Thursday, March 8, 2012

Frust Betul, Cupcake dah ok....tapi frosting lak tak menjadi.....aigooo!!!!!

 
Haaa gambo kat atas tu aku buat cupcake base on resepi buku omputih
kalo ikutkan ada letak wain...tapi apa keskan aku nak wain kan budak ofis
maka aku tak letak wain tapi okelah jadik jugak
tajuk cupcake ni buter choc bla..bla...cupcake
tak rasa sangat choc...lebih pada butter
tapi suka sebab 1st try menjadi.

 memandangkan dalam peti ais aku ada segala macam mak nenek,
maka aku berkira nak buat frosting cupcake ni pada pagi buta (tadilah) before ke ofis
tapi cam biasalah aku suker sangat terbabas
jadi aku pack all the naked cupcake and bawak choc milk bar
dalam hati berkira nak cairkan using microwave kat ofis
but at the end sebab aku leka, maka jadilah cam kat atas tu
alooolah jahanam choc milk ni
dah takder rupa..nak piping pun tak cantik
macam kerisik pun ada gak!
punca??? hangit sebab aku sembahyang subuh kat ofis sambil tu main pulas jer suhu masa ntah apa-apa
sib baik tak cair bekas tu.

 tapi tak kisah lah..takkan nak buangkan
hangitpun hangitlah
maka aku toppingkan jugak atas cupcake tu
guna sudu....okeylah
cuma rasa hangit tu adalah
tak pueh hati tul.
 dah standby 2 bijik untuk ayu
tapi since dia sampai lewat pagi tadi
aku tak taulah mampu bertahan ke atau tidak cupcake 2 biji ni
sebab aku tengok, lebihan cupcake tadi dah habis lesap.....
ehehehehhe
camno ayu...?
ke nak aku buat baru hari ni..tapi resepi lain pulak
ehehehehehhe

Me Naughty..me Netty

2 comments:

~diAhOntHeblOg~ said...

sedapnye..takpela hangit sket janji rasa still ok kan..

Aleyn said...

Ok kot...janji cake nyer sedap..


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno