Monday, April 5, 2010

KORANG TATAP LE GAMBAR ANAK AKU PUAS-PUAS:)

A very good 'I hate monday' to all of my cute/handsome/beautiful friends today.....'yawn'

Monday nie memang tersangat mengantuks and tersangat lah malas bekerja.....jom makan gaji buta nak tak hari nie? huhuhuhuh......but I seawal tiba kat ofis aorund 6 titik 45am dah mula buat kerja ofis yang nak urgent....nie dah settle baru boleh bikin en3. Jap lagi rasanya nak buat kerja sekolah lak (asgmt lah!) Pandai haku membahagi-bahagikan masa aku ehehehe...
meh tiru my style ek? So, sambil I bercerita, uols tengoklah gambar2 me and my 1st son and also my starbuck latte berposing sakan eh?...korang tengok lah sampai korang muntah. Aku kalo muntah orang ofis nie fikir lain jer.....dah takder benda lain dah kat medula oblongata and pangkreas diorang tu...
(eh! pankreas area kat atas ke bawah eh? ...bawah kan?). Pehal si starbuck latte nie cam muka tergezut jer?...hek elehhhh....oh! continue cerita monday blues. Serious, I tengah sangap ni (sangap ialah yawn or menguap or bukak mulut luas2 kasi itu angin masuk and keluar yer acik cleaner). Budak2 ofis lelaki sekarang nie dok sibuk cerita pasal bola, nak
buat pertaruhan kalah mati ler tuh! bohsan! tapi kalo diaorang ajak I, nak jer join hik hik hik...... Oh! tadi I sampai ofis pepagi buta, I masuk lift with sorang bos nie (not my bos) and seorang anggota nie....cam boring jer muka sorang-sorang (bikin I lagi boring)...yer la...masuk jer lift tegur-tegur la kan, borak2 ker...pekena teh ker?....nie idak....dalam lift tadi semua kepala menunduk jer...(kepala atas yer...korang jangan fikir lain pulak) serious menunduk jer...dengan-dengan I terikut menunduk....macam tengah bertafakur lak...isk..isk..isk...bohsan betul! nak jer I sergah, kang sakit jantung lak...naya jer....dalam lift yang agak berumur and slow motion gitu, I terfikir gak...semalam I tengok cerita mat salleh..entah le cerita cam pontianak pon ada, cam zombie pun ada...kat astro...apa ntah tajuk dia..ermm after the dark?...enter of the dark? the dark is duck?...entah le...tapi yang confirmationnya...ada word of dark eheheh...then I terfikir, kalo si bos and anggota tu bertukar jadi pontianak...apa I nak buat dalam lift tu? mana I nak lari? lift dah le cenonet jer, takder cermin pulak tu.
Isk...isk...isk...mana I nak lari, nak panjat bumbung lift tu ermm sempat ker?
Kalo I kena gigit cam mana? agak2 nak suh dia gigit kat area mana eh? Nak tendang kat testis diaorang, kasut pulak tak menepati piawaian...I pakai kasut tumit rendah berjenama Alain Delon bersaiz 8 jer...(apa maksud tersirat ko ni net?)...heeee serams le pulak...confirm I pun terjangkit jadi pontianak gak...tapi cam movie semalam, pontianak dia buruk sangat, gigi sampai terkeluar2 gitu and penuh darah tapi gigi putih...kalo I kena gigit, mesti buruk gigi I and sekali gus rupa paras I terbabit sama di dalam gejala kehodohan nie...eeee tak mo lah....!
Tapi agak2 kalo situasi itu terjadi, kalo I baca ayat Qursi (ayat al-quran) agak2 jalan tak?....time I kecik2 dulu member sebodoh I pernah cerita kalo nampak hantu terus buka baju kasi bogel...biar hantu tu lari (I pun tak faham kenapa hantu tu nak lari...hantu tu malu ker?) tapi kalo I kat lift and nak kena gigit dengan bos and anggota pontianak tu...kalo I bukak baju...ermmm diaorang lari tak?????
Iskkk! apa I merapu nih...seligi lubang idung notti netti!..
okey...chiow....!
MAAF LAH TINDAKAN BAWAH SEDAR I....
Me Naughty..me Netty

7 comments:

nadja said...

cute baby.. heheh

notti netti said...

nadja - thanx :)

:: vErde+hAzizi :: said...

takpe takpe...tindakan bawah sedar nie salah satue cara untuk mengrelease kan stress...kan kan kannn :D

hatiberbunga said...

SANGAT CANTIK mata anak sulung mu itu. i like!

double chin starbuck latte mu itu buat aku trus teringat kt double chin tuan puteriku yg terserlah anggun time dia tersengih dgn lebarnya masa kena tinggal kt taska pagi tadi. camner leh tetiba rindu nih! haiya.. :P

notti netti said...

Verde- ya betoi2..sob..sob..ada gak org yang memahami..sob,...sob..

notti netti said...

Flowery heart - heheeh tima kasihhhh...ikut mata bapaknyeeeee.......si starbuck latte berdouble chin...heran..mana dia dapat ntah!?

mummy_ayu said...

encem la imran sekrg..irfan ikut muka ko la net...i like!!!


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno