Monday, September 12, 2011

Tuhan Menduga Aku Dengan Memberi Kegembiraan dan Kesedihan Dalam Satu Hari Yang Sama..........:(

Hmmmm...rasanya minggu nie, aku kurang ermmm best la......
tak berapa nak umpph! seperti hari-hari sebelumnya....

Sebelum tu, aku nak wish anak kesayangan aku Al IMRAN....selamat hari jadi sayang!!!!!...kamu sudah 5 tahun sekarang (10-9-2011 yang lepas)...maka....pergi cari kerja!!!!!!!! huhuhuhuhu lalalalaa.....

Apa cerita dugaan aku  ya?????

haaa cenggini, nak dijadikan cerita, laki aku tetiba ajak aku and anak-anak ke Taman Tema, Times Square pada hari jadi Al imran...huhuhu..aku memang sukalah! sapa tak suka theme park?????.....lagipun jarang kami 4 beranak dapat keluar bersama....sementara mak bapak aku lepak KL ni, baru ada masa bersama....tapi aku cuak jugak, sebab selalunya kalo kami 4 beranak keluar bersama ni, mesti ada tak kena......memang ada jer lah!........

So, nak dijadikan cerita, kami sampai di taman tema kanak-kanak kat Times Square pada Sabtu lepas...petang. Huh! gumbira aku, anak-anak aku lagilah over xcited kan?...tapi laki aku tak kasi aku main roller coster.....giler?? apa kes mak budak yang over kan? kan?kan?.....Mummy Ayu!!! birthday aku sila belanja aku Theme park time square!!!!!. aku nak naik roller coster......!!!!!

Maka, anak aku main kat area kanak-kanak jer...tapi aku join jugak naik keretapi..naik marry go round.....so far keadaan adalah baik, aku banyak ambil gambar anak-anak and laki aku......sampailah ada satu time..(biasalah kalau anak-anak dah riang sangatkan...terkejar sana-terkejar sini)........akupun riang jugak..sampai satu time, kami baru habis naik keretapi slownakmampos.....laki aku tetiba suruh aku ambil gambo dia and anak-anak......selalupun ada gambo dia and anak-anak..takde lak dia mintak aku bergambo sekali.....suddently.....aku dok geledah beg longchamp aku tu...huh! mana camera aku????....setahu aku, takdelah banyak barangpun dalam beg aku tu..aku panik..tapi aku buat-buat tak panik..aku tak suka gelabah-gelabah ni.....aku relax..and keluarkan handphone norkiah lama aku tu....aku terus ambik gambo bebudak berdua tu. Laki aku tanya mana camera aku, aku cakap tak jumpa and terus ambil gambar anak...dah le camera nokia aku ni ntah apa-apa...tak jelas and malap....aku ambil jugak..padahal laki akunya handphone Samsung Galaxy lagi canggih manggih, baik aku suh dia jer snap guna hp dia.....(tu tandanya aku panik dalaman.......)....laki aku suruh aku cari.....dalam hati aku..alahai..kenapalah benda cenggini boleh jadi dalam keadaan tengah gumbira baik adanya........cuainya akuuuuuuuuuu........aku cari seluruh tempat...aku masuk balik tempat-tempat yang aku main...nan ado...tapi dalam hati aku...bodohlah kalo ada sesiapa yang jumpa and nak pulangkan balik kat kaunter informasi....nak jumpa orang jujur sekarang ni susah........dah le camera aku tu baru lagi.......tak sampai setahun rasanya.....sedihnya aku...tapi aku cakap "takpe....." kat laki aku..............memanglah mamat tu menyirap.........!!!!!
dan aku tak habis-habis persoalkan..kenapalah time cenggini family 4 orang ni nak happy-happy...bolehlak jadi cenggini...mood aku down gila..dah buat laporan kat manager theme park tu...and mendapat kata-kata nasihat dari mamat separa muda tu (dia kata selalunya barang cam camera tu takkan dapat balik)...itu, akupun tau.......sob..sob...jujur ko mamat......terus kami balik rumah....laki aku suh beli baju bebudak pun aku beli satu baju tido Imran gambar upin-ipin....akupun tak tau, kenapa pilih upin-ipin, padahal anak aku tak minat upin ipin)......kan aku kata...aku ni panik dalaman...luaran ok jer........suasana happy terus jadi keruh..sampai kat rumah.......bila aku fikir balik.......baru sekejap tadi aku happy...dan secara tiba-tiba aku sedih plus marah...nie semua dugaan tuhan kat aku ker?...........

laki aku terus pergi kerja malam tu....and sms aku betapa ralatnya dia sebab banyak gambar dia and anak-anak hilang termasuk gambar raya.....haaa..ni satu lagi...nasib baik aku ikut nasihat bapak aku. bapak aku suh aku donlot gambar raya kat computer dia time raya pertama hari tu....sib baik aku buat...so adalah folder gambo raya kat monitor bapak aku......sib baik......and nasib baik jugak semua gambo yang ada dlm camera tu ada dlm blog aku.....pun nasib baik.......dan satu lagi...nasib baik takado gambo aku berkemban dalam camera Nikon Coolpix tu...sib baikkkkkkkkkk..............

psst-adalah hikmah tu......nak suruh aku beli DSLR pulak kot.....

ada lagi cerita sedih.....alahai....
Me Naughty..me Netty

4 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

hepi besday imran..
huhu, tumpang sedih jugak..
(ade nak wat tabung kutipan derma tak? =p)

mama tisya said...

happy busday imran....sian kisah ko ni...tp tu la ayat last tu byk jugak nasib baik..part yg aku tk tahan nasibaik tkde gmbr berkemban..suka ek amik gmbr berkemban:-p

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

Happy B'day Imran !!!

cam mana leh ilang lak nett..handbag mahal ko open 24jam kot sbb tu sennag tangan2 panjang nk meraba amik camera ko alahaiii kalau aku piun cuak lagi en suami suh cari sampai dapat hehhe

[-suziey-] said...

happy besday imran..xsbr nk tunggu invitation besday party ni..hehe..

sian ko nett..saba la yek..dugaan tu..mgkin tu ingatan Allah nk selamatkan duit ko beli purse LV..beli kamera dulu ganti yg ilang ni..dan setiala pada shanon..hehe..


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno