Wednesday, April 14, 2010

Pehal U bawak kereta macam tu????

Selamat Hari Rabu Uols!
Macam manakah keadaan anda semalam?
Seronok kah? gumbira kah? (bukan sama jer ke ayat tu)
As for me...hmmm semalam yang totally membusykan and ada presentation...and the result??? amat memberangsangkan.....selesai sudah presentation kat UiTM.
Tetapi agak sedikit tercencurut juga la....(uiisshh si gaban berbaju unggu nie...ada jer nak complain)

Manakan tidak.....I agak termarah sikit dengan sikap wanita-wanita yang membawa kenderaan semalam..(semalam yer....bukan hari nie or kelmarin sudah) termasuk diri I...huhuhu (I marah diri I? camno tu??)

Bukan apa kan? uols pernah tak hadapi saat2 bila uols nak buat sesuatu kerja tu cepat2...tapi ada jer...yang menyelow kan kerja uols...

Yer....I menghadapinya semalam.....
Sangat benci hokey....

Ni cerita after office hrs tau.
I dengan biasalah lagak gaban menentang raksaksa..megah jer gitu on the way ke kampus UiTM Puncak Perdana.....yer..mari ramai2 sebut "kepuncakkk!!!!" sambil mengangkat tangan persis altromen.....
Pepahamlah...bila dah lalu kat NKVE highway tu....nak-nak after 6.00...agak lah...penuh kereta..but still berjalan.....time nie laa I marah sangat dengan sikap kaum sejenis nie....

why net, why?.......
Pertama.....ada satu minah nie...bernombor plat WMS ^#%# berkereta BMW color biru gelap...huuuhhu cantik keretanya...class gitu....I kalo dapat kereta camtu..memang hidung tak turunnya...meninggi jer...ehehehe...
dah le kereta sepisis power....setakat nak naik bukit tu..alahhhh tekan sikit minyak dah bedesup laa.....ini idakkk...punya lah ko selow....wooowowo......dah tu, tau nak selow...gi la belah kiri jalan ker...aduiiihaii...nak jugak dok kanan jalan....isk....si gaban unggu nie dah le nak cepat....macam dia sorang bayar road tax. Tapi rim dia sangat shantikssssss....

Then...boleh pulak minah nie main break-break....tak tau pulak apa yg dibreaknya...bukan ada kereta kat depan bmw dia...jarak antara kereta dia ngan kereta depan adalah amat jauh yer ....serious amaaaaatttt jauuuhhhh....asyik-asyik break....I menyabarkan diri dengan menganggap lipas or cicak lintas kat depan dia....isk..isk..isk....pecinta binatang kecik tul la.....

and then this satu amoi nie....bawak kereta cam takde kesedaran sivik langsung....kalo yer pun nak potong and nak masuk depan I....at least, kasi la salam dulu....bukan suh kasi salamelekom or 'cik tumpang lalu ker'.....cukup jer ko kasik signal ke kanan or ke kiri...ini main masuk jer...sib baik si gaban ini cekap membawa kereta....isk...iskk...bagus sungguh si gadis gaban ini.

yang nie lagi satu....nie minah lain pulak....dah tau ko tu sepisis suka potong barisan...(gamaknya cikgu ko dulu tak ngajo...jangan potong barisan...jangan potong barisan....tapi ko buat jugak...ini lah natijahnya....) tengah beratur nak touch n go...leh pulak minah nie potong barisan...ok fine....I kasi...sebab u kasi signal..kalo tak kasi signal...sampai sudah I tak kasi u masuk. I kasi u F*C* finger adalah....(sebut dalam hati jer la....f*c* finger!...F*c* finger!) dah potong line..tu u tak terfikir ker nak upload u punya touch n go??...udahnya...stuck la engko, si gaban ini and pengikut2 nya yang lain....eeee buang masa betol!!!..dah tu bukan nak senyum ker...apa ker...nie dok jeling lak...berasap gaban nie oiiiiiii,............

haaaa...nie satu lagi!........pantang betul I ngan nie...sangggaaattt pantang......bila berenti kat lampu isyarat.....get prepare le wei!.....nak tunggu lampu tu hijau....ini idak....ko leh sangap pulak dalam kereta....dah kena hon....barulah terkial2 nak masuk gear....eeee...slow!

itu jer laa...si gaban unggu nie nak complain.......eee heharap tak jumpa la....benda2 yang melewatkan I pada hari ini....sekian!!!!

pehal tetiba ending en3...hangin.....?????

:)
Me Naughty..me Netty

7 comments:

firahadifa said...

wahhhhhhhhh .. kasut purple tue.. i likeeeeee

notti netti said...

hihihi...aku apa jer namanye purple...aku like..

Emy Omar said...

ween kita pun tumpang geram dengan jenis2 drive nak kat traffic light pastu melopong2 tak nak get ready bila dah hijau gelabah nak masuk gear bagai..kalau auto takpe la kan..hihihi..anyway nice shoes..

notti netti said...

Em- betoi tu...rasa nak marah jer kan...heheheh

Diana Sulaiman said...

suka2 ur kasut... i loike...

kakchik said...

salam net. lawanya kasut tu... kakchik teramatlah suka.

notti netti said...

Diana- ehehe lo kita dok sebelah menyebelah..leh I kasi pinjam.....I no hal huhuhu

kakchik- jenama guess....net beli time sale dulu.....


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno