Monday, March 19, 2012

Dasyat Penangan Dutch Lady "Jadi Bijak Jadi Terkenal" Kat Aku.

Selamat pagi everybody....
Sudah cuci ketiak belum?......

ok, seperti yang kalian sedia maklum
Dutch Lady ada buat Peraduan yang best punya....korang pun memang dah taukan..
so....bertitik tolak pada rakan blogger iaitu mama zharfan yang sesalu menang hadiah...
akupun cubalah merajinkan diri untuk join peraduan gak.....
ni kira peraduan pertama yang aku gigih pergi ke Tesco semata-mata nak cari borang peraduan dan beli pek susu Dutch Lady...*nak masuk peraduan punya pasal*

Borang Penyertaan

Sebelum ni ke Mydin Melaka nak beli susu tepung Dutch Lady but tak jumpa borang...so cancel.....
tu yang gigih ke Tesco Melaka pulak......*jauh aku pergi haaaaa*

Syarta-syarat peraturan sama ada beli 2 pek susu untuk membesar Dutch Lady 650kg or 1kh sebarang perisa...
aku...sebab gigih semangat berkobar-kobar punya pasal...ambil terus yang 1 kg....dengan harapan akan menanglah konon beli banyak....tanpa memikirkan yang anak aku si starbuck latte tu minum Dumix. Hambik ko!!
Bila aku cakap kat mak aku nak bagi Si Starbuck Latte minum Dutch Lady...terus mak aku kata...kang tercirit pulak budak tu haa.....
Apa lagi, aku yang rajin lawan cakap ni pun bagi alasam....selama ni Si starbuck latte kalo berak..mak aiii beso gabak....terkejut aku...sampaikan malam kelmarin taik dia jatuh kat simen, aku ingatkan anak katak.....isk isk isk....so, apa kata kita kasi minum susu lain....mana tau boleh cair......takdelah aku terseksa tengok taik keras anak aku tu. Cam biasa...mak aku kasi hint sama aku..."wak lu!"......

Tapi takpe...demi nak support Zamzarina punya pasal *si bijak suploh* aku gigih jugak beli susu pek dutch lady ni......belum kasi try anak aku minum lagi, semalam balik KL, mak aku suruh bawak sekali pek-pek susu Dutch Lady balik sama ngan aku...wah! sampai begitu sekali mak aku halau si Dutch Lady.....mesti Dumix kat dapur bangga gila.

SO, aku yang muka cam harem ni pun terpaksalah bawak balik KL susu-susu berpek yang aku beli tu....hmm tapi takpe...nextweek Si starbuck latte and abangnya akan datang KL....eheh akan aku try jugak kasi si kenit tu minum......belum coba belum tau kan?....kan?.....

Tapi agak-agak tak boleh jugak...hmm aku sedekah jer kat anak-anak yang memerlukan..cuma tak tau saluran tertentu....and yang pasti, bar kod kat pek tu confirm dah aku gunting untuk submit dalam peraduan ngeh ngeh ngeh.......

Tengok..! tengok..! betapa taksubnya nak masuk peraduan pertama ni.........
Afidah Arif pun sama kan...kan.....

Me Naughty..me Netty

4 comments:

~diAhOntHeblOg~ said...

takpe2 xsalah mencuba...good luck!!!!

Mama Zharfan said...

heehhe selamat menjoinkan diri :)
good luck tau!!

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

HAHA...lawak ah baca entry ni..memang gigih sangat2 tu...harap2 lah ada rezeki kita bersama...I menang , U pun menang...hehe

p/s: My both Damias masih minum susu Enfagrow waktu pagi dan malam...cuma waktu daytime jer bagi minum susu Dutch Lady....so far alhamdulillah, tak de cherry berry lagi..hehe

Zulaikha Mohamad said...

good luck yer!! harap2 investment beli susu2 tu berbaloi2..hehe


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno