Wednesday, March 31, 2010

Hujan oh hujan kenapa engkau turun...macam mana aku tak turun...kodok panggil aku...kodok panggil aku

Salam 1 April fool my dear friends.......
Semalam beriya-iya I dah plan nak April Fool kan my bos....
(Ingat nak letak tahi manusia kat kerusi dia)
Tapi...kang dia sakit jantung kang....sapo lak nak jawab.....(Gaban nya April Fool bukan calang-calang...kalo setakat terkejut jerit2 manja...bukan gaban laaa)
Cancel jer lah!..... Notti Netti cuba jadi baik...sebaiiikkkk mungkin hari ini.....

I nak cerita perihal semalam.....
!st time nie...!tak pernah berlaku dalam sejarah kemelayuan sulalatus salatin...
You know what????
I sesat nak pergi kelas at Uitm Puncak Perdana semalam

BIAR BETOI KO NET!!!!!!!

Yeeee it's true (gaya persis minah kepoh)
Gaban mana suka tipu.

I pun tak sangka I boleh sesat sampai macam tu sekali....isk..isk..isk...(bermuhasabah diri sekejap sambil meneguk susu panas)

Setelah dibuat post-moterm....
Bukan lah salah I.....(sambil ligat berfikir nak salahkan siapa)

Sebenarnya semalam waktu hujan lebat-lebat anjing dan kucing....
Medula Oblongata I, gatal nak lalu kat lebuhraya NKVE....
Sebelum nie elok jer I ke kelas lalu NPE...Greenmarie...bla..blaa...
Saja nak lalu jalan baru....kengkonon nak cepat sampai kelas (sebelum nie muka gaban nie je la yang datang lambat huhuhu)
Nah! Ko...hambekkk.....sesat sampai ke Kepong....sapa nak jawab????
Itu sib baik, gaban nya otak masih berfungsi...idak dah lepas ke Ipoh.....(kes naya---kes naya)
Nie yang rasa nak salahkan kereta Gen-2 I yang dah sebulan tak basuh tu....

Puas lah tangan nie bersms tag bagai..tanya..member I.....
Nak tanya hubby...memang confirm kerat jari lah..kena hamun pantun, sajak bagai.......
Yelah..bukan senang polis cop gaban nie nak sesat....(Yer ker netttttt?????ko tak pernah sesat???)

Yelah...dah sesat...mesti lah kereta dipandu perlahan dan lemah lembut...hujan lak tu....
Yang kereta lain...nak-nak lori...dok hon jer....(macam I tak kasi signal....)
I pun hon le balik....apa ko ingat ko sorang jer ada hon???? piiiiiraaaa.....

Memang kecewa sikit semalam...sebab I memang berkobar-kobar nak ke kelas.....
And since I ada Oral arab pulak tu....

So member I yang prihatin (setelah di janji rasuah bagi dia cupcake) pun ask me tu turn back to Kepong/KL/Puchong....sebelum I lebih sesat ke sg. Buloh pulak.....
Tapi...I still relaxxx gak...sebab sesat--sesat pun still dalam Malaysiakan?...kalau titiba kat Negara Uganda....mau meroyan jugak si gaban nie.

So...dah straighttttt....ke KL, tetiba jer I nampak sesuatu yang familiar......gah! gagah perkasa melambai I.... Muka adalah tersangat Happy

ONE UTAMA uolsssss!!!!! Wah! I keluar ker situ.....
Oh! Indahnya dunia...tetiba jer I jadik terror semua jalan kat sana....
itupun sebab berpandukan shopping complex itu...hahahha

dan kesimpulannya....I terus sesat di dalam shopping complex ONE UTAMA itu...
kelas ke mana...oral ke mana.........(hehehe Oral hari khamis rupanya..not semalam..eheheh)

SERONOK RUPANYA SESAT NIE....(pass nie nak sesat kat Pavillion lak laaa....tapi nak lalu highway mana?)

Oh! sebelum I pergi menjalankan tugas......
I bermood PURPLE today...(Tapi dalam gambar nampak color biru......gaban allergic kot dengan color ungu....)

Pssst- pagi nie...nak Aprill Fool kan mummy ayu...hik hik hikkkkk
Me Naughty..me Netty

3 comments:

puteri cahaya. said...

thehehee.. patut lakkks semalam xderkkk. (",)

mummy_ayu said...

kurang asam..dah memang plan yer..sabar je la....!!!!

notti netti said...

aini- itu la pasal..dah berkobar-kobar dah nak ke kelas....

ayu- hehehe APRILL FOOOLLLLLLL!!!!


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno