Friday, September 23, 2011

Apa bila konsep Kekurangan, Pilihan dan Kos Lepas dipraktikkan dalam hidup aku......mari belajar subjek ekonomi. Tolong aku wei.

Ya adik-adik
salam sayang
salam 1 Malaysia dan salam hari Jumaat.
Amacam? best tak show korang semalam kat atas katil?
hmm harap-harap okelah yer....berkat usaha korang laki bini insyaallah
bertambahlah satu umat manusia kat negara ni

ok..topik kita pada pagi ni
aku nak sentuh mengenai subjek ekonomi
ya..aku tau time form 5 dulu aku dapat 7 dalam result SPM
takpe....time tu aku tak tau lagi konsep-konsep kat dunia shopping ni
sekarang aku lagi tak tau eheheheheh
jom Buat-buat tau!!!!
kalo salah boleh tunjukkan.

ok...berbicara mengenai konsep kekurangan, pilihan dan kos lepas
di sini aku ada beberapa siri contoh atau model tak bernyawa yang ingin aku up kan.
menyentuh mengenai konsep kekurangan,
jelas aku begitu banyak kekurangan pada benda-benda berbentuk barangan.
aku kekurangan designer handbag cam kat bawah ni.



aku kekurangan camera


haaa ada lagi......
ada lagi...
namapun konsep kekurangan bukan????


haaa ini semua KEKURANGAN aku buat masa ni.
BUAT MASA Ni...diulangi.

makanya..PILIHAN harus dilakukan
nie aku amalkan konsep ekonomi ni.....jangan kata aku tak amalkan..

setelah dicongak ditambah dikirai duit dalam dompet aku
makanya pilihan yang aku buat ialah....

hmm takpe kita listkan dulu kepentingan barang-barang di atas.

Gucci GG Twin Medium Hobo- amat penting untuk ditanyang pada mata-mata materialistik.
selain kepentingan lain untuk meletak pampers, puting susu anak, botol susu anak dan barang-barang aku yang ntah apa-apa.....mau kembung bag tu.

beg ini juga berguna untuk membasmi jenayah......agak-agak panjang jugak handle dia nak hempuk kepala penjenayah...takpun peluang untuk aku kena hempuk pun tinggi.

dengan adanya bag ini keselamatan wallet aku si shannon pink tu terjaga
dan aku akan nampak gah disisi-sisi wanita materialistik di donia ini.

Camera Sony/Canon
seperti sedia maklum, aku nan ado camera ketika ini
kalo ada pun camera dari handphone tak berapa canggih aku.

kepentingan camera ni adalah untuk mengambil gambar...
takkan nak baling anjing kot. tehihihi...
selain mengambil gambar jerawat dimuka sendiri...camera amat penting untuk mengcapture moment-moment tertentu......seperti anak berak dalam kereta, terjumpa si polan dengan scandal lain, jumpa artis jumpa VVIP
dan sebagainya....

lebih-lebih lagi, blogger kalo takde camera cam tak hebaq mung!!!
kira nasi tanpa lauk laaa......

haaa kukuh alasan ni.

IPad...
hmm nie wishlist aku tahun ni
takkan nak sesiakan peluang taknak pakai IPad
bebudak kelas aku pun dah pakai Ipad baca paper.

lagipun anak aku si Imran tu dah macam nak je benda alah ni
eehehehehee

aku ngidam benda alah ni dah lama pun.

Makanya, setelah dicongak di cengek di cebuk
aku rasa macam susah sikit nak buat Kos Lepas ni.
susahnya..

errmm korang boleh tolong aku pilih KOS LEPAS aku tak????



Me Naughty..me Netty

6 comments:

gadis kepastian said...

camera dulu..huhuhu penting uh nk amik pic....

notti netti said...

yer..macam betul jugak camera itu gadis kepastian....

mummy_ayu said...

wah..mcm2 ko nak..aku pun sokong..camera dulu..

Nana said...

kamera la wei.....heehehee
ekceli kan list ko tu sama mcm apa yg aku nak juga
tp kamera 1st priority kot hehehee

SuriHanna said...

sy vote utk kamera jugak..walopun diri sendiri pakai norkiah jer.. huhuhuu

anisalya said...

sy vote utk handbag. kalau tak ada handbag mcm mana nak letak kamera. kan? kan?


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno