Monday, April 26, 2010

Benci Tau Sampai Ofis Lewat :(

Kelebaran di wajah amat ketara,
sudah buntu untuk mencari produk penjagaan kulit wajah di pasaran kini,
lobang-lobang scar di muka sudah seperti kawah planet marikh.
Menyampah betul I pada neighbour I yang sudah tua tetapi mempunyai kulit yang tulus mulus gitu.....ah! pasti susuk gitu...
huhuhuhu astaragfirullah hal azim Net...pehal ko!?

I kelewatan ke ofis hari ini,
Ya...sila baca cogan kata ini ramai-ramai
"I Hate Monday"
rindunya nak tidur balik.....
tapi tersangat la tak best
hai Net! BN menang pun takkan tak best lagi???
oh! usah berbicara topik politik pepagi ini, lagi menambah kebosanan ku di pejabat nanti yang sekali gus merencatkan produktiviti kerja ku pada hari ini.
Tetiba je!
Tidak ada apa2 masalah dirumah tadi, I bangun seperti biasa, around 5 am....
bersiap seperti biasa, keluar rumah juga adalah seperti biasa, 6.30am.
Tapi yang buat I merasa mereng sikit ialah apabila ada-ada sahaja
benda2 kecik yang sengaja melewat-lewatkan I ke ofis.
Macam tadi contohnya,
tunggu lif di rumah I adalah sangat lama,
tetiba jer hari nie buat perangai,
selalunya cepat dan pantas jer.....sempat juga lah I bermeditasi tadi...
then masuk jer kereta, alaa.....tag ofis pulak tinggal,
camno nak masuk ofis camni kalo takde tag,
naik balik rumah yang kat tingkat doblas tu,
tunggu lagi lif durjana tu nak pick up I.....
dah buang masa dah nie.....
on the way ke ofis,
jumpa lak makhluk2 ciptaan tuhan yang mempunyai perasaan
yang suka sangat bersiar2 diwaktu pagi buta.
I nak cepat, tapi diaorang dok drive kereta slow2
ewah2 cam pergi bersiar2 kat pantai ghupanya...
come on!! cergas! cergas!
then dan-dan tu pulak ada jer orang nak lintas jalan kat trafik lite
ye...ye..I tau...u lintas secara halal....tapi, kan ada jejantas....lintas je la jejantas....
kalo yang lintas tu 5, 6, 20 orang ker, cam kat jepun tu....best gak leh cuci mata,
nie takat yang lintas, mat bangla...sorang2...eee...
buang masa lagi.....
seriyes, suppost I dari rumah ke ofis about
10 minit jer bley sampai, hari nie jer, lama tul rasanya.
Actually tak le lewat mana pun,
tapi sebab I dah terbiasa gerak and sampai ofis awal,
jadi bila tetiba jer lambat,.....so kelam kabut la....jadinya
rumah I kat pantai dalam ke ofis sebenarnya dekat sangat...sangggaaattt dekat, tapi mind set I dah tetapkan bahawa I gerak dari shah alam ke ofis...huhuhu...
Sib baik parking senang
oh! okey lah......
ahkak kerani nie ajak berborak la pagi nie...kang tak layan merajuk...
orang dah menopous nie cepat merajok eh???!!!
charles and keith
psst:- adakah bagus produk kerus jus mate5 dr.rozmey??
kenapa rambut dr sebegitu rupanya???
Me Naughty..me Netty

9 comments:

Mila_ibu najihah said...

weiii..kasut mu itu telah menggodaku dgn lirikannya..ecehh, cantek oo..kat paper metro mmg byk gila testi best2 pasal JM5 ni, i tak penah try..ok kot.

mummy_ayu said...

lambat ke makcik..?

firahadifa said...

perkkkhhh.. cun nyer u today~

notti netti said...

Mila- entah la...badan dah membuak2 nie..

ayu- tak le lambat pun....tapi aku kan...nak on time huhu...

fida- hari2 aku cung fida......baru ari nie ko nak puji??? :)

nieda said...

salam,
mood swing hari Isnin

notti netti said...

nieda- tu la pasal nya pun

Myluv-Sylvia said...

hahaha.. kesian si monday.. I pun nyaris lambat tadi. sampai 7:57. hihihihi.. selamat.

norliza_osman said...

entah lah.. liza pun naik semacam je dengan rambut dr tu..

notti netti said...

myluv- wah! kira sempat la tu....

norliza - tu la pasal, apa dia ingat kita stim gamaknya tgk rambut dia...huhu lalala


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno