Thursday, September 15, 2011

Hanya Kerana Tak Diberi Pinjam Duit, Kami Dah Tak bertegur sapa macam selalu :(

Hmm...aku masih cirits lite-lite hari ni,
hmm...maybe virus cirits masih ado dalam perut ni..

ahhh lantaklah...hari ni bahagian admin ofis aku ada jamuan raya.....dah seminggu aku tak jamah nasi betul........(nasi bersama lauk pauk).........kalau jamahpun setakat bubur nasi yang lembik and takat 3 sudu jer..after that keluar balik.....haish.....teruk betul.

hari ni aku nak bukak pekung didada berkenaan topik pinjam meminjam membawa bahagia. Bahagia ker?

aku ada sorang member seofis ni....harap-harap dia tak baca blog aku muahahahaha.......
pangkat dia lagi beso dari aku...beso banyaklah........and aku hormat dia as a senior..memang senior pun......

yang menjadi masalahnya........sejak 4 bulan kebelakangan ni......asal je nak masuk bulan pertengahan, dia mesti call aku...yang tak bestnya modes operandi dia, dia akan buat-buat tersilap call....kononnya nak cari si polan lain...tapi sebab aku dah angkat, dia continue jer la ngan aku..(apa daa..dah terang2 no phone aku..takkan leh salah kol lak)

Dia kol sebenarnya nak pinjam fulus....

Mula-mula...oke laa takat pinjam RM50......tapi yang aku perasan, makin lama makin up..makin lama makin up....asal tengah bulan jer, dia cari aku.......hmm...kalo ade duit, oke..but lastweek...dia buat2 salah call..lagi..dia call aku tapi nak cakap dengan polan lain.....(lapuk dah tektik cenggitu). Then dia nak pinjam duit..kali ni up lagi.....hadui......sometimes aku tertanya, gaji dia besar, bonus dia dapat aritupun lagi beso dari aku......takkanlah dah habis?......memanglah dia dah berkeluarga...habis aku ni?...solo lagi ker?......akupun ada gak simpan duit untuk akhir bulan.....aku tak bolehlah pinjamkan untuk kali ni..kereta aku pun problem nak pakai duit (walaupun laki aku kata nak payungkan eheheheheh)

So atas nasihat orang-orang tertentu, aku pun cakap baik-baik yang aku tak dapat bagi pinjam duit kali ni, sebab aku nak pakai untuk baiki kereta aku and esok nak balik kampung visit anak-anak....pepaham lah anak-anak mesti nak mainan, nak itu nak ini kan?......anak-anak aku kecik lagi...anak-anak dia dah beso......so....dalam keadaan nebbes aku cakap aku tak boleh pinjam duit kali ni.......dia tanya, sikitpun takada?.....aik?.......terdesak sangat ker?.............mengikut kata kawan ofis aku, dia memang suka pinjam duit and liat nak bayar.......tapi so far dia pinjam duit aku, laju gak dia bayar...maybe sebab aku pompuan kot...dia segan.

tapi..sejak dua hari lepas after aku tolak cara baik kasi pinjam duit, aku tengok...dia dah tak tegur aku cam selalu...kalo tidak, every morning, tengahari, petang mesti tegur or lepak bilik aku........sekarang ni macam buat deeekkk je.........bukan tak tegur langsung, cuma tak berapa sangat.....haish...ni yang tak best ni....bila suasana tak ceria dah....

serba salah dooohhhh!

Me Naughty..me Netty

5 comments:

mama tisya said...

modus operandi aku suka word tu...hehehe....kalo jenis liat ,baik tkyh bg..susah wei..nk2 ko tgh nk kumpul duit bli dslr..hehehe...kdg2 org yg gaji beso ni lg suka pinjam2..mmg pelik jugak...

notti netti said...

betui tu..dah le aku kumpul duit nak beli Ipad..tapi sebab raya, mak aku nak beli itu ini, aku gunakan jugak duit tu..tak salah korban utk mak....ni aku kumpul duit lagi nak beli DSLR.

Liyana said...

psl duit, sume benda blh jadi haru biru kan, fmly pun blh x btegur sapa, ni kan kawan seopis, ptt nye die phm ler, biar kan aje :)

Myluv-Sylvia said...

hi net. slmat berkenalan.. ^_^
syl polo u lama dah. baca diam2 tpi tak komen. arini nk komen.. sabo dan biar je dia layan rajuk errr maybe malu. kat opis syl pun ada org jenis tu. pangkat 'ketua' plak tu. lagi dasyat dia panggil staff dia utk pinjam duit + tayang SKT staff tu atas meja (cam ugut2 takutkan staff dia gitu)..

mommyYen said...

memang sbb duit kwn pun dah pandai tak mau tegur,mcm saya juga Net,sbb rm10,kwn dah tak mau tegur,*walaupun dah bayar on the spot waktu dia minta* sampai skrang masih bkecil hati..tak tau nak cakap apa..biar je lah,dah takda hutang dgn dia..

sabar ye Nett..memang tak bes kalo suasana dah tak ceria..


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno