Monday, September 12, 2011

Tadi cerita tuhan nak duga aku part 1...sekarang part 2 pulak........alahai...

Malang silih berganti...tapi aku anggap semua tu dugaannnnnnn........so..jangan tinggal sembahyang.......puasa cam biasa Net!..........ko ada 5 hari lagi........

hmm...Pagi nie ada dua perkara malang menimpa aku.....alahai dugaan kuat betul la.....
dah le hilang camera.......

kisah dugaan aku kali ni berlaku jam 5 pagi tadi dan 6.30 pagi tadi......satu hari lagi tuhan menduga aku.........takpe..takpe..aku dah settle solat subuh dah......semalam je tak buat subuh...eheheheheh tertiton......

Untuk maklumat korang, dalam minggu nie...orang ramai buat open house...dan aku banyak menerima tempahan kek...takdelah banyak..bolehlah..........so, pagi tadi aku bangun around 3.30am untuk buat satu kek coklat khas untuk member aku yang buat tempahan. Ntah mana silapnya..aku tunggu punya tunggu punya tunggu kek tu masak sampailah 1 jam setengah...tak masak-masak jugak. Bahagian atas dah legam hangit dah.......kok..aku dah hilang touch buat kek coklat ker?......atau mood masih ingatkan camera aku tu.

aku panik dalaman lagi.......aku selalu minum susu segar dutch lady...tapi sebab panik inside-inside..aku boleh bancuh susu tulang (anlene) mak aku........waduhhh! kok panik gaban sekali kamu ya.......apa aku nak cakap kat member aku tu, dah le dia nak kek tu pagi ni. Nak taknak, aku terpaksa ambik gambo kek yang tak jadi and send sms kat dia...and berjanji malam nie aku buat lagi untuk bagi esok..........haduiiii hukum karma ni suka mainkan perasaan mak tau!!!!!!!...itu satu cerita, settle..kawan aku ok.......so far takdelah dia maki hamun aku.

ni cerita tak best jam 6.30am tadi.......baik punya aku keluar rumah senyap-senyap, taknak bagi si starbucks latte nampak..idok dia nangis nampak aku......aku terus ke kereta aku....start enjin....and aku terkejut beruk....ekzos aku bunyi meletup-letup....panik dalaman lagi terus aku mati enjin and menyorok tepi kereta jiran sebelah....(panik dalaman aku melalut-lalut kengkadang...dah macam cerita bukit kepong aku menyorok. Aku terus kol abang aku......(bagus ada abang mekanik ni) aku tanya dia, kalo ekzos bunyi meletup-letup, kereta boleh jalan lagi tak? takpun kereta tu terbakar tak?.......abang aku kata boleh jalan cam biasa.....dia suruh aku tukar ekzos....hadoi mau terbang RM2++.....beli ekzos raya.

Aku start balik enjin kereta, buat pekak jer bunyi enjin kapal bot tu. Bingit bunyinye...malu betul aku....nak-nak time lalu kat Masjid Negara pagi tadi, kan ramai abang-abang polis and askar dok lepak tepi masjid (rehearsal hari merdeka)........semua pandang kat kereta aku....sib baik aku comel.........aku doaaaaa sesangat, janganlah ekzos aku jatuh depan diaorang...malu aku nak gie kutip..dengan kasut tumit tinggi......kalo jatuh..memang lawak kasarlah wei...............

Isk.....dugaan betul..........


psst- kalo betul ekzos aku jatuh.....aku rela menyorok dalam kereta dari keluar kutip ekzos tu.

Me Naughty..me Netty

5 comments:

iduraz said...

hehehe..takleh bayangkan cik nett yang vogue nih pi kutip ekzos jatuh depan abg polis...

mama tisya said...

ayat last tu klakar la wei...ada hikmah disebalik dugaan...

smlm pakcik hubbyku ekzos pecah cz die tekan minyak smp abis meter cz jln jammed nk antar ank die p LCCT...nasibaik ank die sempt naik flight tu pn dh last call...pastu mintk tlg hubby ku bw p repair ekzosnye itu

Nad @ MamaZakwan said...

hehhe...suke statement bawah skali tu ;) comey!

anisalya said...

hahaha... kelakar bangat.

notti netti said...

aku cerita sedey la wei.....sob sob sob..


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno