Friday, March 5, 2010

PAGI-PAGI DAH MALUKAN DIRI SENDIRI

Sejak 2 menjak nie....I begitu terujas nak memalukan diri sendiri....piraaaa......dah kira hobi baru la gamaknya tu.......dah takdo koje lain kottt......kengkadang letih ooooo asyik nak memalukan diri sendiri....walaupun kemaluan itew datang dengan sendirinya tanpa diundang......hisssshhhhhhhhh........pepandai jer jemput diri sendiri!

peristiwa kali nie berlaku pada jam 6.45am tadi, Venue di parking lot rumah I. Para pelakon nya terdiri daripada diri I sendiri dan neighbour I yang baru pindah.

Sambil merenung ke arah tingkap yang berdebu di opis I, I pun memulakan cerita......persis seorang novelis berjaya......hakkkktuiiihhh!

otkeh......dipendekkan story.....kat rumah tadi, after I hug my hubby yang baru bangun tido (selalu macam tu, kalau I dah wangi2, lawa2, dia mesti peluk kuat2....tapi kalo I baru bangun tido, dia pulak yang wangi2...dia cium pipi jer...eeeeee tak adil tul, sib baik kasi duits belanja sekolah...eheheheheh) otkeh..otkeh...dah muah2 dengan hubby....I pun keluar rumah sambil dibabai-babai oleh suami I yang tak mandi pagi lagi......(I memang keluar kerja awal....pekerja berdedikasi kata kan....berapa kali nak ulang....eeeee, hubby I keluar kerja lewat sikit....) otkeh...sambung balik.....sian korang......

time keluar tu....I terpandang pintu lif terbuka and ada sorang mamat nie masuk lif....I pun bercatwalk ala2 kate moss tertinggal bas. fuh dengan kasut tumit tinggi (tumit tinggi lagiiiii) I pun berjalan penuh gaya bongkak masuk lif (apa! korang hingat aku jatuh kat lif ker???? oh no no no.....u r wrong dear...wrong...not at all......) I masuk jer lif mamat nie tetiba jer tegur I, "hari nie ada perhimpunan maulidul rasul yer?" eh! rasanya I keluar rumah tadi I dah kompom kan ghupa I macam maya karim....apsal mamat tu nengok I macam I nie kaunter pertanyaan laks...tapi takper....sebagai wanita berbontot J LO separa bulatan, I pun menjawab dengan penuh manja gatai nak mampus kalaohabakkatlakihangmampushang......."Ha'ah, kat masjid, tapi saya tak pergi tapi kawan saya yang kerja kat bla bla bla bangunan sebelah pergi, tema tahun nie tak tahu la ikut jabatan , kalau jabatan saya, diaorang pakai baju kaler oren...terang sangat....tapi cam kawan saya yang lain jabatan, diaorang takde tema..takde budget kot!" Wah! hambik ko....panjang lebar I discribe.....siap leh kutuk jabatan lain lak tuh. .....after xplain, I senyum kelip2 mata...tanda JANGAN TANYA LAGI SOKLAN KAT HAKU!!!!! mamat tu pun senyum2 ala ala kambingsss kesejukan.....

bila sampai jer kat level 2, I still berangan persis seorang primadona, I pun kasik hint suh dia jalan dulu....uish gentlegirl tul I nih....mana mau cari sepisis mahluk macam nie....
(hubby! sila hargai bini mu ini!)

dia pun malu2 tahik kucing keluar la lif sambil I membontoti dia....dia gie kat kereta yang park kat sebelah kete I...la...neighbour baru I ke rupanya...(mamat nie baru pindah) dia pun masuklah kat honda city dia and I pun tekan la punat kunci kete I...tapi tak bunyi2...Pehal lak ko kete...taknak bukak nie....I guna cara manual...mamat tu masih disebelah...panaskan enjin kete la tu kot....I dah terkial2...apa kes maya karim dok kat tepi kete terkinja2 macam nak merompak jer.....

sekali pandang memang I tak sedar...dua kali pandang....alahai...pehal la ko net.....kete sendiri ngan kete laki pun tak tau beza......I SALAH KETE UUUUUUU......apa kes kunci kete gen2 nak bukak kete vios....alahhhh.....yang si mamat nie...tak gerak2 jugak...blah la cepat....ke ko setim tengok bontot J LO separa bulat nih!.....


Tapi Tuan2 dan Puan2 jangan panik!! sekali lagi notti netti berjaya menyelamatkan keadaan (keturunan gaban memang cam tu) dengan secara otomatik fantastiknya I memulakan lakonan 1st class I. Apa lagi, buat2 la cari barang dalam bag...dan purak2 menepuk dahi....kengkonon tertinggal barang la....wah! cemerlang lakonan ko net! sambil bercakap sekuat hati...."alah! tertinggal barang!" dan berpaling pada mamat tadi yang buat dono jer dalam kete. Tanpa sebab musabab I dengan sendirinya bercakap "Saya tertinggal tag (pas keselamatan)" dan terus blah ke lif kengkonon nak naik balik ke rumah.......(I tak tau pulak mamat tu dengar or tengok I ker or dia buat tak tau) dengan rakus I masuk lif dan berenti kat tingkat 3...alah naik tangga lagi cepat sebenarnya....tapi malunya pasal kan....I pun menapak kat kete gen2 I....sambil2 tuh gelak2 gatai la jugak...start jer enjin kete I urut2 dada I...uols nak tau apa pulak jadinya????...kat dada I tersergam Indah tag tu...baru I perasan dalam lif I dah pakai tag tu. aduuiii ko netttt bab2 nak memalukan diri ko...memang nombor satu!.....ahhhhh tak kisah lah......bukan hilang kerja pun kan? kan?....
otkeh la kena blah dulu...nak tengok mummy ayu berarak semperna maulidur rasul.


Me Naughty..me Netty

4 comments:

mummy_ayu said...

ko..macam macam hal la lepasa beranak nie...tq ek sokong aku berarak tadi..nanti aku buat entry khas sempena maulidur rasul tu...

mamamiera said...

kikikihh..
last2, ekau yg mcm kambing kesejukan beb!!
lawok tol..

notti netti said...

ayu-takat sokong.....beg coach satu lah!...eh, aku tak byr lagi mamam tadi...takper...lagi satu round...turn aku lak..

mamamiera-tu la pasal...eh! ko kata haku kambing?

nadnye said...

lawak jea..:P


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno