Thursday, April 29, 2010

Ingatkan korang jer ada meeting? Bibik kat rumah I pun sibuk meeting tau!

Heh! I takde la pakai servis bibik kat rumah I...since last2 bibik asyik buat perangai jer...takder yang semenggah. Pantang jumpa milo, pantang jumpa nugget...
macam jumpa emas gayanya haaa.....
duit gaji nak on time selalu, pantang jumpa kaum...hmmm melekat.
uissh emo jer I tetiba nie pehal?

Huhuhu, lex net...lex,... ko tu baru bangun tido....(best rupanya tido kat ofis time2 ujan)
kenapa tetiba jer I cerita pasal bibik? berminat nak jadi bibik ker? or termiss miss ex-ex bibik ko ker net?

uiisshh idok nye laaa.....
takde pedoman idup I nak teringat2kan diaorang.....huhuhu
bukan apa, sejak I dah takde kelas nie...cuti sem kan? kan?
kira most of the time I sampai rumah awal la gak...
kira boleh lagi balik rumah time2 petang, takdenya la sampai rumah jer dah malam-malam.

tapi yang tak berapa bekenannya....
tiap kali I balik rumah, mesti terserempak dengan the bibik's geng nie kat depan lif rumah I. Sometimes tu nak lalu pun susah sebab diaorang sibuk berpesatuan.
And sometimes, bila I lalu jer, keadaan akan jadi sunyi sepi...alah! kiranya macam diorang terpesona ngan keayuan I sampai tak terbukak mulut ah.
Pastu....sok sek sok sek and gelak cam pontianak.
Sehari dua, boleh la I tutup sebelah idung jer....
nie hehari, majikan diorang takde la tu kot....
bebudak bersepah main tepi lif...
kotnya tersepit ker bebudak tu sapa nak jawab?
I jugak yang ter'vogue2' tolong bantu kang.....

tensi...tensi.....
Macam selasa lepas I balik rumah cam biasa,
terserempak lah 3 ahli bibik nie tengah bergosip gamaknya kat depan pintu rumah I,
Yang dua orang tu memang I dapat kesan, dikenalpasti sebagai bibik depan rumah I
(neighbour depan rumah I pakai 2 orang bibik, dasat siot)
yang sorang lagi, I tak dapat kenalpasti dan tak kuasa nak kenal pasti.....
dah le borak depan pintu rumah I,
dah tau tuan rumah nie balik...cepat2 le blah ker...bersurai ker....tolong2 kemas rumah ker....
nie dok sambung borak lagi...bingit tau bingit...korang nak bergosip pasal majikan korang pun ker...at least kasi la I masuk dulu ker...
or gi la gosip kat pintu rumah orang lain....nie pintu rumah I...
yaknie setiap patah gosip tu secara otomatiknya akan I sampaikan pada neighbour sebelah lagi satu....dan mungkin juga akan tersebar di seluruh ceruk rantai area pergosipan semalaysia.....eee....jaga lah maruah majikan pun kotnya...
walaupun dah tau majikan tu perangai macam tu...ko senyap jer la...isk isk isk...

Yang makin tensi nya....bila I nak kuar buang sampah,
muka tu jugak dok bersila depan rumah I...
nak jer hidangkan kopok2 or air tea ker..kat diorang...
kasi simbah muka diaorang pun takper...berapi ooooo.....
yang paling I terencat akal fikiran tu bila, dengan muka selamba tak bayar road tax kereta sorang bibik nie yang pakai baju channel pelesu dok cakap kat I.
"Puan bajunya diampaian basah sudah" time tu ujan.
macam tu la kot ayatnya.....tapi I tak jawab, I senyum jer...tapi dalam ati...bertubi2 I jawab....dah tau ari ujan, tolong la angkatkan....(i kat ofis),
kalo tolong angkat, confirm I kasi cupcake free kat si bibik nie...
nie idak, dok gelak ngilai2 cam lawa bnor gigi terselit cili tu..eee...nyampesss!...
ok la...nak gie meeting....
balik umah I nak tengok lagi, ada tak bibik nie bermeeting gak.....okeee...
Chiowss...
Me Naughty..me Netty

2 comments:

momguess said...

aku pon xsuka
xsuka
xsuka ngn bibik2 nie
kalo meting tu adalah plan nak lari diri
xpon nak goda majikan
cam haremmmm
xsuka

notti netti said...

MOMGUESS- uisshhhh marah beno.....


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno