu lagi....sampai sekarang dah kena badi...asyik kena ambik exaaaaaammmm jer......hambik aku!!!!!...padan muka..aku ngan exam memang tak boleh dipisahkan...bagai aur dengan tebing! chait!!!!

Haa..ni gambo betul diary Beatles aku.......
sangat sayang diary ni..sebab 1s time aku kena ngorat...awwwww gatai dah mai!!!!!

Haa..ini diary yang keberapa ntah...
cantikkan?
tapi banyak kisah menyayat hati aku tulis dalam diary ni...
macam hikayat merong mahawangsa pun ada,

Diaryni sanagt tragis...
kisah boypren aku time tu ada awek lain
kisah aku kena tinggal dan meninggali lalu kawan serumah ajak tengok wayang untuk hiburkan hati aku.......
dan diary ni jugak lah aku rujuk balik *Bodo* dan cerai balik rujuk balik
dan diary ni dah le cerai rujuk...si X tu pulak boleh sambung ayat kat bahagian belakang......*nyesal kunun*.
uishh nyampah pulak
rasa nak bakar ampaian jiran sebelah jer!!!!!!!!!!!

ok...tukar diary lak..nyampah diary silver tu..aku leh psyco sensorang kat rumah ni
kang laki aku balik umah terkejut tengok aku pegang parang...naya-naya...
tak leh bawak berbincang ni..
ok...diary putih bersih tu kat atas tu sebenarnya is 1st diary aku time masuk itm
kira time tengah daftar part 1 lah.....aku ada banyak diary 1st kan????


suci bersih jer..but aku share dengan tulisan jepun author diary ni.....
tapi tak habispun aku tulis...sebab rasa tulisan jepun tu menyemak jer dok combine-combine dengan tulisan aku yang bulat tu.
Yang si jepun tu cerita pasal kaki bertampal...aku pulak cerita nak daftar sabjek...haaa eloklah tu.....!

Okee...ni buku nota biasa but aku transform jadi diary...dah kemek-kemek dah haaa tapi bear-bear tu cantik..gebu tau.....kain tu bukan kertas. Diary ni berkisarkan aku dah lupakan exxxxx aku tu...aku bukak buku baru......time ni tengah hot di pasaran....eheheheheh

aku suka melukis dalam diary.....haa yang gambo buntot pompuan tu bukan maknanya aku suka buntot..nauuzzubillah......tu sebenarnya aku memang minat giler kartun kat Marvel Comic. Haa....yang minah buntot tagap-tagap tu nama dia rogue dari karaktor X-Men. Aku minat dia dengan Gambit........bukan gambit pelakon tu...ni gambit karakter X-Men. Aku pernah terfikir nak jadi macam si rogue dalam gambo tu...nak kaler rambut warna putih kat tengah-tengah......tapi apakan daya...kalo aku kaler warna putih..confirm budak kelas aku kata aku beruban.....isk isk isk.....
--taaapiii..cantikkan buntot dia?...

haaa si comel mewrah ni takde benda..cuma buku telefon jer...
tapi aku like sebab kucing tu kot....
or maybe sebab dia comel kecik jer....rasa nak lempang kan????

 selain tu dalam salah satu diary aku jumpa tag perfume tommy girl
eheheh aku simpan lagi tag perfume ni rupanya....lama dah haaa...

tu..tu..surat admirepun masih ada lagi...eh! surat admire ker surat ex ker akupun tak tau...
malas nak bukak takut kenangan lama menusuk kekabu lagik......
gambar album tu ada gambo zaman aku pra-sejarah..takyah tengoklah..dah aku yang tengok live ni tergezut....apatah lagi korang.....biorkan jerlah...

eh! tu nombor cap yang aku selalu kol kalo takde kereta nak ke kelas..
wah!!!!!

ok..off dulu...makin diselak diary ni..makin rasa nak terbesin aku..
isk bahaya untuk kesihatan jantung aku ni...
simpan dululah..kang datang virus......domam mak
dah le dah ready nak ke shoe festival jumaat ni..
hak hak hak.....

apa-apapun I love diary
boleh masuk arkib tak diary aku ni??? ehehee
Me Naughty..me Netty

9 comments:

Gieyana said...

Byknya koleksi diary uols...seigt2, daku punya dh x simpan kot...:)

Fafau De Craft ( Zana ) said...

bagusnya..msh wujud diari lama2...mine ntah ke mana..maybe sudah lama berkubur.. :p

anisalya said...

boleh jadik peninggalan bersejarah ni. ngeee...

AyuArjuna BiGoshh said...

sistematik nett ni siap berdiari berkurun2 tapi baguskan boleh mengimbau kenangan lampau :)

Nad @ MamaZakwan said...

kak nett,
mak @ maid akak baca tak rase2nya?
hehehe...
seumo hidup saya tk penah ada diari
tak reti nak guna pun, hehe

notti netti said...

TU la..bila selak balik mulalah sengih sensorang...heheheh..macam nak kembali ke zaman itu..nak ubah segala2nya.

notti netti said...

Nad- diary yang ni, mak kak net tak sempat baca since diary ni tulis start zaman uitm dulu..yang mak k.net baca diary yang zaman sekolah...semua dah kena bakar or buang rasanya.....time tu rasa nak mawrah sangat.......tapi nak buat camne....mak zaman dulu n mak zaman sekarang pemikiran lain.....mak zaman dulu, kita tulis kat diary yang kita crush kat seseorang ni, mak kita dah anggap kita buat dosa....hahahahahah...tapi still sayang diary zaman sekolah la best........cerita pasal kawan, cikgu, abang angkat adik angkat.....hmmmm

nUR_rOsALiNdA said...

Kita dulu pun banyak sangat koleksi diary..Setahun satu..Tapi lepas kahiwn semua kita bakar..Hehehehehe~

Anonymous said...

arkib2 ko jgn sebut net...
btw thx sbb buat aku happy ngan coretan2 gler ko..
_HAJAR_


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno