Monday, April 12, 2010

YOU LOOK BELUE TODAY.


Salam kebiruan dari I untuk uols

Lihatlah wajah yang tidak bermake-up dan hanya ditonyoh liptik kaler merah yang dah naik lopong.....huh! sapa suh bazir duit pada kasut?...liptik habispun ignore jerk.! Oh! berterima kasih pada sony cyber shot hubby I kerana dengan jayanya mengcover scar2 kat muka I....weehuuuuu



I sangat suka wedges ini........umurnya sudah 4 tahun lebey...tapi masih kukuh sehingga ke hari ini. Bagus2! berbaloi I berhabis uwang untuk u kasut!


Entry yang lepas...

I asyik merungut tentang kebosanan hidup I...

huhu encik suami dengan bangga menghabiskan sisa hidupnya dengan bekerja sahaja....

dan tidak mempedulikan nasib ibu yang malang ini...

oh! kecewa masih belom habis kerana terpaksa mengcancelkan temujanji menonton wayang...sob...sob.....

dan hati makin menanah pabila si gaban menawan ini meng'call' kengkawan seperjuangan...dengan harapan, bolehlah berdating bersama.

tetapi kecewa apabila mereka dengan berlagak dombanya menyatakan tengah atau sedang menjalinkan hubungan dengan suami masing2 di panggung wayang, pusat karaoke dan juga shopping complex. huh! menyesal call....!


Tapi si gadis gaban ini tidak duduk diam sahaja...tak dapat keluar...it's okey....

So aktiviti berlawan dengan raksaksa durjana ditukarkan kepada aktiviti ala ibu-ibu iaitu .......sila lihat gambar...


menggosok.....!

gila kentang....semua baju I gosok...dari baju kerja...

baju jenjalan...tuala dan juga anak baju I and hubby I...dasyattttt.....
tu nyenyaris lagi nak gosok cadar and langsir......

sib baik ada perasaan malas skit......

bagus I punya perasaan itu. Membeli barang dapur!
keluar seketika ke carrefour yang sekangkang beruk dari rumah I......
beli barang2 dapur but....hmmm beli sikit pun harga dah mencecah seratus lebey...isk...isk..isk...kopakkkk..kopakkk.....

Memasak.....

mula-mula ingat nak order jer dari mamak bawah rumah, but....teringatkan en.hubby...
hmmm...makan ke idak dia kat ofis?.....
so I masak lah simple2.....
masak ayam panggang (yang di masak di kedai.....)
kari ayam, sayur, and telur mata cow.
Nasi adalah berperisa nasi ayam yer....hmmm......rajin pulak......
Membuat cupcakes.....

Wah! tekun si gadis gaban itu......sangat tekun......
Tempahan sebanyak 60 bijik untuk my friends.....akan diupdate di blog cake I yer.....
dan ada lagi...
selepas siap membikin itu cuppies....
I basuh baju....hand wash yer....uiisshhh itu tak masuk lagi mengemas rumah.....
and lastly....I membikin asgnment sekolah...wah! sangat penat....

best rupanya...buat kerja2 bibik nie......
tapikan....tak juga, as a wife...ini le kerja yang sepatutnya dibuat....
(kecuali berbiznes tu la kot)......

kalo anak2 I ada.....mau pengsan I nak handle........
oh! dalam 2 minggu nie...I tak balik kg. jenguk anak....sob...sob...

sila salahkan asgnment/presentation/test...yang berderet-deret menyerang I minggu ini.

Me Naughty..me Netty

3 comments:

firahadifa said...

wahhhhhhhhhh bravo...... bravo.......... clap3x!!!

jgn lupe aku nyer kek eh... aku nk buking next month~

notti netti said...

fida-okey...next month tu tarikhnya????

Emy Omar said...

mummy sapa yang rajin sangat niek????


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno