Tuesday, March 20, 2012

Kisah Pasangan Bertengkar Di Midvalley

Haa kan? kan?...aku dah over jaga tepi kain orang
ni bukan tahap jiran tetangga............pasangan kat Midvalley pun aku ambik tau gak ahahah
midv/the gardens kan umah ke-2 aku..so anggap jerlah jiran tetangga gak.

kisahnya...semalam aku jenjalan nak cari kasut buku.......
so.....keliling midv aku pusing, baru hunting-hunting kasut ops! buku..
insyaallah nextweek aku terkam lah kasut ops! buku-buku tu.
tetengah jalan kat area tingkat 2, aku ternampaklah satu pasangan ni berdiri kat penghadang besi *bulatan kat tengah2 tu. Alaaa yang boleh tengok syow kat lobi bawah dari atas....harap korang fahamlah.

So....aku terdengar si mamat ni membebel sakan....ada word bodoh la..bangang la....itu la ini la...sambil tangan dia diangkat-angkat and sesekali dituju kat dahi minah tu...tapi taklah tunjal dahi minah tu..just tunjuk-tunjuk jer. Dah ghupa Karam Singh Walia dah! Terhuyung hayang tangan dia....nak kata tengah melaporkan kejadian tanah runtuh...idok le pulak.......aku yang pura-pura baca peta midv just dengar jer, sesekali nak tergelakpun ado. Yang si minah/makwe/bini sebelah dia, just diam jer sambil pandang arah depan...macam kat depan tu ada panggung wayang lak...relax, tenang, cool but mata merah la..macam tahan air mata jatuh. Antara mereka berdua ditengah-tengah terselit payung warna pink. Ya aku ingat lagi bentuk payung panjang yang disangkut kat penghadang besi tu.

Tapi apa kes aku nak tunggu lama-lama si mamat Karam tu nak berhujah kan?...so aku turun ke Charles n Keith oopssss.....cari MPH...dah agak sejam kot aku kat kedai, aku nak ke jusco pulak..beli barang dapur...lalulah kat lobi tetengah tu tempat kawasan event hari raya, Chinese new year dll diadakan.....since takde event, so lenganglah lobi tengah tu, akupun dongak ke atas....aik???? ada lagi pasangan couple tu...yang si mamat tu still dengan gaya Karam Singh Walia..dan si pompuan masih lagi dengan gaya khusyuk menonton wayang. Aku yang kat bawah ni yang tercengang-cengang....laaa..tak habis lagi berhujah ghupanya...apalah salah minah tu sampai panjang lebar mamat tu bersyarah.

Tapi aku tak buat apa-apalah, takdelah buat aduan kes aniaya ker....sebab setakat ni takde sentuhanpun mamat tu buat kat awek dia.....buatnya mamat tu tengah prektis bersyarah ker..sapa tau...sebab tu minah tu buat muka toya jer.......aku gak yang malu nanti kalau buat aduan kat kaunter pertanyaan.

Tapi la kan..still tak best kena marah and maki hamun depan public.....macam orang yang kena marah ni takde maruah diri pulak. Nak marah ke, maki hamun ker....nak pukul ker..dalam rumah la...dah puas debik..haaa baru report polis...biar polis debik dia pulak ngeh ngeh ngeh....Tapi kena cakap awal-awal la..nak debik..debik kat kaki..jangan debik kat muka atau perut..kang tak lawa atau mandul..sapa susah? kan kan Kan?

pssst- sayangilah pasangan anda...jangan marah2 dia depan orang.....tak baik....anda tak nampak macho/cantik kalau marah pasangan depan orang.....percayalah.
Me Naughty..me Netty

4 comments:

puan yatie said...

hahah... ada pulak dok bersyarah kat miv tu ye kak..kelakar betul. sy stuju kalo nak marah2 ke hape kat umah dahla xkan nak buat dpan public kot. kta manusia ada maruah kot ;)

Myluv - Syl said...

hadoi.. sian si gegirl tu. tapi nak bersangka baik..'dorang tu sedang berlatih berlakon' hehehe..

Em's Family said...

sekali rupenyer orang tu tengah hafal skrip kot hehehe

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Kalau masih cintan cintun... baik putus je la klu dah cenggitu. Tak bleh buat laki klu mcm gitu gaya...


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno