Thursday, April 1, 2010

TAG From MUMMYAR & FIRA HADIFA

Gaji Oh Gaji (Salary Oh Salary!)

1. Anda makan gaji?
- So far.....dari mula kerja sampai sekarang...takder la pulak...habis power pun makan nasi, ayam masak merah, steamboat, kek bla...bla...gaji belom lagi makan....sedap ker ek?

2. Bila kebiasaan anda dapat gaji?
- 25hb setiap tahun. Selain tarikh hari jadi saya, dan tarikh kawin saya....tarikh 25 nie la tarikh yang sentiasa dinanti-nantikan.

3. Pernah dapat gaji lambat?
- Berani lah diaorang kasi gaji lambat kat haku!!

4. Perkara yang anda buat selepas dapat gaji?
-Kira duit gaji dulu......then bayar kutu, beli kasut then baru bayar hutang......eheheheh

5. Anda happy dengan gaji yang anda dapat?
-Mesti lah happy....sebab gaji I bersih u....bebas dari sarang rasuah! (hidup polis cop gaban)

6. Apa yang anda buat dengan gaji pertama anda sewaktu mula-mula bekerja?
-Menabung...(ceh! pandai ke ko menabung net???) ok, Time terima gaji pertama still dalam training polis...ciput jer...kena potong itu la ini la (yang takde kaitan dengan haku) dapat balance pun rm3++ jer.....dalam rm300 tu rm50.00 haku lipat bentuk kapal...simpan dalam wallet. Ada lagi sekarang nie kat dalam diary 2003 haku.....sob..sob...tetiba sedih.....apa ghupa duit tu sekarang eh?

7. Berapa anda simpan dari gaji anda?
- Errr...50sen kot........haku tak tahan godaan kasut dan wallet...

8. Apakah barang yang paling berharga dapat anda beli hasil dari gaji anda?
- KERETA GEN-2..........sebab tu haku sayang nak jual kete tu.....sebab hasil titik peluh aku bekerja) orang lain ingat bapak aku yang belikan untuk haku...tapi sebenarnya bapak haku tolong bayarkan no plat kereta jerk......sebab haku nak no plat sama ngan hubby aku.....konon...sudahnya hubby aku pakai no plat lain after dia tukar kete baru...cis!

9. Berapa gaji anda impikan?
- Sama macam Bill Gates voley???? 'wink' 'wink'

Tag 5 orang yang anda rasakan sudah dapat gaji?
-Oyat, Munazrin, Mammu, Ibrahim and bapak haku. (tapi diaorang nie sume takde blog? eheheh)

Me Naughty..me Netty

4 comments:

deena awanis said...

i sokong u puan netti!!dapat gaji, bayar duit kutu, shopping, pastu baru pikir pasal hutang!!hehhe..I PAY MYSELF FIRST!!!=)

firahadifa said...

of couse la dear.. bah kan enggak sabar mo tunggu esok... yeabedabedoooo

MUMMYAR said...

hakhak,,,baguih2..jawapn yg bernas...dan jujur...hikhik...

notti netti said...

deena- syukurrrr alhamdulillah...jumpa jugak org yang macam aku...hadiahkan barang utk diri kita dulu then baru pikir utang eheheh

fida- esok set!

Mummyar - aku kan pulishhhh kena jujurr...


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno