Monday, March 26, 2012

Bila Maid Ku Buat Kesalahan Besar, Aku Tak Marahpun....senyum lagi adalah......


 
Huhuhu.....seperti biasa Last week anak-anak aku datang KL, which mean..mak bapak aku datang sekali, which mean Maid comel aku tu pun ikut jugak.

and as usual si Maid ni kerja macam lipas kudung..lajuuuu jer....
cuma bab toilet kureng sikit.
Dia rajin cuci toilet..kengkadang tu sampai 1 jam lebih cuci toilet
cuma tahap sentalan dia tak sekuat aku kot.....
maksudnya, kalau simen tandas kaler dark blue
dia cuci jadi blue jugak...
kalo aku.....dark blue tu akan bertukar status baby blue...*simbah asid*
kalo mak aku....takde blue dah...white terus!
contoh jer....
maybe maid aku ni takut main asid toilet kot...
so, kerja-kerja cuci toilet aku buat sendiri..baru puas hati
takdelah menyirap jer kalo tengok toilet bowl  tu kan....

al kisahnya terjadi sabtu malam lepas...
Baju yang nak dicuci takdelah banyak sangat just satu bakul kecik jer
cuma yang banyak tuala mandi...aku suka dia basuh..sebab dia cuci tangan tuala-tuala tu
kalo masuk mesin basuh, mau keluar jadi roti kirai.

ahh tak kisahlah..dia memang rajinpun...bedesup semua kerja dia buat
tapi ada satu masalah sikit.
dia ada buat satu kesilapan besoooorrrr yang effect diapun besoooooor
......
dah dia tau dia silap bessssooooor
dia takut-takut nak cakap dengan aku
walhal aku dah nampak dah kesalahan besooooooor dia
ehehehe
mula-mula cam nak menyirap jugak tapi bila aku tilik perati baik-baik kesalahan yang dia buat...aku senyum pulak..ehehehehhe
apa kesalahan dia...????
ya! kesalahn dia ialah membasuh baju yang dah aku asingkan dengan baju yang tak sepatutnya..
maksudnya..aku dah asing dah baju yang luntur kaler dengan baju yang tak luntur....
senang cerita, dia combinekan sekali baju maroon aku *yang jenis suka bagi wabak luntur kaler pada baju lain* dengan baju dalam-dalaman aku *ehem..macam anak baju, baju kecik, adik baju dll*..x faham??! 

bra, spentot lah mengong!

hmmm....aku perasan bila aku nak pakai baju yang dah dia lipat
aku ambil bra...aku toleh 3 kali...aik?..
setahu aku baju kecik ni kaler kuning..tapi pehal kat renda-renda kaler purple?
haaaaa..confirm maid aku basuh sekali dengan baju aku yang luntur kaler tu.
tapi cantik kombinasi kaler....
then aku ambil spentot....hmmm piping pink..tapi overall is purple..
ok...ok.....
still cantik....
the best part is...ni memang akuuu sukkkerrrrr sangat!!!!
ambil kain dalam-dalaman...
aku kain dalam ni standard, kaler hitam and cream jer..
tak pernah ada kaler lain.....
tapi bila aku tengok jer kain dalam-dalaman aku yang kaler cream tu..
aku senyum lebarrrrrrrrrr
ahahaha sebab apa????
korang tengok ni
'
'
'
'

'
'
'
eheheh kain dalam-dalaman aku dah bertukar kaler purple
*pepel kaler feveret aku*
kat renda tak effect apa-apa, still kaler cream..
yang best tu..lunturan kaler bukan setompok atau dua tompok..
dia effect keseluruhan...takde capuk-capuk
so..it turns out to be sooo cantik!! I loike..
aku just inform mak aku ehehehhe
yang si Maid aku, dah pucat-pucat dah muka dia
minta jangan diberhentikan *dia inform kat mak aku...since dia takut ngan aku*
eheheh tapi dia blur bila aku cakap tinkiu and kasik dia tudung 3 layer yang aku baru order....
eheheh..
ok...buat kali ni aku tak marah.sebab kaler memang aku suka..
next time jangan choba-choba buat lagi......
aku rasa aku kasi warning kat dia lite-lite jer..
tapi dia punya takut tu..macam aku dah tengking dia..pucattt jer.
'
'
'
sib baik ko tak pensan......

Me Naughty..me Netty

5 comments:

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

nasib baik jadi comel...

mummy_ayu said...

cantik lak jadi kain dalam ko yer.tu yg tak marah tu..

Myluv - Syl said...

heheheh.. sib baik jadi cantik.

Aida Jelita said...

nasib baik jadi cantik kain nye

~diAhOntHeblOg~ said...

Ohhh sweetnye kaler die...hehe


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno