Thursday, March 22, 2012

T__T Aku Jatuh Tangga Lagi..........sob..sob..sob cakit.........dan dituduh hantu.

Yer...kejadian jatuh tangga berulang lagi...
ingatkan aku dah bebas dari gejala jatuh menjatuh nie........agaknya perlu mandi bunga untuk membuang segala jenis sial dalam diri aku ni....
maka, harus aku cari 7 jenis bunga....tak dapat bunga idup, bunga plastik kat Nilai 3 tu pun cantikkkk...dah mandi boleh lap buat hiasan...elakkan pembaziran....agak-agak nak mandi bunga lagi, cabut bunga plastik tu ulang sampai lusuh....eheheh jimat sikit. Nama nak 7 jenis bunga jer kan? kan? kan?

Ok, sambung mood tak puas hati...
kes lift kat rumah aku tu laaaa.........kerap sangat mainkan hati dan perasaan sensitip aku ni....
suka bebenor main stop-stop
...stop emergency kat tingkat 7 kan? kan?........
asal aku bawak barang banyak jer....lift tu nak main acah-acah stop tak kena level....letih acik ni , wahai ift oooiiiii
dah le balik malam dari kelas...jenjet handbag, plastik barang, file, buah, telur, mangga, mempelam, ungka, nyet-nyet, babun, gajah..bagai...apa lift tu ingat senang aku nak bawak semua tu....hanya jiwa yang suci bersih macam aku ni jer yang mampu........setaaaaaaannnnnn....*mood marah tetiba mengingati kisah semalam*

bila dah lift stop tetiba kat level 7, aku rasa nak marah sangat...! panik dah takde..sebab dah selalu sangat lift tu stop maka perasaan panik tu otomatik bertukar menjadi amarah....no panik! panik!.......
Sementara tunggu pintu lift terbuka, aku kiralah dari 1,2,3,4.....sampai 53....baru pintu terbukak......huh......dengan laju aku step out keluar dari lift tu....takut buat perangai lagi.
Aloh ada 5 anak tangga aku kena redah sebelum sampai ke level 12......Saja jer tau..dah le aku vogue semalam *kata budak kelas akulah..aku susah nak puji diri sendiri...cheeewah!*

Aku tekan jugak button untuk naik lift lain....letak dulu barang.....ahhh lama pulak lift lain nak sampai level 7.....so..dengan segala barang mak nenet tu..aku badangkan diri untuk daki tangga naik atas.....kasut kekal 4 inci semalam. Tu laaa..bila hati dah panas nak marah, hati pun dah busuk ditambah dengan tangga gelap lagi......adoiiiii mawrah laaagi aku.....sampai level 9.....gelap ya ampuuunnnnnnn......tak silap aku gelap sampai atas.....gelap gilerlah!......so aku meraba-raba nak cari handphone....hp aku ada lampu yang sama terang macam torch light..korang ada? ehhehe...so..puas aku raba-raba antara celah-celah beg plastik and handbag...Ya Allah...aku tertinggal handbag...confirm kat level 7 tadi....ayoooooooo!*kenapa aku rasa aku tak suprise dengan clumsy aku eh?*
uish! tanpa banyak bicara aku speed turun tangga..haa hambik ko..aku tak turun step by step dah..aku jump 3 anak tangga sekali gus!..giler hatrik..buruk..! hilang terus pompuan melayu terakhir aku. Tapi haaa yang ni memang buat aku panik..bag duit aku dalam handbag tu...orang jumpa.....naya......haa time ni laaa kejadian yang menyayat hati tu berlaku......tak silap aku tangga nak sampai dah kat level 7...haaa ye laaa.....level 7 lah!...ntah camner..sebab aku dah macam pocong speed turun tangga...aku tersadung tumit kaki belakang kat kain baju kurung aku *kain aku banyak labuci at the edge kain tu* so tumit kasut termasuk kat celah benang labuci dan menyebabkan aku tersadung kat tangga...haaa..bukan takat 3 anak tangga jer aku langkah beso...aku rasa aku terbang terus kut..........macam gaya kuak dada tu........cuma air kolam jer takde ......adussssh!!! bedebab!!!sedar-sedar aku dah atas lantai....kaki masih lagi kat anak tangga pertama...sakitttt siottttttttttttttt!!!!!!!!.......aku nangis lite-lite....betoi sakit.....pintu exit tangga kat level 7 tu memang terbuka...so aku boleh nampak handang aku kat depan lift rosak tadi....sib baik ada......tapi kaki aku memang sakit, lutut and peha aku paling teruklah rasa denyut...dada? ehem..aset aku beso..ehem! ehem! so sakit lite-lite jer......ehem! tapak tangan..haa 100% sakit..sebab aku tahan lantai.......ya lah dah la sakit...hancing lak bau lantai tu..aku pun terpaksa merangkak bukan suka suki nak merangkak...ter'...ter'...dan ter'...terpaksa pun iye jugak.......dah macam hantu jo'on....tak seksi langsung!....sib baik kain tak terselak sampai buntot...atas bertutup aurat, bawah terdedah..kalo termasuk youtube..dah sah-sah aku digelar "ustajah panas!merangkak" $%@^&@&#*#
tak silap time tu pukul 10 lebih (malam)...level pulak cosy jer....cheewah! .takde orang..ahh lantak ah..aku tengah sakit ni.....tengah merangkak kat hanbag tu...nak capai handbag sambil nak bangun, tetiba lift tengah terbukak.........hmm okey.....ada nampak sorang kanak-kanak pompuan baya anak aku kot..comel jer....baru balik ngaji gayanya....pegang erat mukaddam. Aku tengok dia..aku senyum....aku betulkan tudung aku yang senget tu........Budak tu? sambil pegang erat mukaddam, keluar lift jer muka dah semacam..*aku tau dia terkejut* lampu lak gelap.....apa lagi menjeritlah budak pompuan tu......antuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!......dia lari terus tanpa sedar pijak tangan aku...! kooooooooo, sedap siot dia pijat jari aku...walupun sipi..tapi..uiishhh keramatnyaaa.......mak sakit!!!! sakit ati pun ya...bukan sebab dia pijak jari aku dan langgar hb aku......tapi sakit ati sebab kena panggil hantu! cer panggil nama sedap-sedap sikit...macam stranger ker......beautiful sister ker....ni hantu dia panggil aku...oit mahal tau tudung akak beli ni dik!......Yang aku heran tu kenapa nak jerit hantu..kan bagus baca ayatul qursi ker....3 qul ker...kan...lari lah hantu tu...e'eh! dah nampak betul sangat aku ni hantu......Allah la hai.....
Dia lari lintang pukang menuju rumah dia....aku dengar dia jerit panggil abah! abah! ada hantu!...uish apa lagi...aku pun panik gak dengan sebutan ABAH tu......kang semua jiran dengar....serombongan datang kejar aku.....kang mulalah timbulnya fitnaj, kononnya aku amal ilmu sesatlah, susuk tak menjadi so kena cari kanak-kanak untuk isap dawrah laa.....isk!.akupun otomatik bangun capai beg, capai plastik-palstik yang terabur kat depan tangga, lari naik atas...hilang jap rasa sakit, terkehel kaki.....persis Usain Bolt aku lari naik tangga...terang pulak mata aku, tak payah bersuluh haa..sampai jer depan rumah aku. Bukak semua kasut, aku duduk kat lantai...adehhh sakit balik kaki.....nasib baik kasut tak rosak!.....
gambar dari google..cengginilah aku landing kalo tak silap...cuma takde hero nak tolong sambut jer

Bukak baju terus check ada tak berlaku pendarahan melampau ker...hmm cuma kesan gesel kat lutut and siku *tak perasan pulak kat siku aku tu berdarah sikit*.....baju aku koyak sikit kat area buntot..maybe time nak jatuh tu bontut aku otomatik mengembang.......ntahlah apa motif..maybe nak imbangkan berat badan aku kot....*sewel!* tapi yang pasti kain kat buntot tu koyak ah.......sayangnya.

aku sms laki aku kata aku tak dapat nak siapkan makanan dia, sebab kaki aku terkehel....tapi sebenarnya, kaki, badan, tapak tangan hati segala macam terkehel...terguris,,,,termalu........sebab budak tu panggil akak vogue ni...-hantu-....menyayat hati sungguh!...........

Pagi ni aku tendang lift tu...puas hati!......tapi kaki sakit.
dan...harap budak tu tak cam muka aku.....aminnnn!

Me Naughty..me Netty

4 comments:

Diela Zaimi said...

hahahahhaha adoi kak net...tergelak mengekek sy sorang2 kat bilik opis ni...bebudak skola kat luar tu sokseksoksek ngumpat sy sbb gelak sorang2...mcmla sy x tau...apa pun cite kak net mmg detail habislah..siap dgn sound effect lg...tadi sy mcm takde mood tp skrg sy dah gembira...tenkiu kak net! hehehhe...

mama tisya said...

ko ni kn kalo bercite sure aku nk gelak je...bontot automatik mengembang ek tu psl koyak..sbr je la..bahaya wei...ko dh check tk kaki ko terkehel tu

nieda said...

kesian tapi tulah cara u cerita buatkn saya tergelak2 sorang2.. take care ya

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

kesian kau net...tapi sorry jue tergelak jugak..sebab terbayang mcm mana net jatuh...dan tak tahan budak tue panggil hantu...


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno