Thursday, March 4, 2010

PADAN MUKA KO......GELAKKAN ORANG LAGI...

Sampai sekarang I still cant belif vit.......and still menyumpah seranah body I yang tak bersalah nie....Apa hal ko net??? huhu Meh sini I nak cerites hal sorang ahkak nie yang I memang
langsung tak kenal siapa dia, siapa mak bapak dia......siapa keturunan dia or ngan sapa dia berhutang.....memang I tak tau langsung!....dia bukan geng I buat apa I nak amik tau...huh ayat berlagaks lagi.....
hoho...so disebabkan itew, tuhan nak balas kebelagakan I dengan satu peristiwa nih.
Peristiwa trajis nie terjadi kelmarin. Tempat kejadian di opis I di bukit aman. Waktu kejadian around 515pm.
Time I lengang kangkong cam model kate moss, on da way nak balik kerja....I menapak laaaa jalan kaki ke kereta I yang terletaknya just kat bawah bukit.......ahkak yang tak bernama nie memang jalan kat depan I....jauh gak laaa....kira dia dah nak turun bukit and I blom lagi.......I pulak asyiikkk jer tangok kain akak tu...sebab dia tak pakai kain dalam.....tak kisah pun...I pun bukannya pakai sangat....tapi dok ralikkk tengok jerrr...sib baik I pompuan...kalo I nie laki..tah macam2 air dok kuar dah gamaknyaaa....so sepanjang berjalan tuuuu mata I asik tengok jer 2 batang kaki akak tu yang jelas terpancar dek pertolongan sinaran matahari....ahhhh kira normal la tu...betis I lagi shantikkkkk...hahahah (tak sedar diri penuh ngan parut ayam pop) tengah dok perati tu I pun pandang la ke arah kanan...yer la kan pompuan vogue jalan kena lah toleh kiri kanan.....sib baik pakai tudung...kalau pakai rambut of coz I akan kibas2 kan rabut I cam iklan shampoo....huhuhu....
Then
tup tap tup tap....tak sampai 3.4 saat I toleh ke depan balik....akak tu hilang...eh..! cepat betoi akak tu turun bukit....bedesup cam tu jer....sepatutnya I leh la tengok akak tu berjalan turun bukit, nie tak nampak langsung...invisible!!! tak pun I mesti la nampak gak kepala diaaa...nie hilang cam tu....ansangkarabel....lajuuuu tuuuu....Dalam dok tanda soal...dan perangai dah sama cam minah kepoh....I pun sampai la kat jalan depan nak turun bukit...area akak tu disangka hilang sekelip mata....
Uols nak tau (ghupa cam pompuan nak ajak ngumpat)
model melakonkan kembali aksi I and ahkak tu....kira baju itam ahkak tu...baju putih cam kerengga tu I huhuhu
Kat depan I....jelas figure akak tu dalam keadaan duduk bersimpuh
menghadap ke arah depan....ohhh so akak tu tak hilang la, kalau hilang risau gak I...kot yer hantu ker kan...?.
Tapi apa dia dok buat duduk kat jalan tar tu...(bukan jalan tengku abdul rahman ekkkk)....apa kes minah ni duduk bersimpuh atas jalan.....menurun ker? nak ajak I makan ker....or tengah praktis menari tarian tadisional???....penuh tanda soal kat otak I yang dah sedia penuh dengan memacam benda yang tak terfikir...patut la tepu jer otak niee....tapi i dah agak...kompem akak tu jatuh bukit...hahahah ati I nak gelak la kan...tapi muka serius...dah standby nak gelak dah nie....tapi baru nak senyum......tetiba I rasa dunia nie cam tonggang terbalik...(uiisssshh cam gempa bumi pun ada.....pehal hah?)....Korang ada rasa tak gegaran berskala hecter kelmarin??? hahahah korang nak tau????


Cam nie I jatuh......buruk gilos!!!
rupanya nasib I pun cam akak tu...hahahahha yer lakan I kan suka gie kerja pakai kasut tumit tinggi 3 inci....( untuk menambahkan tahap kekonfidenan I dan ke'vogue'kan I bekerja) Selalunya sampai jer nak turun bukit I akan break maut...and turun slow2.....tapi disebabkan betis akak tu dah berjaya pudarkan mata kuyu I...(yer...sila salahkan betis akak tu) I lupa nak tekan break...main jalan jer...ha hambik ko....dengan I sekali berguling cam cerita hindustan kat bawah bukit tu....yang bestnya pulak....I baik jer parking sebelah akak yang dok bersimpuh tu....kira nasib baik akak tu ada lah...(boleh jadi tembok).....terima kasih ahkak....tanpa mu sure I sambung guling lagi sampai ke bawah.......
I terkejut berukssss siot....tengok akak tu...akak tu apa lagi....bukan tahap terkejut beruk...dah tahap tak leh bersuara dah......melopong tengok I.....memang betul2 terkejut gamaknya....sib baik I pakai seluar...kalau pakai baju kurung cam akak tu...bukan takat nampak betis...mau sampai ke bontot terselaknya haaaa......time tu I tak dok bersimpuh dah...kompom I pose maut cam lady gaga.
Yes! knowing me la kan......I nie tak suka buat muka terkejut lama2......(pelakon hebat katakan...) I yang lending baikksss kat sebelah bahu akak tu pun....secara otomatiknya tertanya akak tu " err...akak jatuh bukit yer?" Ya Allah Nettttt...dalam banyak2 ayat...kenapa lah ayat tu ko tanya akak tu Net???? (sila maapkan kebebalan penulis blog ini....itu kira dia dah malu sangat la tu). Akak tu pulak cam aku gak...malu tapi kena bertanya...kang tak tanya sesat jalan......"Ha'ah....terjatuh...Puan buat apa kat sini?" Naahhh!!! patut kah I menjawap soalan dia....?? ngong aku pun sepisis makhluk cam ko....nama pun jatuh sama2 gak kan?...lagi mau tanya. takkan aku saja2 nak dok bersimpuh sebelah ko....itu nasib baik dapat landing gaya bersimpuh....kalau lending gaya kuak lentang mau bersilat akak tu.....(yer la mana la tau....langsuir mana landing kat sebelah dia) adeh laaa....
So sebagai pegawai polis yang berdedikasi menjaga keselamatan negara.....I pun menjawab dengan tegas, bersopan dan berhimah...." Ye Ahkak!!...saya jatuh!" dan I terus bangun bergaya persis hero tamil yang baru membunuh seeokor naga brengset! Dengan pandangan bergaya memikirkan masa hadapan, di adun sedikit dengan paras rupa cute nak mampus dan berbekalkan tudung yang senget, handbag yang nyaris2 barang nak terkeluar dan lutut yang ntah....allignment lari skit...I pun say gudbye kat ahkak tu..." saya pergi dulu yer kak"....dan terus berjalan terkekot2 menuju ke kereta I yang tak jauh dahhhh ngan I....Akak tu pun bangun cepat2 takut orang nampak gamaknya.....
wah!! dan nasib baik di petang yang hening itew...kejadian menimpa akak dan I tidak di saksikan oleh mana2 orang pun....(I pun heran, selalu ramai jer paparazi nengok I...uiissshhhhh) kebetulan ker?....tuhan nak temu jodoh I dengan akak tu ker?...kalo lelaki best gak...nie pompuan...tak mo lah!
Dalam kereta gen2 I bernombor plat WND ****, I menundukkan diri....takut akak tu nampak I...tapi mata liar I nampak akak tu gie kat kereta kancil dia sambil mengurut2 bontot lepernya. Kesian dia.....dan syabas pada I...aset buntot I bak jennifer lopez...so I tak rasa sakit kat situ...I rasa empuk jer jatuh cam jatuh kat atas tilam empuk....hahahha....dah akak tu pergi baru la I bangun slow2 sambil urut2 kaki I...kasut I cam biasalah, tumit terkeluar sikit...adussshh kena repair......duit laaaagiiii.....
so moral of my story pada diri I....jangan perati kain dalam orang, dan jangan cuba2 start gelak kalao orang jatuh....ada pahammmmmmmmmm!!!!!!


TAPI KALAO MUMMY AYU YANG JATUH......BUKAN TAHAP GELAK GULING2...SIAP I POM POM KAN DIA SKALI HAHHAHAHAHA DAN AMIK GAMBO DIA JATUH DAN MASUKKAN KAT DALAM BLOG...OR FB...AHAHAHAHAH

13 comments:

mummy_ayu said...

ko jatuh net semalam petang? patut aku rasa ada gegaran kecil kat bkt aman nie..ooo ada niat lagi nak masuk gambar aku jatuh..niat tu.. tak baik...ish ish ish!!

ZIANA ♥ FARREL said...

kakakkakakaka...mmg lawak...tp netty, penat nak baca entry u sebab sakit mata...tp ku gagahkan gak baca smp abis sbb xsangka u boleh guling2 cam heroin hindustan!gelak netty sekali lagi...wakakakkaka
*nasib baik aku gi keje pakai crocs je u!xyah control cun! ;p

Rifqi Zuhairi said...

hahahahahaha...tu la...sekrg ni Tuhan bayar cash jer...gelakkan org pastu trus kna diri sndiri...opppss...tergelakkan kak net plak..huhuu..sori ha...nsib montot bnyk isik...xler senak sgt kan....

notti netti said...

ayu- aku kasi gegar bkt aman..bukan apa...saja nak bangunkan pekerja2 yang curiks tulang....

ziana- uisshh jangan ckp...pakai crocs pun, kalo I jampi...kompom guling gak.....kita tunggu pose jatuh u pulak camne...

angah-turn ko akan tiba...sabar yerrrrr

mamamiera said...

kehkehkeh...
lawok sesgt crite diatas nun..
setiap baris ayat sgtlah bagoz!!
kwn aku p0n heran aku ketawa sensorang..
ko nih penulis berbakat plus cute lg tuh..

kite rase kan, akk tuh saje tanye soalan bodo kat u sbb dia pikir u p0n saje tanye soalan bodo kat dia.. kan u jln belakang dia,mestilah nmpk dia jatuh. tp ak tuh tak tahu yg u x nmpk dia jatuh sbb time dia jatuh u pndang tpt lain..
be0l x??

mamazana said...

muahahahahaha.....

mmg lawaks sgt netti wei.... sakit perut mama bc entry ni...

mamasuri said...

ngeh2..nak cover takleh yek..
itulah tak baik berniat nak gelakkan org jatuh..
tp kalu ko jatuh dpn aku..mmg confirm aku gelak ...hahahha

Aleyn said...

I baca sambil terkeluar air mata tahan gelak...seb baik org dpn ni tak perasan....

u ni memang kelakor....ader bakat buat majalah giler2 ni...hehhe

zh-ena said...

hehehhehehe lawak jea

notti netti said...

mamamiera- hahaha saya pun ketawa malu2 nih..

mamazana-sakit perut? harap blog ini dapat membantu anda jika anda diserang sembelit huhuhu.....

mamasuri - ada hati nak gelak eh?????kena pasang ayat nih!

Aleyn-insyaalah satu hari release la majalah tu hahaha

zh-ena-gelak la lagi gelak la lagi...:)

hatiberbunga said...

hahahha... nyaris2 aku gelak guling2 baca citer ko ni, net! hahaha..

notti netti said...

hatiberbunga-eh!u pun nak join I guling2 gak ker?....sakit ooooooo

[-suziey-] said...

hahahahahaha..adeiii berair2 mata aku ni gelakkan ko..hahahaahahahahahhhhahaha..


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno